Waarom werken als orderpicker via Asap ?

Een functie als orderpicker die jou op het lijf geschreven is? Bij een bedrijf dat matcht? Die bestaat vast.

Met de professionele begeleiding van Asap sta je alvast een stap dichter bij je droomjob!

Wat is een orderpicker?

Een order samenstellen is in feite als een puzzel leggen. En jij weet als orderpicker precies waar je welk puzzelstukje kan vinden in het magazijn om zo het correcte resultaat te bereiken. Maar daar stopt het niet. Je neemt ook goederen in ontvangst en stockeert ze. Je voert de nodige gegevens op de computer in en drukt waar nodig labels voor de verzendingen af, als een professioneel inpakker. Het is zelfs goed mogelijk dat je dagelijks vlotjes met de elektrische of manuele transpalet doorheen het magazijn of distributiecentrum manoeuvreert. Een job boordevol variatie dus, vergelijkbaar met een magazijnmedewerker, maar vaak met specifieke orderpickingfuncties.

Hoe groter het bedrijf, hoe meer er geautomatiseerd is. Dat betekent dat er bijvoorbeeld spraakgestuurde orderpicking (=voicepicking) gebeurt of orderpicking met een handscanner. Er komt dan vaak minder manueel werk bij kijken. Maar het tegengestelde kan ook. Dan gebruik je bestelbonnen om orders klaar te maken. Als orderpicker kan je in diverse sectoren terechtkomen. Vanzelfsprekend zijn er heel wat vacatures in de logistieke sector zelf, denk dan aan magazijnen of distributiecentra van postorderbedrijven, groothandels en supermarkten.

Jobs als orderpicker

Orderpickers 2 ploegen en vaste nacht

Wij zijn op zoek naar orderpickers MET optie vast! Je zal instaan voor volgende taken: Het gereedmaken van orders die via ons computersysteem zijn doorgegeven, als magazijnier doe je dit zowel handmatig als met behulp van een verticale orderpicktruck. Het uitpakken van binnenkomende zendingen en ze op de juiste locatie in het magazijn plaatsen volgens het computersysteem. Elk pakket scannen, zodat het een uniek scannummer krijgt. Het fysiek overladen van producten naar andere verpakkingen.
Tisselt
37

Orderpickers 2 ploegen

Het bedrijf DRiV is op zoek naar orderpickers Je zal instaan voor volgende taken: Het gereedmaken van orders die via ons computersysteem zijn doorgegeven, als magazijnier doe je dit zowel handmatig als met behulp van een verticale orderpicktruck. Het uitpakken van binnenkomende zendingen en ze op de juiste locatie in het magazijn plaatsen volgens het computersysteem. Elk pakket scannen, zodat het een uniek volgnummer krijgt. Het fysiek overladen van producten naar andere verpakkingen als orderpicker.
Tisselt
37

Orderpickers vaste nacht

Het bedrijf DRiV is op zoek naar orderpickers Je zal instaan voor volgende taken: Het gereedmaken van orders die via ons computersysteem zijn doorgegeven, als magazijnier doe je dit zowel handmatig als met behulp van een verticale orderpicktruck. Het uitpakken van binnenkomende zendingen en ze op de juiste locatie in het magazijn plaatsen volgens het computersysteem. Elk pakket scannen, zodat het een uniek volgnummer krijgt. Het fysiek overladen van producten naar andere verpakkingen als orderpicker.
Tisselt
37
Ontdek alle vacatures als orderpicker

Wat doet een orderpicker (en waarom is dit een droomjob)?

De verschillende onderdelen of producten voor een order verzamelen. Dat is als orderpicker je belangrijkste taak. Maar er komt meer bij kijken, afhankelijk van de precieze invulling die je werkgever eraan geeft:

 • Orders dubbelchecken

 • De labels controleren

 • Onregelmatigheden doorgeven

 • De orders klaarzetten voor transport

 • Helpen laden en lossen

 • Vrachtbrieven (laten) ondertekenen

 • Goederen naar/in het magazijn vervoeren

 • Verzenddocumenten invullen

 • Productgegevens aanvullen op de computer

 • Hef- of reachtrucks besturen

Welk type orderpickers zijn er?

Er bestaan verschillende soorten orderpicking. In sommige bedrijven sta je telkens alleen in voor één of meerdere orders. In andere magazijnen verzamel je samen met je collega-magazijnmedewerkers de verschillende onderdelen voor één order.

 • Single-orderpicking
  Elke medewerker verzamelt de nodige goederen op pallets of rolcontainers voor één order. De verschillende items kunnen zich in verschillende zones of hallen bevinden. Deze werkwijze wordt vooral toegepast bij grote orders met veel verschillende orderregels.

 • Estafettepicking of zonepicking

  Het orderpicken gebeurt per zone of hal. De verschillende orderpickers geven de goederen aan elkaar door of verzamelen ze op één plek. Dit heet orderconsolidatie. Deze werkwijze komt vaak voor in magazijnen met een koelcel of vriezer in combinatie met een ‘droog’ magazijn.

 • Multi-orderpicking

  Je verzamelt op je eentje meerdere orders tegelijk, zodat je niet voortdurend heen en weer moet rennen. Je legt vervolgens de verschillende goederen in bakken of kratten om de orders later samen te stellen, óf je plaatst ze meteen in de verzendverpakking. Die laatste methode heet ‘pick to box’.

Waar kan een orderpicker aan de slag?

Vacatures voor orderpickers, magazijniers en inpakkers zijn te vinden in tal van sectoren. Orderpicking is bijvoorbeeld nodig in de voedingsindustrie, productiebedrijven, warenhuizen, webwinkels, postorderbedrijven, groothandels, … Hier werk je dan op de logistieke afdeling: in het magazijn of het distributiecentrum. Je kiest dus helemaal zelf met welk type producten je graag te doen hebt.

Jouw collega’s? Orderpickers werken meestal in een team met logistiek medewerkers, productiemedewerkers, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs en administratief medewerkers.

Wat is het loon van een orderpicker?

In België verdient een orderpicker gemiddeld 13,46 euro per uur of 2.187 euro bruto per maand. Natuurlijk spelen je ervaring en het eventuele ploegensysteem een rol voor je salaris. Sowieso verdien je iets meer als je in shiften werkt. Als je bovendien veel nachten of vast nachtwerk doet, stijgt je loon nog wat meer. Je loon is uiteraard ook afhankelijk van de sector en de regio waar je werkt.

Wil je je salaris nog wat aandikken? Haal dan relevante attesten binnen. Heel wat bedrijven gunnen je dan wat extra.

Achtergrond en opleidingen voor een orderpicker

Je enthousiasme en professionaliteit zijn doorslaggevend als je reageert op een vacature voor orderpicker. Heel wat schoolverlaters wagen daarom hun kans. Maar als je kan aantonen dat je kennis en/of ervaring hebt van bepaalde thema’s die relevant zijn voor de job, heb je een streepje voor. Het is voornamelijk belangrijk dat je goed kan tellen en dat je fysiek in orde bent. Omdat je takenpakket erg gevarieerd is, ben je veel in beweging in je job. 

Een heftruckrijbewijs, een rijbewijs C of CE, certificaten van opleidingen omtrent veiligheid of logistiek, attesten om te mogen werken met gevaarlijke stoffen (vb. ADR-opleiding), cursussen in leidinggeven, computerkennis, … Het kan allemaal van pas komen, bij je sollicitatie én om later door te groeien tot bijvoorbeeld warehousesupervisor, planningmanager, chef logistiek, ....

Vaardigheden van een orderpicker

Deze vaardigheden maken je bijzonder geschikt om als orderpicker aan de slag te gaan:

 • Doelgerichtheid

 • Flexibiliteit

 • Nauwkeurigheid

 • Proactief werken

 • Oog hebben voor veiligheid en kwaliteit

 • Teamspirit

 • Goede fysieke conditie

 • Organisatietalent

 • Stressbestendigheid

Recente vacatures in de logistiek

Magazijnier

Ben jij op zoek naar een boeiende rol waarbij je verantwoordelijk bent voor het zorgvuldig tellen van voorraden en het opsporen van eventuele afwijkingen? Dan hebben wij een interessante kans voor jou! Als magazijnmedewerker voor voorraadcontrole ben je belast met het uitvoeren van inventarisaties binnen diverse magazijnen. Je zal regelmatig de voorraden controleren en afwijkingen ontdekken. Het is jouw taak om te onderzoeken waar deze onregelmatigheden vandaan komen en passende oplossingen te vinden om ze te verhelpen.
Sint-Truiden
40

Teamleader nachtploeg

Voor een logistiek bedrijf te Willebroek zijn we op zoek naar een teamleider voor de vaste nachtploeg (22-6 uur) op onze afdeling in Willebroek. Als Teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele organisatie en resultaten. -Je plant en beheert de resources van de shift, en volgt de prestaties van de medewerkers op. -Je staat in voor de planning van noodzakelijke machine- en proces-trainingen, en zorgt voor de opvolging van efficiëntie en procesverbetering. -Je bent ook verantwoordelijk voor de EHS-ergonomie, registratie van incidenten, ongevallen en EHBO, evenals de kwaliteitsprestaties van het team in termen van PPM. -Je neemt deel aan de dagelijkse meetings en rapporten, waaronder :5' meetings, urenregistratie, verlofplanning en shift handover. -Je volgt de materiaalvoorziening op en zorgt voor de correcte toepassing van procedures en instructies. -Je bent het aanspreekpunt voor andere afdelingen, zoals Inbound admin, Traffic en Customs, voor dagelijkse operationele issues, en voor magazijn operators bij problemen en oplossingen. Wij zoeken een ervaren en gemotiveerde kandidaat die resultaatgericht, kwaliteit gedreven en communicatief is. Je hebt leidinggevende capaciteiten, een sterk organisatorisch vermogen en bent stressbestendig. Je hebt ervaring met PC/Windows en courante MS software & SAP, en een kritische ingesteldheid met oog voor verbeteringspotentieel. Een no-nonsense mentaliteit, initiatief nemend en flexibiliteit in tijdsbesteding zijn ook belangrijke eigenschappen. Je hebt een voorbeeldfunctie en bent bereid om steeds verder te ontwikkelen, inclusief het behalen van brandpreventie & EHBO attesten.
Tisselt
37

Orderpickers 2 ploegen en vaste nacht

Wij zijn op zoek naar orderpickers MET optie vast! Je zal instaan voor volgende taken: Het gereedmaken van orders die via ons computersysteem zijn doorgegeven, als magazijnier doe je dit zowel handmatig als met behulp van een verticale orderpicktruck. Het uitpakken van binnenkomende zendingen en ze op de juiste locatie in het magazijn plaatsen volgens het computersysteem. Elk pakket scannen, zodat het een uniek scannummer krijgt. Het fysiek overladen van producten naar andere verpakkingen.
Tisselt
37
Alle jobs bekijken

Bestel jij een job als orderpicker bij Asap?

Verwacht een totaalpakket!

BEKIJK ALLE VACATURES