Waarom werken als administratief medewerker via Asap

Simpel: we helpen je aan een topjob! Dankzij de professionele begeleiding van Asap vervul jij binnenkort een boeiende, administratieve functie in precies dat bedrijf en die sector die je liggen. Want wij zijn pas tevreden als we dé perfecte match voor jou en de werkgever vinden.

Wat is een administratief medewerker?

Het sympathieke, eerste aanspreekpunt voor klanten. Het vrolijke gezicht – of de aangename stem – van het bedrijf. Dat ben jij! Je neemt telefoontjes met het nodige enthousiasme aan. Je werkt verslagen uit, verstuurt brieven, verwerkt bestelbonnen en facturen. Op je eentje of in team. Voor jou is het simpelweg a piece of cake. Want als administratief manusje-van-alles verzorg jij het (digitale) papierwerk met plezier en professionaliteit tot in de puntjes. En sta je klanten en andere medewerkers steevast vriendelijk te woord. Een job met veel variatie, in welke sector je dan ook terechtkomt.

Welke types administratief medewerker bestaan er zoal? Hoeveel verdien je gemiddeld? Welke opleiding en vaardigheden heb je nodig? Lees verder voor een antwoord op al je vragen over deze job.

Recente vacatures als administratief medewerker

Tender Specialist

Jouw Passie voor Overheidsopdrachten Verdient een Podium! Stap in de schijnwerpers als de meesterlijke onderhandelaar die de ruggengraat vormt van overheidsopdrachten. Als Tendering en Procurement Expert word je omringd door een eindeloze stroom aan uitdagende projecten, waar elk moment een nieuwe kans biedt om te schitteren. Jouw deskundig advies, begeleiding en support zijn de geheime ingrediënten voor het succes van een team. Je bent de held van Overheidsopdrachten! Stel je voor: strategisch advies geven aan het management, glanzende procesplannen opstellen, bestekken samenstellen, offertes beoordelen, plaatsingsprocedures beheren... De lijst is eindeloos, maar jij bent er klaar voor! Als het kloppende hart van een aankoopproces, ben jij het zonnetje in huis voor al de betrokken partijen.
Brussel
38

Medische Bijstandverleners

Word een Held in Medische Bijstandverlening bij een klant van ons! Ben jij een zorgzaam persoon met een passie voor mensen en een drive om een succesvolle carrière op te bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou! In hun afdeling voor hulpverlening aan personen staan we klaar om reizigers en expats over de hele wereld te helpen in elke denkbare situatie. Van het assisteren bij ziekenhuisopnames tot het regelen van betalingsgaranties, het organiseren van medische repatriëringen en vervroegde terugkeer wegens familiale omstandigheden - wij zijn er om te helpen. Als medische bijstandverlener ben jij het eerste aanspreekpunt voor verzekerden die dringend hulp nodig hebben, waar ter wereld ze ook zijn. Je begeleidt onze klanten vanaf het openen van een bijstandsdossier tot de tevreden afsluiting van hun vragen, gebruikmakend van ons uitgebreide netwerk van dienstverleners over de hele wereld. Je doel is duidelijk: onze klanten met empathie de meest geschikte oplossingen bieden. Je handelt de administratieve kant van de dossiers nauwkeurig af, zodat de klant zich geen zorgen hoeft te maken over het vervolg. Dankzij jouw heldere communicatie verloopt de overdracht naar je collega's vlekkeloos. Samen coördineren we de bijstandsvragen 24/7. Als een van de belangrijkste schakels in onze dienstverlening, ben jij essentieel voor het bieden van uitmuntende service aan onze klanten. Klaar om een echte impact te maken en mensen in nood te helpen? Solliciteer nu en word onderdeel van ons team van helden in medische bijstandverlening!
Sint-Joost-ten-Node
38

Schadebeheerder

Ben jij klaar om bij te dragen aan een naadloze dienstverlening, waarbij je de ruggengraat vormt van een team? We zijn op zoek naar tijdelijke versterking om eventuele vertragingen op te vangen en vooruit te lopen op het aanstaande hoogseizoen. Als Schadebeheerder speel je een cruciale rol in het afhandelen van verzekerings- en bijstandsdossiers voor onze gewaardeerde klanten. Jouw verantwoordelijkheden omvatten: Uitvoeren van schade-aangiftes in verzekerings- en bijstandsdossiers van klanten. Beheer en afhandeling van dossiers van begin tot eind. Analyseren van ontvangen documenten en het nemen van beslissingen op basis van het type dossier en de afgesloten verzekering.
Sint-Joost-ten-Node
38
ALLE JOBS IN ADMINISTRATIE

Administratief bediende, jouw droomjob?

De precieze invulling van jouw job? Die is natuurlijk afhankelijk van de sector, het bedrijf en de afdeling waar je aan de slag gaat. Maar de rode draad is sowieso een administratieve ondersteuning. Op jouw stevige schouders, vingervlugge typtalent en nauwkeurige communicatie kan het bedrijf rekenen. Als administratief bediende zit je gewoonlijk op een vaste werkplek, werk je vaak in team én volgens regelmatige werkuren.

Het administratief werk dat jij bijvoorbeeld op je neemt?

 • Nota’s en verslagen uittypen

 • Klanten onthalen

 • Vergaderzalen voorbereiden

 • Facturen ontvangen en opstellen

 • Brieven versturen

 • Post verdelen

 • Bestelbonnen verwerken

 • Telefoontjes aannemen

 • Mails beantwoorden in naam van het bedrijf of voor collega’s

 • Bestellingen plaatsen


Welk type administratief medewerkers zijn er?

Het vakgebied van een polyvalent administratief bediende is behoorlijk breed. Maar ook in deze functie zijn er tal van specialisaties, al dan niet na de nodige opleidingen:

 1. Management Assistant

 2. Financieel administratief medewerker

 3. Commercieel administratief medewerker

1.     Management assistant

Als je administratieve vacatures doorneemt, zie je je misschien spontaan op de stoel van een management assistant zitten. Wel, in sommige gevallen is dat inderdaad de rol die je binnen een bedrijf inneemt. Al heb je dan vaak een aanvullende opleiding nodig. Jouw sterktes als management assistant? Vlot en efficiënt communiceren, soms in meerdere talen, notuleren, documenten opstellen en afhandelen, en zoveel meer.

2.     Financieel administratief medewerker

Als cijfers nog nét wat meer je ding zijn dan letters, is een functie als financieel administratief medewerker zonder twijfel op je lijf geschreven. Jij helpt namelijk inzicht te verwerven in de financiële situatie van het bedrijf. Concreet gaat het onder meer over het bijhouden van administratieve gegevens in geautomatiseerde systemen zoals de info van debiteuren en crediteuren. Maar ook formulieren voor ziekmeldingen, declaraties, bestellingen, facturen en bankafschriften zijn bij jou in goede handen.

3.     Commercieel administratief medewerker

Liever salesgericht werken? Dan is een job als commercieel administratief medewerker zeker je ding. In deze functie ondersteun je verkopers in je bedrijf door de administratie voor hen te regelen. Van vragen en verzoeken van klanten beantwoorden tot helpen bij de concrete organisatie van hun taken

Waar kan een administratief medewerker aan de slag?

In zowat elk bedrijf en op diverse afdelingen is er nood aan administratief talent. Denk maar aan de personeelsdienst, de logistieke afdeling of de customer service. En dat in ontzettend veel sectoren.

 • Gezondheidszorg: medisch administratief bediende

 • Financiële afdeling van bedrijven: financieel administratief bediende

 • Salesafdeling: commercieel administratief bediende

 • Technische sector: technisch administratief bediende


Medisch administratief bediende 

Een ziekenhuis, dokterspraktijk, revalidatiecentrum, rusthuis of andere plek in de gezondheidszorg. Ook hier spelen administratieve medewerkers een rol. Een cruciale rol zelfs. Want je bent tenslotte met mensenlevens bezig. Patiëntengegevens verwerken, ordenen en up-to-date houden, is in deze functie bijzonder belangrijk. Je komt mogelijk – na een opleiding – ook in contact met medicijnen. Of je staat in voor de verwerking van laboresultaten na staalafnames. Kennis van medische terminologie is in elk geval essentieel. Op sommige plekken is een medisch bachelordiploma vereist. Elders is een algemene administratieve opleiding voldoende.

Financieel administratief bediende 

Boeit de boekhouding van bedrijven je wel? Ideaal, want als financieel administratief bediende buig jij je over het cijferwerk. Alles wat te maken heeft met de kasstroom van je werkgever kan in dit geval tot jouw takenpakket behoren. Van het beheer van uitgaande en inkomende facturen tot het overleg met andere administratieve medewerkers of de financiële afdeling. Ervaring met of een opleiding in boekhoudkundige zaken komen natuurlijk van pas in deze job. Denk dan aan een bachelordiploma gelinkt aan administratie, logistiek of economie óf een algemene opleiding administratief bediende.

Commercieel administratief bediende 

Offertes opmaken, commerciële correspondentie opvolgen, salesmeetings voorbereiden, rapporteren aan leidinggevenden en verkopers, de organisatie van beurzen, opendeurdagen en events ondersteunen … als commercieel administratief bediende klinkt je takenpakket als een behoorlijke boterham. Sowieso heb je voeling met commerciële communicatie of een opleiding in communicatiemanagement. In sommige sectoren is er zelfs de mogelijkheid om je carrière verder uit te bouwen en door te groeien naar verkoper, in- of verkoopverantwoordelijke of de dienst facturatie.

Technisch administratief bediende

Is je technisch inzicht goed ontwikkeld? Dan voel je je ongetwijfeld thuis in een team van technisch administratief bediendes. Jouw werkdoel is vaak gelinkt aan kwaliteitsverbetering binnen het bedrijf. Alle monitortools, systemen en overzichten heb jij in de vingers, eventueel in combinatie met boekhouding en budgetten. Sommige bedrijven zetten je in deze functie zelfs in op de werf om er teams te coördineren of ingenieurs te assisteren.

Wat is het loon van een administratief medewerker?

Hoeveel verdient een administratief medewerker? Veel hangt af van je ervaring in de functie en de sector. Als starter in administratie en secretariaat staat er zowat 2.285 euro bruto op je loonbriefje. Met een viertal jaar ervaring wordt dat 2.637 euro per maand. Na 11 jaar verdien je als administratief bediende gemiddeld 3.071 euro bruto. En na 20 jaar stijgt je salaris tot ongeveer 3.605 euro bruto.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Ook in een administratieve functie heb je dikwijls recht op extralegale voordelen. Zo voorzien de meeste bedrijven hun administratieve medewerkers van maaltijdcheques, een eindejaarspremie en/of 13de maand. Meer dan de helft van de mensen die administratief werk verzetten krijgen ook een hospitalisatieverzekering en een woon-werkvergoeding.

Achtergrond en opleidingen voor een administratief medewerker

Heb je een relevant diploma voor de job? Kom je nog maar net kijken op de arbeidsmarkt? Of overweeg je een carrièreswitch? Asap helpt je op weg, wat je ervaring of opleiding ook is.

Voor een job als administratief medewerker heb je in de meeste gevallen geen specifiek diploma nodig, al verwachten sommige werkgevers wel minstens dat je het secundair onderwijs met succes hebt afgerond. Een basiskennis bedrijfseconomie is dan weer wél vaak een vereiste.

Voor administratieve jobs in de hr-sector, logistiek of customer service komt een bachelordiploma in office of logistiek management wel van pas. Maar ook als bachelor in de toegepaste taalkunde of master in meertalige bedrijfscommunicatie heb je voor sommige vacatures een streepje voor.

Vaardigheden van een administratief medewerker

Wil je aan de slag als administratief bediende? Dan zijn dit je sterktes:

 • Je weet van aanpakken, welke administratieve opdracht ze je ook voorschotelen.

 • De klant staat voor jou altijd centraal.

 • Je kan overweg met een variatie aan taken.

 • Je zet vriendelijkheid en efficiëntie voorop. Zowel in het werk dat je voor collega’s als voor klanten verricht.

 • Dagelijks achter de computer? Geen probleem voor jou. En vlot typen vind je een fluitje van een cent.

 • Je kan werken met basisprogramma’s zoals Word, Outlook en Excel.

 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

 • Eenvoudig rekenwerk schrikt je niet af.

 • Je werkt nauwkeurig en resultaatgericht.

Impact maken met je oog voor detail, digitaal organisatietalent en zin voor variatie?

Solliciteer nu als administratief medewerker!

BEKIJK ALLE ADMINISTRATIEVE VACATURES