Waarom werken als transportplanner via Asap?

Zit organiseren in je DNA? Laat je bijstaan door Asap en we zoeken exact dat bedrijf waar jij je talent kan uiten.

Wat is een transportplanner?

Het woord transportplanner doet het al vermoeden: het gaat om een werknemer die verantwoordelijk is voor de planning van het transport binnen een bedrijf. Dat transport gebeurt via de weg, het water of de lucht.

Je voert je taken voornamelijk vanop afstand via de computer uit. Al kan het in sommige bedrijven vereist zijn dat je je geregeld op de logistieke afdeling begeeft om bijvoorbeeld erop toe te zien dat het laden en lossen efficiënt en correct gebeurt.

Organiseren heb je als transportplanner natuurlijk in de vingers. Maar ook stressbestendigheid heb je met hopen, want deze job is niet te onderschatten. Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor een belangrijk aspect van de dagelijkse activiteiten van het bedrijf waar je werkt.

Recente vacatures als transportplanner

Productieplanner

Voor onze klant te Lommel, gespecialiseerd in de productie van diverse aanhangwagens, zijn wij momenteel op zoek naar een productieplanner. Als productieplanner zorg jij voor een correcte planning op basis van de gevraagde productiecapaciteit, beschikbare voorraden en de vooropgestelde levertermijnen. Wat behoort er zoal tot jouw takenpakket? - Opstellen van de dag-op-dag planning met inzicht op wat technisch en praktisch mogelijk is. - Je zorgt voor een zo efficiënt mogelijke productieplanning om zo ook alles kostenefficiënt te laten verlopen. - Opvolgen van de planning op lange termijn en bijsturen waar nodig. - Ondersteuning bieden bij de productieadministratie wanneer nodig. - Initiëren en uitvoeren van projecten om het planningsproces te verbeteren en te optimaliseren. - Aansturen van de betrokken medewerkers om zo de motivatie en het rendement te maximaliseren. - Deelnemen aan diverse meetings en informatieoverdracht met Verkoop, Inventory, Operations en Logistiek.
Lommel
40

Planner Productie en Distributie

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Productie- en Distributieplanner om ons team op de terminal van Gent te versterken. In deze functie ben je verantwoordelijk voor efficiënte productie- en distributieplanning. Opmaken en bewaken van de dagelijkse productieplanning en toezicht houden op operationele activiteiten op de terminal in Gent. • Middelen efficiënt inzetten om operationele doelstellingen te halen en de efficiëntie van de terminal te maximaliseren. Zorgen voor tijdige beschikbaarheid van producten op basis van klant- en kwaliteitseisen. Relevante gegevens invoeren in het SAP-systeem. Anticiperen op en analyseren van voorraadbeheer. Het opstellen van het distributieplan op basis van het vraagplan en het coördineren van ladingen met het expeditieteam voor drumfilling en bulkladingen. Nauwe samenwerking met de afdelingen sales, productie en kwaliteit. Assisteren bij het plannen van middelen, mensen, technische infrastructuur, grondstoffen enz. om de productieplanning te vergemakkelijken. Het vertalen van het weekplan naar een dagelijkse en efficiënte planning Het monitoren van de dagelijkse productieactiviteiten en het identificeren en oplossen van gerelateerde problemen. Samenwerken met logistieke en kwaliteitsafdelingen i.f.v. leveringen en voorraden Toezien op de naleving van HACCP-regels en veiligheidsprocedures op de werkvloer. Identificeren van mogelijkheden voor proces- en productverbeteringen.
Gent
40

Production Administrator/Planner

Is administratie je ding en sta je daarnaast ter afwisseling graag op de productievloer? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als Production Administrator/Planner speel je een cruciale rol in het productieproces van onze klant, een belangrijke werkgever in regio Oostende met meer dan 65 jaar ervaring in de zeevruchtenindustrie. Wat houdt de job in? - Productievoorbereiding, stockbeheer en grondstofselectie - Aanmaak van productieformulieren - Rapportage, calculaties en rendementsanalyse - Gegevensuitwisseling met Sales, kwaliteit en Labo - Ondersteuning van de verpakkingsafdeling Daarnaast speel je een centrale rol als back-up van de 'productieplanner' met taken zoals: - Orderplanning - Bewaken van de ordervoortgang - Gegevensuitwisseling met verkoop, aankoop en productie
Bredene
39
ALLE JOBS BEKIJKEN

Transportplanner, jouw droomjob?

Als transportplanner, soms ook dispatcher planner genoemd, is het jouw taak om de meest gunstige route – wat tijd, budget en werkschema's van de logistieke medewerkers betreft – uit te dokteren om producten van a naar b te vervoeren. De (inter)nationale infrastructuur ken jij dus op je duimpje. En je weet ook snel in te grijpen bij onvoorziene omstandigheden. Het weer, files, een ongeval, … er zijn allerlei zaken die roet in het eten kunnen gooien. Dan sta jij paraat met nuttig advies om het probleem op te lossen of te omzeilen zodat het transport toch in de best mogelijke omstandigheden kan doorgaan en je de klant tevreden houdt.

Je werkdag speelt zich voornamelijk af op kantoor, met een computer. Toch kan je ook gevraagd worden om aanwezig te zijn bij het inladen van goederen. Dan is het jouw taak om de meest efficiënte indeling te bedenken in de vrachtwagen of boot. De volgorde van levering en de grootte van de artikelen spelen hierbij bijvoorbeeld een rol.

Een overzicht van je taken als transportplanner of medewerker transport:

 • Dag-, week- en maandplanningen opmaken

 • Gunstige routes vinden voor het transport

 • De operationele performance optimaliseren

 • De regels en richtlijnen kennen voor de specifieke goederen

 • Contact opnemen met verschillende instanties om de juiste papieren of begeleiding te krijgen

 • Transportdocumentatie bijhouden

 • De relevante cijfers rapporteren aan het management

Welk type transportplanners zijn er?

Elk transportbedrijf vraagt om een specifieke kennis, naargelang de branche en de transportmiddelen. Over het algemeen kan je drie types transportplanner onderscheiden:

 • Transportplanner zeevracht

  Het transport dat jij plant, gebeurt over zee. Je boekt dus schepen en containers en stuurt de teams die de goederen transporteren aan.

 • Transportplanner luchtvrachtEvengoed kan je als logistiek planner in de luchtvaart terechtkomen. Jij zorgt er dan voor dat de goederen tijdig en correct op de geplande bestemming aankomen. Je hebt in deze functie veel contact met luchtvaartmaatschappijen en beschikt over de nodige kennis van de internationale regelgeving.

 • Transportplanner wegtransport

  Jij stippelt de beste route uit voor chauffeurs die de goederen met een vrachtwagen van a naar b brengen. Je zorgt ervoor dat elk order op tijd aankomt.


Waar kan je als transportplanner aan de slag?

Transportplanners worden ingezet bij erg veel bedrijven: industriële producenten, transportbedrijven, logistiek. Kortom: overal waar een professionele planning van transport nodig is.

Je collega's? Dat zijn onder meer assistent planners, operations managers, projectleiders, (vrachtwagen)chauffeurs, technici, administratief medewerkers, supply chain managers, logistiek medewerkers, productiemedewerkers, procesoperators, plant managers, uitvoerders, engineers en werkvoorbereiders.


Wat is het loon van een transportplanner?

Hoeveel verdient een transportplanner? Je ervaring is een belangrijke factor in die berekening, maar gemiddeld mag je een maandsalaris van 2.822 euro bruto verwachten. Als starter staat er wat minder op je loonbrief – ca. 2.597 euro – maar na 30 jaar loopt je salaris op tot wel 4.332 euro.

De meeste transportplanners krijgen een 26-tal vakantiedagen. Bovendien is de kans groot dat je daar nog enkele extralegale voordelen mag bijtellen zoals maaltijdcheques, eindejaarspremie, hospitalisatieverzekering, …


Welke opleiding en achtergrond heb je nodig als transportplanner?

Transportplanner worden? Dan heb je best een diploma op zak in supply chain management, (technische) bedrijfskunde of operations management. Daarnaast kan ook een technische achtergrond vereist zijn. Denk dan aan mechanical engineering of industrial engineering. Kennis van Excel en ERP-software zoals Navison is altijd een pluspunt als je voor een functie als planner in de logistiek solliciteert.

Vrees echter niet dat je jaar na jaar dezelfde taken moet uitvoeren, als je daar geen zin in hebt. Er zijn zeker doorgroeimogelijkheden:

 • Teamleader

  Je geeft leiding aan een team van transportplanners. Je bent eindverantwoordelijke voor het transport van jouw afdeling.

 • Transportmanager

  Je bent verantwoordelijk voor verschillende afdelingen in het bedrijf, gelinkt aan transportplanning, en denkt mee over het strategische beleid.

 • Expediteur

  Je regelt alle randvoorwaarden van een transport: vergunningen, verzekeringen, …

 • Cargadoor

  Een cargadoor is een scheepsbevrachter. Jij organiseert het contact tussen de aanbieder en de vervoerder van de vracht. Schepen vinden dankzij jou makkelijk een plek om aan te meren, te laden en te lossen.

 • Declarant

  Een declarant buigt zich over de administratie die bij het internationaal transport van grote ladingen komt kijken: douaneaangiften, verwerking van invoerrechten en zoveel meer.


Vaardigheden van een transportplanner

Het overzicht bewaren? Dat is voor een transportplanner een fluitje van een cent! Je kan moeiteloos gestructureerd werken en duidelijk communiceren, ook in stressvolle situaties.

Jouw vaardigheden:

 • Communicatieskills

 • Stressbestendigheid

 • Organisatietalent

 • Oplossingsgericht denken

 • Teamgeest

 • Verantwoordelijkheidsgevoel

Plan jij in de transportsector aan de slag te gaan?

Asap zet je vlot op weg.

BEKIJK ALLE VACATURES

Recente vacatures als transportplanner

Productieplanner

Voor onze klant te Lommel, gespecialiseerd in de productie van diverse aanhangwagens, zijn wij momenteel op zoek naar een productieplanner. Als productieplanner zorg jij voor een correcte planning op basis van de gevraagde productiecapaciteit, beschikbare voorraden en de vooropgestelde levertermijnen. Wat behoort er zoal tot jouw takenpakket? - Opstellen van de dag-op-dag planning met inzicht op wat technisch en praktisch mogelijk is. - Je zorgt voor een zo efficiënt mogelijke productieplanning om zo ook alles kostenefficiënt te laten verlopen. - Opvolgen van de planning op lange termijn en bijsturen waar nodig. - Ondersteuning bieden bij de productieadministratie wanneer nodig. - Initiëren en uitvoeren van projecten om het planningsproces te verbeteren en te optimaliseren. - Aansturen van de betrokken medewerkers om zo de motivatie en het rendement te maximaliseren. - Deelnemen aan diverse meetings en informatieoverdracht met Verkoop, Inventory, Operations en Logistiek.
Lommel
40

Planner Productie en Distributie

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Productie- en Distributieplanner om ons team op de terminal van Gent te versterken. In deze functie ben je verantwoordelijk voor efficiënte productie- en distributieplanning. Opmaken en bewaken van de dagelijkse productieplanning en toezicht houden op operationele activiteiten op de terminal in Gent. • Middelen efficiënt inzetten om operationele doelstellingen te halen en de efficiëntie van de terminal te maximaliseren. Zorgen voor tijdige beschikbaarheid van producten op basis van klant- en kwaliteitseisen. Relevante gegevens invoeren in het SAP-systeem. Anticiperen op en analyseren van voorraadbeheer. Het opstellen van het distributieplan op basis van het vraagplan en het coördineren van ladingen met het expeditieteam voor drumfilling en bulkladingen. Nauwe samenwerking met de afdelingen sales, productie en kwaliteit. Assisteren bij het plannen van middelen, mensen, technische infrastructuur, grondstoffen enz. om de productieplanning te vergemakkelijken. Het vertalen van het weekplan naar een dagelijkse en efficiënte planning Het monitoren van de dagelijkse productieactiviteiten en het identificeren en oplossen van gerelateerde problemen. Samenwerken met logistieke en kwaliteitsafdelingen i.f.v. leveringen en voorraden Toezien op de naleving van HACCP-regels en veiligheidsprocedures op de werkvloer. Identificeren van mogelijkheden voor proces- en productverbeteringen.
Gent
40

Production Administrator/Planner

Is administratie je ding en sta je daarnaast ter afwisseling graag op de productievloer? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als Production Administrator/Planner speel je een cruciale rol in het productieproces van onze klant, een belangrijke werkgever in regio Oostende met meer dan 65 jaar ervaring in de zeevruchtenindustrie. Wat houdt de job in? - Productievoorbereiding, stockbeheer en grondstofselectie - Aanmaak van productieformulieren - Rapportage, calculaties en rendementsanalyse - Gegevensuitwisseling met Sales, kwaliteit en Labo - Ondersteuning van de verpakkingsafdeling Daarnaast speel je een centrale rol als back-up van de 'productieplanner' met taken zoals: - Orderplanning - Bewaken van de ordervoortgang - Gegevensuitwisseling met verkoop, aankoop en productie
Bredene
39
ALLE JOBS BEKIJKEN