Waarom werken als magazijnier via Asap?

Superslimme zet! Asap begeleidt je – met tonnen ervaring en een resem expertises – in je zoektocht naar jouw droomjob als magazijnier. In een bedrijf dat jouw talenten optimaal kan inzetten. Waag je kans!

Wat is een magazijnier?

Ga je als magazijnier aan de slag? Dan is het magazijn of het distributiecentrum je tweede thuis. Je job is fysiek best inspannend. Al maakt een rijbewijs voor de heftruck je taken wel wat lichter. Jouw rol in de organisatie is in elk geval niet te onderschatten. Alle goederen die in- en uitgevoerd worden, passeren door jouw handen. Je plaatst ze op de juiste plek in het magazijn. Of – als je voornamelijk orderpicker bent – verzamel je de verschillende producten in de opslagplaats. Je maakt ze verzendklaar en helpt ze in de vrachtwagens te laden. Ook behoort de inventaris en de controle van de voorraden mogelijk tot jouw functie als magazijnmedewerker.

Je job houdt deels dezelfde taken in als een logistieke medewerker . Maar toch is er een verschil. Jij bent als magazijnmedewerker vooral verantwoordelijk voor de in- en uitvoer van goederen maar je stelt ook de nodige documenten op.

Opklimmen in jouw job kan zeker! Je kan het bijvoorbeeld schoppen tot magazijnmeester, dan leid je een team magazijniers. En ook warehousemanagers, verantwoordelijk voor het volledige magazijn, startten hun carrière vaak als magazijnmedewerker.

Recente vacatures als magazijnier

Orderpicker

Voor één van onze klanten met een magazijn te Mollem (Asse), zijn wij op zoek naar een orderpicker om hun team te versterken. Wat houdt de functie concreet in? - Je verwerkt bestelbonnen - Je scant barcodes - Je verwerkt bestellingen - Je plaatst bestellingen op paletten - 75% vloerwerk en 25% administratief werk Je werkt van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 15u46.
Mollem
38

Magazijnier

Op zoek naar een job in de logistiek? Dan is deze job misschien wel wat voor je? Voor onze klant in Houthalen, een familiebedrijf met diverse kledingwinkels over heel België, zijn we op zoek naar een magazijnmedewerker voor de afdeling non-sales en Web- and Reversed Logistics. Je zal all-round meewerken, dus je taken kunnen bestaan uit administratie, klantretouren, picken, bestellingen klaarmaken, transfers behandelen, enz.... Hoe ziet jouw dag er uit? - Aan de hand van een pickbon ga je diverse goederen die ze niet in de winkel verkopen picken. Dit zijn bijvoorbeeld paspoppen, poetsproducten, planten, etc. - Afhankelijk van de winkel dienen deze in dozen, op paletten of kooien gestockeerd te worden. Deze verplaats je vervolgens naar het laadstation. - Ben je klaar met het picken, dan ga je aan de slag met het etalage materiaal. - Je staat ook in het voor het samenstellen van basispakketten voor de nieuwe winkels en de winkels die een verbouwing ondergaan. - Het netjes houden van jouw afdeling behoort ook tot je takenpakket.
Houthalen
40

Magazijnier/heftruckchauffeur

Voor dé specialist in natuursteen, parket, laminaat en vinyl zijn wij op zoek naar een magazijnier. Benieuwd naar jou takenpakket? -het laden en lossen van vrachtwagens -het orderpicken van de bestellingen, dit doe je manueel of aan de hand van een heftruck -het inboeken en controleren van de geleverde bestellingen -je staat ook in voor orde en netheid in het magazijn -het onthaal en afhandelen van klanten die bestellingen komen afhalen, dit doe je professioneel en klantvriendelijk
Eindhout
40
ALLE JOBS IN HET MAGAZIJN BEKIJKEN

Magazijnier, jouw droomjob?

Als magazijnier heb je zowel een portie kracht als gezond verstand nodig. Dit is namelijk een job die draait om nauwkeurigheid en veiligheid. Jij bent verantwoordelijk voor de ontvangst, opslag, picking en verzending van goederen. Dat moet natuurlijk correct verlopen, met verantwoord gebruik van de beschikbare transportmiddelen en systemen.

Bestelbonnen, codescanners, machines … Je springt er als magazijnmedewerker allemaal slim mee om. Het past immers in je takenpakket waarin voorraadbeheer centraal staat. Net als in een bezige bijenkorf staat het leven in het magazijn nooit stil. Van de voorbereiding van bestellingen voor levering en de boekhouding van verkochte en aangekochte goederen tot de verwerking van pakketten en het oplijsten van beschadigde producten. Een reachtruck of heftruck komt – om al deze verplaatsingen uit te voeren – natuurlijk goed van pas.

Maar ook een sociale, open houding helpt je in een job als magazijnier vooruit. Je staat tenslotte voortdurend in contact met collega’s, je teamleader of de warehousemanager, klanten en leveranciers. Helder en juist communiceren is dus van groot belang.

Jouw mogelijke taken in het kort:

 • Ontvangst van goederen

 • Helpen bij laden en lossen

 • Goederen op de juiste plek in het bedrijf plaatsen

 • Bestellingen aannemen en de producten verzamelen

 • Orders klaarzetten voor klanten

 • Inventaris bijhouden

 • Beschadigde goederen oplijsten

 • Heftruck en/of reachtruck besturen

Welk type magazijniers zijn er?

Als magazijnmedewerker kan je verschillende logistieke taken binnen het bedrijf op je nemen of kies je voor één specifieke functie:

 • Allround magazijnier

 • Orderpicker

 • Magazijnier met een heftruckattest

 • Magazijnmeester


Waar kan je als magazijnier aan de slag?

Logischerwijs vind je tal van vacatures voor magazijniers in de transport- en logistieksector. Maar vergis je niet: heel wat kleine en grote ondernemingen beschikken ook over een eigen opslagplaats en hebben nood aan mensen die bestellingen en leveringen verwerken. In deze bedrijven kom je dan terecht in het magazijn zelf, in de vrachtzone, op de productie- of distributielocatie.

Je takenpakket kan dus erg verschillen naargelang de sector en het bedrijf waarin je aan de slag gaat. In een kleine onderneming zijn de teams meestal compacter, waardoor elke medewerker meerdere taken op zich neemt. In een groter bedrijf zijn deze taken dikwijls meer opgesplitst en wordt er nog meer gebruik gemaakt van heftrucks, transpaletten, enzovoorts.

 Kortom: een job als magazijnier overwegen is een slimme keuze. Door de globalisering en de schaalvergroting zal de vraag naar dergelijke profielen in de toekomst enkel toenemen. Je kiest dus voor een toekomstbestendige functie!


Wat is het loon van een magazijnier?

Het salaris van een magazijnmedewerker is afhankelijk van de leeftijd, het aantal dienstjaren en het specifieke takenpakket. Gemiddeld mag je rekenen op 13,93 euro per uur of 2 275 euro per maand. Met meer ervaring kan dit oplopen tot 2 438 euro per maand. Daarbovenop bieden heel wat bedrijven nog extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, vergoeding voor woon-werkverkeer, enzovoort.

Wil je dat loon nog wat optrekken? Werk dan in shiften. Wanneer je ’s avonds en ’s nachts werkt, krijg je daarvoor namelijk een extra compensatie, een zogenoemde ploegenpremie van zo’n 7 à 8%. Voor de nachtshift kan je loon stijgen met 4 euro per uur! De meeste magazijniers werken dan ook in twee ploegen: een vroege en een late shift. Bij een vroege shift heb je de namiddag vrij. Bij een late shift kan je lekker uitslapen. Bovendien ontwijk je de spitsuren omdat je geen 9-to-5-job hebt. Toch liever vaste werkuren? Dat kan uiteraard ook! Weet wel dat de dagploeg minder gevraagd is. Vaak gaat het dus om een vaste nachtshift of vaste middagpost.


Welke opleiding heb je nodig als magazijnier?

Vraag je je af welke opleidingen nodig zijn voor een job als magazijnmedewerker? Hoewel er geen specifieke opleidingen tot magazijnier bestaan, kan je wel tal van bijscholingen volgen om extra attesten te behalen. Dergelijke attesten zijn niet noodzakelijk, maar staan uiteraard wél mooi op je CV om een job als magazijnier binnen te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan een attest om een vorkheftruck te besturen, een elektrische transpalet te gebruiken of cursussen omtrent veiligheid op de werkvloer. Logistieke opleidingen helpen je natuurlijk ook vooruit.

De meeste bedrijven bieden ook interne opleidingen aan, specifiek voor hun sector of bedrijf. Als je bijvoorbeeld met giftige stoffen moet werken, wil je werkgever natuurlijk zeker zijn dat je er veilig mee omgaat. En tot slot is het ook mogelijk om doorheen de jaren na een reeks aanvullende opleidingen door te groeien tot teamleader of warehousesupervisor.


Vaardigheden van een magazijnier

Als magazijnier heb je een zekere handigheid en stressbestendigheid. Want je wil steeds correct en vlot te werk gaan. En je neemt je taken serieus. Veiligheid voorop!

Dit zijn de vaardigheden van een goede magazijnier:

 • Je werkt klantgericht

 • Je bent stressbestendig

 • Je werkt snel en efficiënt, alleen én in team

 • Handenarbeid schrikt je niet af

 • Je communiceert duidelijk en vriendelijk

 • Je hebt een goede fysieke gezondheid

 • Je hebt voldoende inzicht in administratief werk

 • Je weet je werkruimtes op orde te houden

Staat klantgerichtheid, efficiëntie en stressbestendigheid in jouw rek met talenten?

Solliciteer dan vandaag nog voor een uitdagende job als magazijnier!

BEKIJK ALLE VACATURES

Recente vacatures als magazijnier

Orderpicker

Voor één van onze klanten met een magazijn te Mollem (Asse), zijn wij op zoek naar een orderpicker om hun team te versterken. Wat houdt de functie concreet in? - Je verwerkt bestelbonnen - Je scant barcodes - Je verwerkt bestellingen - Je plaatst bestellingen op paletten - 75% vloerwerk en 25% administratief werk Je werkt van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 15u46.
Mollem
38

Magazijnier

Op zoek naar een job in de logistiek? Dan is deze job misschien wel wat voor je? Voor onze klant in Houthalen, een familiebedrijf met diverse kledingwinkels over heel België, zijn we op zoek naar een magazijnmedewerker voor de afdeling non-sales en Web- and Reversed Logistics. Je zal all-round meewerken, dus je taken kunnen bestaan uit administratie, klantretouren, picken, bestellingen klaarmaken, transfers behandelen, enz.... Hoe ziet jouw dag er uit? - Aan de hand van een pickbon ga je diverse goederen die ze niet in de winkel verkopen picken. Dit zijn bijvoorbeeld paspoppen, poetsproducten, planten, etc. - Afhankelijk van de winkel dienen deze in dozen, op paletten of kooien gestockeerd te worden. Deze verplaats je vervolgens naar het laadstation. - Ben je klaar met het picken, dan ga je aan de slag met het etalage materiaal. - Je staat ook in het voor het samenstellen van basispakketten voor de nieuwe winkels en de winkels die een verbouwing ondergaan. - Het netjes houden van jouw afdeling behoort ook tot je takenpakket.
Houthalen
40

Magazijnier/heftruckchauffeur

Voor dé specialist in natuursteen, parket, laminaat en vinyl zijn wij op zoek naar een magazijnier. Benieuwd naar jou takenpakket? -het laden en lossen van vrachtwagens -het orderpicken van de bestellingen, dit doe je manueel of aan de hand van een heftruck -het inboeken en controleren van de geleverde bestellingen -je staat ook in voor orde en netheid in het magazijn -het onthaal en afhandelen van klanten die bestellingen komen afhalen, dit doe je professioneel en klantvriendelijk
Eindhout
40
ALLE JOBS IN HET MAGAZIJN BEKIJKEN