Waarom werken als productiemedewerker via Asap?

Superslimme zet! Asap begeleidt je – met tonnen ervaring en een resem expertises – in je zoektocht naar jouw droomjob als productiemedewerker. In een bedrijf dat jouw talenten optimaal kan inzetten. Waag je kans!

Wat is een productiemedewerker?

Jouw rol in het productiebedrijf? Absoluut cruciaal. Dankzij jou worden producten namelijk tiptop samengesteld en perfect afgeleverd. Als productiemedewerker kan je in diverse fases in een productieproces aan de slag. Je sorteert, assembleert of monteert de verschillende onderdelen. Machinaal of manueel. Je staat daarvoor dus aan een werkblad of aan een geautomatiseerde productielijn. Je werkt producten af, etiketteert ze of garandeert de laatste controle voor levering. Soms komt erook wat fysieke arbeid aan te pas: denk maar aan palletiseren of producten manueel aanvullen.

Precisie is voor jou vanzelfsprekend. Hygiëne en veiligheid staan steeds centraal. Of het nu om uitvoerende of assisterende taken gaat, jouw doel is perfectie.

In welke bedrijven hebben ze nood aan productiemedewerkers? Wat is het gemiddelde salaris? Welke opleiding en vaardigheden heb je nodig voor de functie? Lees verder voor meer details over deze job.

Recente vacatures als productiemedewerker

Productiemedewerker verpakkingen

• U ontvangt, controleert en verpakt de producten.
Kontich
37

Operators voeding

Voor een industriele bakkerij zijn we op zoek naar operators in de voeding. Dit zowel om te werken in 2 ploegen als een vaste nachtploeg! Jouw missie : je staat in voor het feilloos verloop van het hele productieproces en focust daarbij op veiligheid, kwaliteit en rendement Jouw werkdomein : na een opleidingstraject ben je inzetbaar op onze 3 productielijnen binnen onze productiesite in Londerzeel – bekroond tot Factory of the Future 2018 Volledig geautomatiseerde productielijnen die vele variëteiten aan artisanale broden en baguettes produceren Een betrokken, hecht en divers team van een 80-tal collega’s Splinternieuwe productieomgeving die kan terugplooien op decennialange ervaringen Een toekomstgerichte werkgever die in België produceert voor onze lokale markt als exporteert – en volop inzet op nieuwe productontwikkelingen Jouw verantwoordelijkheden: Het organiseren van het volledige productieproces – een volledig geautomatiseerd proces van deeg kneden, rijzen, bakken, invriezen tot inpak van onze broden Het uitvoeren van de productieplanning met efficiënt gebruik van grondstoffen, machines en personeel met toepassing van alle geldende normen en kwaliteits- en veiligheidsstandaarden Leiderschap tonen om jouw collega-lijnmedewerkers correct aan te sturen en in te zetten Het bedienen van de verschillende machines, storingen verhelpen en enkele preventieve onderhoudswerkzaamheden uitvoeren onder leiding van de onderhoudstechnieker.
Londerzeel
40

Inpakmedewerker Hout

Voor onze klant in Desteldonk zijn wij op zoek naar een gemotiveerde inpakmedewerker voor onze houtsector. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig herverpakken en verpakken van houten producten. Of je nu al ervaring hebt in de houtsector of nieuw bent in dit vakgebied, bij ons krijg je de kans om je talenten verder te ontwikkelen. Je taken omvatten het zorgvuldig inpakken van diverse houten producten, variërend van kleine tot grotere stukken. Het werk kan fysiek zwaarder zijn, maar wij moedigen gemotiveerde kandidaten aan die niet worden afgeschrikt door zwaarder werk. Naast je handvaardigheid wordt ook vaardigheid met een computer gewaardeerd in deze functie. Je zult werken in daguren, met een gezond dagritme van 8 uur tot 16 uur 26 minuten, waardoor je kunt genieten van een goede werk-privébalans. Wij bieden een dynamische werkomgeving waarin je de mogelijkheid hebt om je professioneel te ontwikkelen en bij te dragen aan het succes van ons bedrijf.
Desteldonk
38
ALLE JOBS IN DE PRODUCTIE BEKIJKEN

Productiemedewerker, jouw droomjob?

Geniet jij van een zekere routine in je werkdagen? Haal jij je motivatie uit het bereiken van tastbare resultaten? Overweeg dan een job als productiemedewerker. Je taken binnen het bedrijf of de fabriek zijn dan klaar en duidelijk. Je vakmanschap en nauwkeurigheid leveren picobello goederen op.

Als productiearbeider kan je natuurlijk in tal van sectoren terechtkomen. Maar dat netjes en veilig werken essentieel is, staat vast. Waar je in het ene bedrijf verantwoordelijk bent voor de instelling, monitoring en bediening van machines, sta je in het andere bedrijf in voor het sorteren, assembleren en monteren van productonderdelen. Sommige productiearbeiders werken altijd op een vaste plek. Anderen wisselen geregeld van locatie binnen de fabriek. Sowieso is een job als productiemedewerker ontzettend veelzijdig én boeiend.

Werken in een fabriek als productiearbeider? Dan zijn dit je mogelijke taken:

 • Machines bedienen

 • Manueel of machinaal sorteren, assembleren, monteren of verpakken

 • De kwaliteit van goederen controleren

 • Onderdelen verzamelen en voorraden aanvullen, vaak in een magazijn

 • Aan de lopende band werken

 • Goederen afwerken en etiketteren

 • De werkplek en machines onderhouden

Als productiemedewerker kom je bovendien in contact met verschillende andere profielen. Afhankelijk van de sector zijn je collega’s productiemanagers, machineoperators, magazijnmedewerkers, orderpickers, assemblagemedewerkers, chauffeurs voor de koeriersdienst, lassers, procesoperators, enzovoorts.

Goed om te weten: als productiemedewerker heb je flink wat doorgroeimogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan supervisor of teamleader.


Welke competenties zijn onmisbaar als productiearbeider?

 • Je blinkt uit in precisie.

 • Je gaat netjes te werk.

 • Je controleert de kwaliteit van producten.

 • Je volgt de bevoorrading van machines op.

 • Je monteert en assembleert producten.

 • Je registreert de nodige gegevens omtrent de productie.

En welke competenties komen eventueel van pas?

 • Je weet goederen slim en correct te sorteren.

 • Je controleert op een efficiënte manier de materialen of producten.

 • Je coördineert de activiteiten van een team zorgvuldig.

Waar kan je als productiemedewerker aan de slag?

De expertise van productiemedewerkers is broodnodig in fabrieken, op logistieke afdelingen en productafdelingen, kortom: plekken waar goederen gemaakt worden. De sectoren zijn echter erg divers.

 1. Metaalbewerking: productiemedewerker metaal

 2. Farmaceutische sector: productiemedewerker farmacie

 3. Voedingssector: productiemedewerker voeding

Productiemedewerker metaal

Kom je in een metaalbewerkingsbedrijf terecht? Dan is de kans groot dat je je spierballen mag laten rollen. In dergelijke functies gaat het namelijk minder over bandwerk en meer over uitvoerend productiewerk zoals het heffen en verplaatsen van zware objecten. Een productiemedewerker metaal kan vlot overweg met machines of installaties die grond- en hulpstoffen verwerken. Je weet strikte instructies op te volgen en werkt altijd zo veilig mogelijk.

Productiemedewerker farmacie

Vanzelfsprekend zijn hygiëne en precisie onontbeerlijk in de farmaceutische sector. Als productiemedewerker farmacie verwerk je orders op een snelle en doeltreffende manier. Een extra aandachtspunt in deze functie zijn de codes en verpakkingen van farmaceutische producten. Want ook op administratief vlak moet alles correct zijn.

Productiemedewerker voeding

Werken in de foodsector? Dan ben je verantwoordelijk voor het afwegen, verpakken of etiketteren van producten. Deze stapel je vervolgens op pallets. Net zoals in de farmaceutische sector ben je op de hoogte van de HACCP-regels (Hazard Analysis and Critical Control Points): een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.

Wat is het loon van een productiemedewerker?

Je leeftijd, anciënniteit, verantwoordelijkheden, shiften … beïnvloeden natuurlijk je loon als productiearbeider. Gemiddeld mag je rekenen op 13,82 euro per uur. Als starter bedraagt je brutosalaris ongeveer 1.682 euro per maand. Na 2 jaar stijgt dat echter al tot 1.745 euro. En na 4 jaar tot 1.914 euro. Rijg je de dienstjaren aan elkaar als productiemedewerker? Dan kan je na 10 tot 20 jaar een gemiddeld salaris van 2.689 euro verwachten.

Ook profiteer je van de voordelen van ploegenwerk

Productiemedewerkers vervullen hun functie vaak in shifts of ploegen. Meestal gebeurt dit volgens een vast rooster dat week per week verschuift. Bovendien is nachtwerk ook veelvoorkomend. Dit is dikwijls voordelig voor je work-lifebalans, waarbij je bijvoorbeeld in de namiddag tijd kan vrijmaken voor je gezin. Van files heb jij als productiearbeider meestal geen last. En mooi meegenomen: voor avond-, nacht- en weekendwerk ontvang je een extra vergoeding waardoor je maandloon flink kan stijgen.


Welke opleiding heeft een productiemedewerker?

Afhankelijk van de sector, kan een werkgever je verplichten bepaalde opleidingen te volgen. De meest voorkomende cursussen betreffen hygiëne en veiligheid: HACCP of VCA. In de farmaceutische sector en voedingssector is kennis van de HACCP-regelgeving bijvoorbeeld essentieel. Je leert dan onder meer over risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Een VCA-opleiding informeert je dan weer over de gevaren in de werkomgeving en de te volgen veiligheidsvoorschriften.

Als je aan de slag wil in een metaalbewerkingsbedrijf, wordt gewoonlijk verwacht dat je een opleiding in metaalbewerking hebt gevolgd. Sommige fabrieken bieden wel zelf interne opleidingen aan zoals een initiatie metaalbewerking, een cursus bediening van machines of een bijscholing omtrent veiligheid op de werkvloer.

Welke attesten zijn een pluspunt?

 • Heftruck

 • Reachtruck

 • Elektrische transpallet

 • Stapelaar

 • Rolbrug


Vaardigheden van een productiemedewerker

Flexibel, stressbestendig en resultaatgericht. Dat is een werknemer in een productiebedrijf in een notendop. Je weet altijd het overzicht te behouden en je kan je probleemloos lange tijd focussen op jouw specifieke, routineuze taak.

Eigenschappen van een productiemedewerker: 

 • Zelfstandigheid én een groot verantwoordelijkheidsgevoel

 • Teamgeest

 • Flexibele ingesteldheid in werkuren

 • Een goede fysieke gezondheid

 • Geconcentreerd routineuze taken uitvoeren

 • Nauwkeurigheid 

 • Gestructureerde werkwijze

Kwaliteit garanderen? Voor de perfectie en niets minder gaan?

Dat heb jij als productiemedewerker met Asap gemeen. Solliciteer nu!

VACATURES IN DE PRODUCTIE BEKIJKEN

Recente vacatures als productiemedewerker

Productiemedewerker verpakkingen

• U ontvangt, controleert en verpakt de producten.
Kontich
37

Operators voeding

Voor een industriele bakkerij zijn we op zoek naar operators in de voeding. Dit zowel om te werken in 2 ploegen als een vaste nachtploeg! Jouw missie : je staat in voor het feilloos verloop van het hele productieproces en focust daarbij op veiligheid, kwaliteit en rendement Jouw werkdomein : na een opleidingstraject ben je inzetbaar op onze 3 productielijnen binnen onze productiesite in Londerzeel – bekroond tot Factory of the Future 2018 Volledig geautomatiseerde productielijnen die vele variëteiten aan artisanale broden en baguettes produceren Een betrokken, hecht en divers team van een 80-tal collega’s Splinternieuwe productieomgeving die kan terugplooien op decennialange ervaringen Een toekomstgerichte werkgever die in België produceert voor onze lokale markt als exporteert – en volop inzet op nieuwe productontwikkelingen Jouw verantwoordelijkheden: Het organiseren van het volledige productieproces – een volledig geautomatiseerd proces van deeg kneden, rijzen, bakken, invriezen tot inpak van onze broden Het uitvoeren van de productieplanning met efficiënt gebruik van grondstoffen, machines en personeel met toepassing van alle geldende normen en kwaliteits- en veiligheidsstandaarden Leiderschap tonen om jouw collega-lijnmedewerkers correct aan te sturen en in te zetten Het bedienen van de verschillende machines, storingen verhelpen en enkele preventieve onderhoudswerkzaamheden uitvoeren onder leiding van de onderhoudstechnieker.
Londerzeel
40

Inpakmedewerker Hout

Voor onze klant in Desteldonk zijn wij op zoek naar een gemotiveerde inpakmedewerker voor onze houtsector. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig herverpakken en verpakken van houten producten. Of je nu al ervaring hebt in de houtsector of nieuw bent in dit vakgebied, bij ons krijg je de kans om je talenten verder te ontwikkelen. Je taken omvatten het zorgvuldig inpakken van diverse houten producten, variërend van kleine tot grotere stukken. Het werk kan fysiek zwaarder zijn, maar wij moedigen gemotiveerde kandidaten aan die niet worden afgeschrikt door zwaarder werk. Naast je handvaardigheid wordt ook vaardigheid met een computer gewaardeerd in deze functie. Je zult werken in daguren, met een gezond dagritme van 8 uur tot 16 uur 26 minuten, waardoor je kunt genieten van een goede werk-privébalans. Wij bieden een dynamische werkomgeving waarin je de mogelijkheid hebt om je professioneel te ontwikkelen en bij te dragen aan het succes van ons bedrijf.
Desteldonk
38
ALLE JOBS IN DE PRODUCTIE BEKIJKEN