Waarom werken als hr-medewerker via Asap?

Als hr-medewerker kan je via Asap aan de slag bij verschillende bedrijven en sectoren. Bovendien kan je rekenen op persoonlijke begeleiding en opleidingen om je carrière als hr-medewerker verder uit te bouwen.

Wat is een hr-medewerker?

Een hr-medewerker is een specialist in het beheer van human resources binnen een organisatie. Het gaat hierbij om het werven en selecteren van nieuw personeel, het opstellen van arbeidscontracten en het bijhouden van personeelsadministratie. Een hr-medewerker moet ook evaluatiegesprekken kunnen voeren. Kortom, alles wat te maken heeft met het inzetten en behouden van menselijk kapitaal.

Hoe ziet het takenpakket van een hr-medewerker eruit? Wat is het gemiddelde salaris? Welke vaardigheden en kennis heb je nodig? We bundelen hier alle antwoorden.  

Recente vacatures als hr-medewerker

Payroll Officer

Heb jij ook een hart voor mensen en een passie voor payroll en sociale wetgeving? Heb je een positieve mindset waardoor je vooral mogelijkheden spot en er verantwoordelijkheid voor neemt? Heb je de durf om te communiceren in onze tweede landstaal al heb je ze misschien (nog) niet helemaal onder de knie? Dan is de kans groot dat jij de HeRo bent waar wij naar op zoek zijn! Waaruit bestaat je job? Binnen het Comp & Ben team heeft de Payroll Officer een cruciale rol. Je garandeert een tijdige, nauwkeurige en efficiënte werking van het payroll proces. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en controle van de maandelijkse payroll. Je draagt bij aan de efficiënte werking en optimalisatie van het payroll proces. Je zorgt ervoor dat de loonverwerking, de registratie van aan -en afwezigheden en de verlofbepaling correct en tijdig uitgevoerd worden. Je bent verantwoordelijk voor de soepele administratieve afhandeling bij indienst-, wijziging en uitdiensttreding, waarbij je ervoor zorgt dat overgangen voor medewerkers gestroomlijnd verlopen. De administratieve verwerking van ecocheques en extralegale voordelen, het toezien voor een correcte berekening van de eindejaarspremie, vakantiegeld en CAO90 premie behoren ook tot jouw takenpakket. Je bent het aanspreekpunt voor uitzendpartners als het gaat over de goedkeuring van prestaties, doorgave planning en uitbetaling van premies. Bij een arbeidsongeval ben je het eerste aanspreekpunt voor medewerkers. Je licht de juiste werking toe en zorgt ervoor dat alles netjes administratief opgevolgd wordt om de medewerker te ontzorgen. Je zorgt voor een nauwkeurige en tijdige goedkeuringsflow van de aan jouw toegewezen facturen (Monizze, SD Worx en uitzendpartners…) Je zorgt ervoor dat de verslagen van de Ondernemingsraad gepubliceerd worden en volgt op wat er werd afgesproken. Je volgt de wijzigingen in de sociale wetgeving op de voet na en deelt de info met de Compensation & Benefits Specialist om samen eventuele aanpassingen uit te werken. Je werkt mee aan diverse projecten en adviseert over optimalisaties en zorgt voor een nauwkeurige opvolging bij de implementatie. Je werkt nauw samen met de HR Assistant en de HR Business Partners. Rapporteren doe je aan de Compensation & Benefits Specialist, zeg maar Jana.
Hasselt
40

Commerciëel consulent

Asap is al meer dan 40 jaar aan de slag op de uitzendmarkt als volwaardige HR partner voor onze klanten, actief in diverse sectoren. Een organisatie met meer dan 280 collega’s. Een groot familiebedrijf, maar niet tè groot, openheid en een warme cultuur staan centraal. Onze waarden dragen we hoog in het vaandel: authentiek, betrouwbaar, samen groeien, resultaatgericht en enthousiast! Momenteel zoeken een Commercial Consultant regio Brussel. Als Commercial Consultant bij Asap, ben je verantwoordelijk voor het uitbreiden van de klantenportefeuille van kleine accounts en het operationele rekruteringsproces. Je zal niet enkel matchen en dispatchen, maar je bent de expert in werving en selectie en je krijgt de ruimte om de carrièrecoach te zijn voor je uitzendkrachten. Door meer tijd en aandacht te besteden aan de klantrelaties en door actief mee te denken, heb je als Commercial Consultant een reële impact op je regio. Jouw verantwoordelijkheden: Je identificeert en contacteert prospecten met 1 doel: het uitbreiden van de klantenportefeuille Je bouwt natuurlijk de dienstverleningen bij bestaande klanten verder uit Je genereert en selecteert adequate kandidaten en stelt ze voor aan klanten en prospecten Je negotieert en ondertekent commerciële offertes en afspraken bij bestaande klanten Je draagt zorg voor de administratieve opvolging en/of uitvoering van de gemaakte afspraken tussen de klanten en Asap Je bent neemt deel aan diverse netwerkmomenten en -activiteiten en draagt zo bij tot een positieve uitstraling van Asap Je draagt jouw best practices uit binnen de organisatie
Brussel
39

HR Medewerker

Als HR medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers. Je werkt mee aan een laagdrempelige en toegankelijke HR dienstverlening, waarbij een goede service vooraan staat. Je hebt overzicht op de dagelijkse administratie. Je volgt de evoluties in arbeids- en sociaalrecht op en past deze toe. Een uitgebreid takenpakket maakt dit een boeiende job en indien nodig stuur jij je collega's aan.
Lommel
38
ALLE JOBS BEKIJKEN

Wat doet een Hr-medewerker (en waarom is dit een droomjob)?

Als hr-medewerker kan je echt het verschil maken binnen een organisatie. Je bent een belangrijke schakel tussen het management en de medewerkers. Bovendien is HR een dynamisch en veelzijdig vakgebied waar je jezelf voortdurend kan blijven ontwikkelen. Als hr-medewerker heb je een uitgebreid takenpakket.

 • Nieuw personeel werven en selecteren.

 • Personeelsdossiers en administratie opstellen en onderhouden.

 • Medewerkers begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

 • Arbeidsvoorwaarden opstellen en onderhandelen.

 • Evaluatie- en functioneringsgesprekken voeren.

 • Het management adviseren op het gebied van HR.


Welk type hr-medewerkers zijn er?

Er zijn verschillende specialisaties binnen het HR-vakgebied. Zo zijn er:

 • recruiters;

 • hr-adviseurs;

 • hr-managers;

 • payrollspecialisten;

 • arbeidsrechtjuristen.

Afhankelijk van je interesse en vaardigheden kan je je specialiseren in een bepaald gebied binnen HR.


Waar kan je als hr-medewerker aan de slag?

Als hr-medewerker kan je aan de slag bij allerlei soorten organisaties, van KMO’s tot multinationals. Ook kan je werken in verschillende sectoren, zoals de zorg, de techniek, de financiële sector en de overheid. Via Asap kan je zelfs in verschillende sectoren en bedrijven tijdelijk aan de slag gaan en zo nog meer ervaring opdoen.


Wat is het loon van een hr-medewerker?

Het salaris van een hr-medewerker kan variëren afhankelijk van de sector, de grootte van de organisatie en de ervaring en de opleiding van de medewerker. Over het algemeen ligt het salaris van een starter tussen de € 2.000 en € 2.500 bruto per maand en kan dit oplopen tot € 4.000 of meer bij een meer ervaren hr-medewerker.


Achtergrond en opleidingen voor hr-medewerker?

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden om aan de slag te gaan als hr-medewerker, zoals een bacheloropleiding of een HBO-opleiding Human Resource Management of Personeelsmanagement, of een universitaire opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie of Bedrijfskunde. Ook via cursussen en trainingen kan je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.

Zie je een job in een bepaalde sector wel zitten maar heb je geen relevante opleiding? VDAB biedt basisopleidingen tot productieoperator aan in Antwerpen, Genk en Wondelgem.  


Vaardigheden van een hr-medewerker

Als hr-medewerker beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Ook ben je empathisch en kan je goed luisteren naar anderen. Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig en gestructureerd werkt en goed kan samenwerken met anderen. Tot slot beschik je als hr-medewerker over goede analytische en probleemoplossende vaardigheden.

Werken als hr-medewerker is een boeiende en veelzijdige job waarbij je dagelijks in contact komt met verschillende mensen en organisaties. Via Asap kan je als hr-medewerker ervaring opdoen in verschillende bedrijven en sectoren en kan je rekenen op persoonlijke begeleiding en opleidingsmogelijkheden. Heb jij interesse in deze job en wil je graag meer weten? Contacteer ons dan voor meer informatie.

Werken als hr-medewerker is een boeiende en veelzijdige job.

Bij Asap kan je terecht voor de nodige ondersteuning en begeleiding, zodat je veilig en efficiënt kan werken. Laat die zoektocht maar aan ons over.

BEKIJK ALLE VACATURES

Recente vacatures als hr-medewerker

Payroll Officer

Heb jij ook een hart voor mensen en een passie voor payroll en sociale wetgeving? Heb je een positieve mindset waardoor je vooral mogelijkheden spot en er verantwoordelijkheid voor neemt? Heb je de durf om te communiceren in onze tweede landstaal al heb je ze misschien (nog) niet helemaal onder de knie? Dan is de kans groot dat jij de HeRo bent waar wij naar op zoek zijn! Waaruit bestaat je job? Binnen het Comp & Ben team heeft de Payroll Officer een cruciale rol. Je garandeert een tijdige, nauwkeurige en efficiënte werking van het payroll proces. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en controle van de maandelijkse payroll. Je draagt bij aan de efficiënte werking en optimalisatie van het payroll proces. Je zorgt ervoor dat de loonverwerking, de registratie van aan -en afwezigheden en de verlofbepaling correct en tijdig uitgevoerd worden. Je bent verantwoordelijk voor de soepele administratieve afhandeling bij indienst-, wijziging en uitdiensttreding, waarbij je ervoor zorgt dat overgangen voor medewerkers gestroomlijnd verlopen. De administratieve verwerking van ecocheques en extralegale voordelen, het toezien voor een correcte berekening van de eindejaarspremie, vakantiegeld en CAO90 premie behoren ook tot jouw takenpakket. Je bent het aanspreekpunt voor uitzendpartners als het gaat over de goedkeuring van prestaties, doorgave planning en uitbetaling van premies. Bij een arbeidsongeval ben je het eerste aanspreekpunt voor medewerkers. Je licht de juiste werking toe en zorgt ervoor dat alles netjes administratief opgevolgd wordt om de medewerker te ontzorgen. Je zorgt voor een nauwkeurige en tijdige goedkeuringsflow van de aan jouw toegewezen facturen (Monizze, SD Worx en uitzendpartners…) Je zorgt ervoor dat de verslagen van de Ondernemingsraad gepubliceerd worden en volgt op wat er werd afgesproken. Je volgt de wijzigingen in de sociale wetgeving op de voet na en deelt de info met de Compensation & Benefits Specialist om samen eventuele aanpassingen uit te werken. Je werkt mee aan diverse projecten en adviseert over optimalisaties en zorgt voor een nauwkeurige opvolging bij de implementatie. Je werkt nauw samen met de HR Assistant en de HR Business Partners. Rapporteren doe je aan de Compensation & Benefits Specialist, zeg maar Jana.
Hasselt
40

Commerciëel consulent

Asap is al meer dan 40 jaar aan de slag op de uitzendmarkt als volwaardige HR partner voor onze klanten, actief in diverse sectoren. Een organisatie met meer dan 280 collega’s. Een groot familiebedrijf, maar niet tè groot, openheid en een warme cultuur staan centraal. Onze waarden dragen we hoog in het vaandel: authentiek, betrouwbaar, samen groeien, resultaatgericht en enthousiast! Momenteel zoeken een Commercial Consultant regio Brussel. Als Commercial Consultant bij Asap, ben je verantwoordelijk voor het uitbreiden van de klantenportefeuille van kleine accounts en het operationele rekruteringsproces. Je zal niet enkel matchen en dispatchen, maar je bent de expert in werving en selectie en je krijgt de ruimte om de carrièrecoach te zijn voor je uitzendkrachten. Door meer tijd en aandacht te besteden aan de klantrelaties en door actief mee te denken, heb je als Commercial Consultant een reële impact op je regio. Jouw verantwoordelijkheden: Je identificeert en contacteert prospecten met 1 doel: het uitbreiden van de klantenportefeuille Je bouwt natuurlijk de dienstverleningen bij bestaande klanten verder uit Je genereert en selecteert adequate kandidaten en stelt ze voor aan klanten en prospecten Je negotieert en ondertekent commerciële offertes en afspraken bij bestaande klanten Je draagt zorg voor de administratieve opvolging en/of uitvoering van de gemaakte afspraken tussen de klanten en Asap Je bent neemt deel aan diverse netwerkmomenten en -activiteiten en draagt zo bij tot een positieve uitstraling van Asap Je draagt jouw best practices uit binnen de organisatie
Brussel
39

HR Medewerker

Als HR medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers. Je werkt mee aan een laagdrempelige en toegankelijke HR dienstverlening, waarbij een goede service vooraan staat. Je hebt overzicht op de dagelijkse administratie. Je volgt de evoluties in arbeids- en sociaalrecht op en past deze toe. Een uitgebreid takenpakket maakt dit een boeiende job en indien nodig stuur jij je collega's aan.
Lommel
38
ALLE JOBS ALS HR-MEDEWERKER BEKIJKEN