Waarom werken als bouwvakker via Asap

Meer dan 40 jaar uitzendervaring én expertise in verschillende sectoren dankzij onze gespecialiseerde divisies, we zijn er best trots op. Bij Asap weet je dat je goed zit, als werknemer én als werkgever. Wij bij Asap Construct begrijpen dat de bouwsector om een aparte aanpak vraagt. Wij herkennen vakmannen en -vrouwen als geen ander. En koppelen je vlot aan de juiste bedrijven.

Wat is een bouwvakker?

Een job als bouwvakker, dat kan veel inhouden. Het is immers een overkoepelende term voor metsers, dakwerkers, stukadoors, elektriciens, plaatsers van ramen of deuren, en nog zoveel meer. Als bouwvakker ben je een handige Harry of Henriette, dat staat vast. Je werkt bovendien vlot in team, want bouw- of renovatieprojecten trek je natuurlijk niet op je eentje recht. En je hebt een stevig oog voor detail. Zodat alles ook netjes recht blijft staan/hangen/liggen. Een job met verantwoordelijkheid dus!

Nog geen algemene of specialisatieopleiding voor bouwvakker achter de rug? Geen probleem. Via een VDAB-cursus kan je werken en leren combineren. En zo snel een echte vakman/vakvrouw worden.

Lees verder en ontdek wat de job inhoudt, welke vaardigheden en opleidingen je nodig hebt, hoeveel je verdient én bekijk onze vacatures!

Recente vacatures als bouwvakker

Buizenlegger- rioleringen

Voor een klant van ons zijn we momenteel nog op zoek naar een buizenlegger voor de kanten van Noorderkempen/ Antwerpen. Samen met je collega's van het rioleringsteam werk je dagelijks aan rioleringsprojecten op de werven. Dit varieert van het installeren van kunststofbuizen met kleine diameters tot grote betonbuizen en kokers. Je takenpakket bestaat onder anderen ook uit het aanleggen van rioleringsbuizen (gres, beton, PVC, enz.) in de sleuf. Plaatsen van rioolputten en constructies.
Antwerpen
40

Machinist rupskraan

Voor onze klant te Wuustwezel zijn we opzoek naar een ervaren rupskraanmachinist. Je als machinist in de grondwerken bent verantwoordelijk voor het besturen en bedienen van de aan jou toevertrouwde machine (20 à 50 tons kraan). Je takenpakket: - Het uitvoeren van de aan jou toegewezen grondverzetwerkzaamheden. - Samenwerken met andere machinisten en werknemers op de werf.
Wuustwezel
40

Machinist bandenkraan infra

Voor onze klant zijn we opzoek naar ervaren kraanmachinist voor regio Noorderkempen/ Antwerpen. Als bandenkraanmachinist in de infrastructuurwerken ben je verantwoordelijk voor het bedienen van een bandenkraan om diverse graaf- en hijswerkzaamheden uit te voeren voor infrastructurele projecten. Dit kan afgewisseld worden met werken op een minigraver. Je takenpakket: - Het bedienen van de bandenkraan. - Graafwerken, aanleg van funderingen, grondwerken, enz. - Samen met het team wegeniswerkers de infrastructuurwerkzaamheden uitvoeren. - Uit te voeren werkzaamheden in de nabijheid van je collega’s.
Antwerpen
40
ALLE BOUWVAKKER JOBS BEKIJKEN

Bouwvakker, jouw droomjob

Steek je graag de handen uit de mouwen? Zie je graag een fysiek resultaat van je inspanningen? Dan is werken als bouwvakker misschien wel je ding. Want jouw werk komt van pas, sowieso. Wat jij creëert – of het nu leidingen, daken, muren of volledige huizen zijn – het maakt het leven van de eindklant of bewoner zoveel beter. Ja, jij mag trots zijn op je job in de bouwsector!

Welke soorten bouwvakker bestaan er?

Denk je bij de term bouwvakker enkel aan metsen? Dat is nochtans maar één van de mogelijke taken of specialiteiten van een bouwvakker. Je werkt in de bouwsector bijvoorbeeld als:

 • Dakwerker

 • Schilder

 • Stukadoor

 • Bekister

 • Schrijnwerker

 • Loodgieter

 • Elektricien

 • Polyvalent bouwvakker

 • Metser

 • ...


Waar kan een bouwvakker aan de slag?

Een bouwvakker vind je natuurlijk in de bouwsector, op werven van nieuwbouwprojecten en renovaties. Je job kan zich toespitsen op één specialiteit zoals interieur, sanitair, elektriciteit of dakwerken. In dat geval ben je expert in jouw specifieke vak. Maar je kan ook als polyvalent of allround bouwvakker werken aan bouwprojecten. Vandaag leidingen trekken? Morgen nieuwe plafonds installeren? Overmorgen tegels plaatsen? Variatie genoeg!

Wat is het loon van een bouwvakker?

Vanzelfsprekend wil je voor je leuke job ook een ‘leuk’ salaris. Dat is perfect mogelijk als bouwvakker. Natuurlijk hangt je loon af van verschillende factoren zoals je ervaring en het paritair comité (afhankelijk van de bedrijfstak en functie). Hoeveel verdient een bouwvakker? Als uitzendmedewerker krijg je gemiddeld € 15,95 per uur.

Maar het gaat om meer dan enkel dat loon. Ook belangrijk zijn de extralegale voordelen. In de bouwsector zijn dat meestal maaltijdcheques of een hospitalisatieverzekering. Soms kan je ook rekenen op een voordelige uitbetaling van overuren of winstpremies. Bedenk dus wat voor jou het meest van pas komt en bevraag je grondig bij een eventuele sollicitatie.

Welke opleiding heeft een bouwvakker?

Inzet en motivatie zijn key! Of je nu een starter bent, een diploma bouw plant … waar een wil is, is een weg. We begeleiden je bij elke stap. Je kan zelfs tegelijk werken en leren zodat je meteen al (halftime) geld verdient.

Volg een opleiding als bouwvakker via VDAB

Je hebt geen of minieme ervaring? Je wil je vaardigheden in de bouwsector uitbreiden? Een opleiding als bouwvakker geeft je meer kansen op de jobmarkt. In deze opleiding volg je wekelijks 2 dagen les en ga je 3 dagen werken in de sector.

Vertrouw op Asap Construct

Je ziet het op onze website, we hebben heel wat vacatures in de bouwsector ter beschikking. Tal van bouwbedrijven rekenen namelijk op onze expertise in hun sector én in uitzendarbeid. Onze gespecialiseerde divisie Asap Construct helpt vakmannen en vakvrouwen hun carrière uit te bouwen!


Vaardigheden van een bouwvakker

Wil je als bouwvakker aan de slag? Als gespecialiseerde vakman of allround-bouwvakker zijn dit je sterktes:

 • Je bent handig met gereedschappen en materialen.

 • Je werkt vlot in een team.

 • Je beschikt over technisch inzicht.

 • Je bent ordelijk en stipt.

 • Je verkeert in een goede fysieke gezondheid.

 • Je kan ook zelfstandig werken.

 • Je kan plannen lezen en interpreteren.

 • Je hebt voldoende wiskundig inzicht om afmetingen te bepalen, lijnen uit te zetten, e.d.

 • Je ruimtelijk inzicht is ook prima.

Aan je carrière timmeren? Solliciteer nu voor een job in de bouwsector!

Droom je ervan te werken in de bouw? Asap heeft de nodige sectorexpertise en vacatures in huis om je carrière stevig op poten te zetten.

Bekijk onze vacatures in de bouw