Waarom werken als heftruckchauffeur via Asap?

Onze ervaring en expertise in uitzendarbeid komen je gegarandeerd van pas op weg naar jouw droomjob als heftruckchauffeur. Bespreek je carrièreplannen met je Asap-uitzendconsulent en we bekijken welke stappen nodig zijn om je doel te bereiken!

Wat is een heftruckchauffeur?

Als heftruckchauffeur verlicht je in feite het werk van anderen. Want jij verplaatst en stapelt zware goederen of orders zodat dit niet met mankracht moet gebeuren. Precisie en ruimtelijk inzicht zijn essentieel voor je job, dat spreekt voor zich.

Het is jouw taak om goederen op een veilige manier te verplaatsen van rek naar vrachtwagen, van opslagplaats naar winkel, enzovoort. Zónder ongelukken met producten of collega’s. Een job met verantwoordelijkheid dus! Maar ook een boeiende functie. Want je hebt veel contact met klanten en collega’s en je krijgt veel variatie in je opdrachten.

Wat je precies vervoert en in welke werkomgeving? Daar zijn tientallen mogelijke antwoorden op. Lees verder en ontdek hoeveel je verdient als heftruckchauffeur, wat je vaardigheden en taken zijn en welke vacatures Asap voor je heeft.

Heftruckchauffeur, jouw droomjob

Werken als heftruckchauffeur betekent dat je zware goederen van a naar b verplaatst over een korte afstand met een vorklift. Je kan op verschillende plekken in een bedrijf ingezet worden. Sommige heftruckchauffeurs helpen met het laden en lossen van vrachtwagens. Anderen stellen in een magazijn de ladingen samen voor transport. Maar ook de volgende taken behoren mogelijk tot je job:

 • Inpakken van producten of orders

 • De voorraad in het magazijn beheren

 • Inventariseren

 • Producten ontvangen en controleren

 • Alle handelingen en verplaatsingen in een computersysteem invoeren

Waar kan een heftruckchauffeur aan de slag?

Heftruckchauffeurs vind je in ontzettend veel bedrijven en sectoren. Handig, want zo kies je als heftruckchauffeur zelf met welke producten en in welk type organisatie je graag werkt. Van opslagplaatsen van koerierdiensten tot magazijnen van retailbedrijven en koelcellen voor voedingsproducten. Het kan allemaal. We krijgen heel wat vacatures voor heftruckchauffeurs binnen uit deze sectoren:

 • Voedingsindustrie

 • Verpakkingssector

 • Kledingindustrie

 • Retail

 • Farmaceutische sector

 • ...

Wat is het loon van een heftruckchauffeur?

Hoeveel verdient een heftruckchauffeur? Vanzelfsprekend is dat afhankelijk van je bedrijf, sector, ervaring, paritair comité, enzovoort. Maar gemiddeld bedraagt het brutosalaris van een heftruckchauffeur als uitzendmedewerker €13,21 per uur. Let wel: dit bedrag houdt geen rekening met specifieke werkschema’s zoals nachtwerk, weekends of een ploegensysteem. In dat geval heb je namelijk recht op extra premies.

Daarbovenop krijg je meestal nog enkele extralegale voordelen zoals bijvoorbeeld maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekeringen, enzovoort. Bespreek samen met je Asap-uitzendconsulent wat voor jou van tel is en we zoeken een job naar je hart.

Achtergrond en opleidingen voor een heftruckchauffeur

Misschien heb je al een attest als heftruckchauffeur op zak. Of misschien sta je nog maar aan het prille begin van je carrière, popelend om eraan te beginnen. Wat ook je achtergrond is, bij Asap helpen we je op weg. Sommige bedrijven vragen een attest heftruckchauffeur vóór je begint. Anderen bieden een interne opleiding aan.

Opleiding heftruckbestuurder SYNTRA

Een attest heftruckbestuurder behaal je bijvoorbeeld bij SYNTRA. Je leert er efficiënt en veilig werken met een heftruck.

Opleiding heftruckchauffeur VDAB

En ook via VDAB volg je vlot een opleiding tot heftruckchauffeur, of je nu ervaring hebt of niet.

Wat doet een heftruckchauffeur zo al op een standaard werkdag?  Lees even verder

Vaardigheden van een heftruckchauffeur

Aan de slag als heftruckchauffeur? Met deze vaardigheden of talenten heb je een streepje voor:

 • Je kan goed zelfstandig werken.

 • Je bent een handige harry en behendige … euh Benny.

 • Je werkt ordelijk en netjes.

 • Je concentratievermogen staat op punt.

 • Je werkt nauwkeurig en precies.

Stapelgek op rijden met een heftruck? Til je carrière een niveau hoger door nú te solliciteren.

Geen enkele dag is hetzelfde als heftruckchauffeur. Daar droomt toch iedereen van! Asap heeft bovendien heel wat ervaring in de sector en flink wat vacatures … Waar wacht je nog op?

HEFTRUCKCHAUFFEUR VACATURES BEKIJKEN