Waarom werken als productieoperator via Asap?

Zin om aan de slag te gaan als productieoperator? Asap begeleidt je graag in de zoektocht naar een job die je op het lijf geschreven is, in de sector die jou aanspreekt. Reken op onze expertise om in de waaier aan vacatures net die functie te vinden die je ligt. 

Wat is een productieoperator?

Het productieproces bewaken, machines bedienen, preventief onderhoud doen, … Het is maar een greep uit de vele taken die een productieoperator kan uitvoeren. Deze functie komt voor in verschillende sectoren. Denk maar aan de voedingsindustrie, de farmaceutische sector, metaalbewerking, de textielindustrie, en zoveel meer. In welk type bedrijf je ook aan de slag gaat als productieoperator, het spreekt voor zich dat veiligheid en kwaliteit primeren. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat je topproducten aflevert. Het is dus een job die een zekere handigheid vereist, maar ook om heldere inzichten en goed communicatietalent vraagt. Een productieoperator speelt een niet te onderschatten rol in de werking van een producerend bedrijf! 

Hoe ziet het takenpakket van een productieoperator eruit? Wat is het gemiddelde salaris? Welke vaardigheden en kennis heb je nodig? We bundelen hier alle antwoorden.  

Recente vacatures als productieoperator

Operators voeding

Voor een industriele bakkerij zijn we op zoek naar operators in de voeding. Dit zowel om te werken in 2 ploegen als een vaste nachtploeg! Jouw missie : je staat in voor het feilloos verloop van het hele productieproces en focust daarbij op veiligheid, kwaliteit en rendement Jouw werkdomein : na een opleidingstraject ben je inzetbaar op onze 3 productielijnen binnen onze productiesite in Londerzeel – bekroond tot Factory of the Future 2018 Volledig geautomatiseerde productielijnen die vele variëteiten aan artisanale broden en baguettes produceren Een betrokken, hecht en divers team van een 80-tal collega’s Splinternieuwe productieomgeving die kan terugplooien op decennialange ervaringen Een toekomstgerichte werkgever die in België produceert voor onze lokale markt als exporteert – en volop inzet op nieuwe productontwikkelingen Jouw verantwoordelijkheden: Het organiseren van het volledige productieproces – een volledig geautomatiseerd proces van deeg kneden, rijzen, bakken, invriezen tot inpak van onze broden Het uitvoeren van de productieplanning met efficiënt gebruik van grondstoffen, machines en personeel met toepassing van alle geldende normen en kwaliteits- en veiligheidsstandaarden Leiderschap tonen om jouw collega-lijnmedewerkers correct aan te sturen en in te zetten Het bedienen van de verschillende machines, storingen verhelpen en enkele preventieve onderhoudswerkzaamheden uitvoeren onder leiding van de onderhoudstechnieker.
Londerzeel
40

Operator waterzuivering

Ben jij een gedreven professional met een passie voor technisch onderhoud en wil je deel uitmaken van een dynamisch team in de tankcleaning industrie? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou! Taken: Verantwoordelijk voor het algemeen onderhoud van de gebouwen, parking, tankcleaning- en waterzuiveringsinstallaties Verantwoordelijk voor de algemene zaken en problemen op technisch gebied; Herstellingen uitvoeren bij defecte installaties, …. Beheersing van de waterzuiveringsinstallatie. Voorzien aangepast productiemateriaal en onderhoud van gereedschap en machines; Verantwoordelijk voor het tijdig bestellen van producten voor onderhoud;
Lokeren
37

Technisch operator

Kan je reeds een ervaring als operator voorleggen? Op zoek naar een bedrijf waar je echt van tel bent en dit met zeer fijne collega's, Zoek dan niet verder! Voor onze klant, een marktleider in isolatie zijn wij op zoek naar een technisch operator. Als technisch operator ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor het produceren van hoogwaardige isolatie. Hoe ziet je dag eruit? - je bent verantwoordelijk voor het instellen en programmeren van CNC gestuurde machines en randapparatuur; - ten alle tijde bewaak je de kwaliteit van het eindproduct d.m.v. visuele waarnemingen en maatcontroles; - je grijpt in bij eventuele afwijkingen; - je bevestigt nauwkeurig de verschillende bewerkingsstappen in het CRM-systeem. Dit systeem wordt aangeleerd op de werkvloer. Maar we verwachten wel van jou dat je goed met de computer overweg kan.
Turnhout
39
ALLE JOBS BEKIJKEN

Wat doet een productieoperator (en waarom is dit een droomjob)?

Als productieoperator sta je dagelijks tussen machines die bepaalde producten (of delen ervan) ontwikkelen. Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat die machines correct werken en dat de productielijn vlot loopt in alle veiligheid. Een deel van je taken kan ook via de computer gebeuren.  

In sommige bedrijven zal je ook een team moeten aansturen om goede resultaten te behalen. De precieze taken die je op je neemt, hangen natuurlijk af van de sector en de onderneming waarin je terechtkomt, maar over het algemeen houdt je job het volgende in: 

 • De productieopdracht en -wijze nagaan 

 • Productieproblemen oplossen 

 • Geautomatiseerde productielijnen beheren en controleren 

 • De kwaliteit van producten checken 

 • De veiligheid van de installatie controleren 

 • Geautomatiseerde apparatuur instellen 

 • Het onderhoud van de machines superviseren 

 • Machines bevoorraden 

 • Productierapporten opstellen 

Welk type productieoperators zijn er?

Binnen de job als productieoperator zijn er meerdere invullingen mogelijk naargelang de sector waarin je werkt. Een volledige opsomming van alle types productieoperators zou ons te ver leiden, maar je kan onder meer vacatures vinden voor de volgende specifieke jobs: 

 • Productieoperator elektrische en elektronische componenten 

 • Productieoperator metaalbewerking 

 • Productieoperator textielproductielijn 

 • Productieoperator voedingsindustrie 

 • Productieoperator-machineregelaar kunststoffen 

Productieoperator is in de meeste sectoren een knelpuntberoep. Vooral in de metaalbewerkingsindustrie zijn er heel wat openstaande vacatures.


Waar kan je als productieoperators aan de slag?

Productieoperators vind je terug in diverse sectoren, in feite in zowat elke industrie. Je kan verantwoordelijk zijn voor de productie van kunststof, kledij, geneesmiddelen, metalen objecten, elektronische componenten, voedingswaren, … Daardoor zijn er heel wat mogelijkheden als je een job als productieoperator zoekt.  


Wat is het loon van een productieoperator?

Hoeveel verdient een productieoperator? Op die vraag hebben we geen eenduidig antwoord, aangezien het erg kan verschillen van sector tot sector. Het gemiddelde loon is 19 euro bruto per uur, maar het kan dus ook minder of meer zijn in jouw geval. Als je een team aanstuurt of meer verantwoordelijkheden hebt, is je loon hoger. En ook je opleiding en ervaring in een gelijkaardige job of sector spelen een rol. 

De meeste productieoperators genieten van extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering en een woon-werkvergoeding. 


Achtergrond en opleidingen voor productieoperator?

Heb je een diploma nodig om te werken als productieoperator? Dat is afhankelijk van de industrie waarin je aan de slag gaat. Ook moet je rekening houden met het gevraagde niveau in de vacature. Voor sommige jobs als productieoperator in de voedingssector komt een secundair diploma brood, slagerij, grootkeuken of restaurant goed van pas. In de metaalbewerkingsindustrie is een diploma (secundair, Se-n-Se of hoger) in bijvoorbeeld elektromechanica, industriële ICT, productie-industrie of mechanische vormgeving dan weer nuttig. Ook om te werken in de textielsector zijn er specifieke opleidingen die je vooruithelpen, van het TSO, BSO en BuSo tot het hoger onderwijs. En een basiskennis van mechanica, elektriciteit en pneumatica is dan weer handig in diverse sectoren.  

Zie je een job in een bepaalde sector wel zitten maar heb je geen relevante opleiding? VDAB biedt basisopleidingen tot productieoperator aan in Antwerpen, Genk en Wondelgem.  


Vaardigheden van een productieoperator

Is een job als productieoperator iets voor jou? Check dan even of je deze vaardigheden onder de knie hebt: 

 • Je kan goed organiseren en plannen. 

 • Je volgt de veiligheidsmaatregelen nauwkeurig op. 

 • Je neemt je verantwoordelijkheid op. 

 • Je kan een team coördineren en/of goed in team werken. 

 • Je werkt ook goed op je eentje. 

 • Je waakt over de kwaliteit van de producten en grijpt in wanneer nodig. 

 • Je onderhoudt je werkpost. 

 • Je bent leergierig en klaar om jezelf te ontwikkelen. 

 • Je weet vlot te communiceren met je collega’s en verantwoordelijken. 

 • Je werkt doelgericht. 

Behoud jij altijd het overzicht over de zaken en heb je een scherpzinnig oog voor kwaliteit?

Bij Asap zoeken we naar de perfecte combinatie van het doen- en denkwerk in je nieuwe job als productieoperator. Laat die zoektocht maar aan ons over.

BEKIJK ALLE VACATURES

Recente vacatures als productieoperator

Operators voeding

Voor een industriele bakkerij zijn we op zoek naar operators in de voeding. Dit zowel om te werken in 2 ploegen als een vaste nachtploeg! Jouw missie : je staat in voor het feilloos verloop van het hele productieproces en focust daarbij op veiligheid, kwaliteit en rendement Jouw werkdomein : na een opleidingstraject ben je inzetbaar op onze 3 productielijnen binnen onze productiesite in Londerzeel – bekroond tot Factory of the Future 2018 Volledig geautomatiseerde productielijnen die vele variëteiten aan artisanale broden en baguettes produceren Een betrokken, hecht en divers team van een 80-tal collega’s Splinternieuwe productieomgeving die kan terugplooien op decennialange ervaringen Een toekomstgerichte werkgever die in België produceert voor onze lokale markt als exporteert – en volop inzet op nieuwe productontwikkelingen Jouw verantwoordelijkheden: Het organiseren van het volledige productieproces – een volledig geautomatiseerd proces van deeg kneden, rijzen, bakken, invriezen tot inpak van onze broden Het uitvoeren van de productieplanning met efficiënt gebruik van grondstoffen, machines en personeel met toepassing van alle geldende normen en kwaliteits- en veiligheidsstandaarden Leiderschap tonen om jouw collega-lijnmedewerkers correct aan te sturen en in te zetten Het bedienen van de verschillende machines, storingen verhelpen en enkele preventieve onderhoudswerkzaamheden uitvoeren onder leiding van de onderhoudstechnieker.
Londerzeel
40

Operator waterzuivering

Ben jij een gedreven professional met een passie voor technisch onderhoud en wil je deel uitmaken van een dynamisch team in de tankcleaning industrie? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou! Taken: Verantwoordelijk voor het algemeen onderhoud van de gebouwen, parking, tankcleaning- en waterzuiveringsinstallaties Verantwoordelijk voor de algemene zaken en problemen op technisch gebied; Herstellingen uitvoeren bij defecte installaties, …. Beheersing van de waterzuiveringsinstallatie. Voorzien aangepast productiemateriaal en onderhoud van gereedschap en machines; Verantwoordelijk voor het tijdig bestellen van producten voor onderhoud;
Lokeren
37

Technisch operator

Kan je reeds een ervaring als operator voorleggen? Op zoek naar een bedrijf waar je echt van tel bent en dit met zeer fijne collega's, Zoek dan niet verder! Voor onze klant, een marktleider in isolatie zijn wij op zoek naar een technisch operator. Als technisch operator ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor het produceren van hoogwaardige isolatie. Hoe ziet je dag eruit? - je bent verantwoordelijk voor het instellen en programmeren van CNC gestuurde machines en randapparatuur; - ten alle tijde bewaak je de kwaliteit van het eindproduct d.m.v. visuele waarnemingen en maatcontroles; - je grijpt in bij eventuele afwijkingen; - je bevestigt nauwkeurig de verschillende bewerkingsstappen in het CRM-systeem. Dit systeem wordt aangeleerd op de werkvloer. Maar we verwachten wel van jou dat je goed met de computer overweg kan.
Turnhout
39
ALLE JOBS ALS OPERATOR BEKIJKEN