Waarom werken als operator farmacie via Asap?

Gaan je interne radars op volle snelheid draaien bij het idee van een job in de farmaceutische sector? Bespreek je wensen met Asap. We helpen je op weg met professionele begeleiding én een pak enthousiasme. En wie weet, neem jij binnenkort een interessant takenpakket op jou in deze levensreddende sector. Op naar de perfecte match! 

Wat is een operator farmacie?

Het correct besturen van een procesinstallatie of geheel van apparaten dat chemische of fysische reacties opwekt. Problemen opsporen, rapporteren én oplossen. Wetgeving rond milieu en veiligheid opvolgen. Het volledige proces controleren vanuit de controlekamer, aan de installatie zelf of via de computer. Je hoort het: als operator farmacie – of procesoperator in de farmaceutische industrie – ben je een pietje-precies. Dat is simpelweg nodig voor je job. Maar ook je communicatieskills zijn tiptop, want jij moet steeds de nodige info juist en helder overbrengen aan je oversten en collega’s. Het gaat om een job met heel wat verantwoordelijkheid. Je bent immers elke dag met onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen bezig.  

Welke taken neem je op jou als operator farmacie? Hoeveel verdien je gemiddeld? Welke vaardigheden zijn ervoor vereist? Lees verder en ontdek alle antwoorden op je vragen.  

Recente vacatures als operator

Operators voeding

Voor een industriele bakkerij zijn we op zoek naar operators in de voeding. Dit zowel om te werken in 2 ploegen als een vaste nachtploeg! Jouw missie : je staat in voor het feilloos verloop van het hele productieproces en focust daarbij op veiligheid, kwaliteit en rendement Jouw werkdomein : na een opleidingstraject ben je inzetbaar op onze 3 productielijnen binnen onze productiesite in Londerzeel – bekroond tot Factory of the Future 2018 Volledig geautomatiseerde productielijnen die vele variëteiten aan artisanale broden en baguettes produceren Een betrokken, hecht en divers team van een 80-tal collega’s Splinternieuwe productieomgeving die kan terugplooien op decennialange ervaringen Een toekomstgerichte werkgever die in België produceert voor onze lokale markt als exporteert – en volop inzet op nieuwe productontwikkelingen Jouw verantwoordelijkheden: Het organiseren van het volledige productieproces – een volledig geautomatiseerd proces van deeg kneden, rijzen, bakken, invriezen tot inpak van onze broden Het uitvoeren van de productieplanning met efficiënt gebruik van grondstoffen, machines en personeel met toepassing van alle geldende normen en kwaliteits- en veiligheidsstandaarden Leiderschap tonen om jouw collega-lijnmedewerkers correct aan te sturen en in te zetten Het bedienen van de verschillende machines, storingen verhelpen en enkele preventieve onderhoudswerkzaamheden uitvoeren onder leiding van de onderhoudstechnieker.
Londerzeel
40

Operator waterzuivering

Ben jij een gedreven professional met een passie voor technisch onderhoud en wil je deel uitmaken van een dynamisch team in de tankcleaning industrie? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou! Taken: Verantwoordelijk voor het algemeen onderhoud van de gebouwen, parking, tankcleaning- en waterzuiveringsinstallaties Verantwoordelijk voor de algemene zaken en problemen op technisch gebied; Herstellingen uitvoeren bij defecte installaties, …. Beheersing van de waterzuiveringsinstallatie. Voorzien aangepast productiemateriaal en onderhoud van gereedschap en machines; Verantwoordelijk voor het tijdig bestellen van producten voor onderhoud;
Lokeren
37

Technisch operator

Kan je reeds een ervaring als operator voorleggen? Op zoek naar een bedrijf waar je echt van tel bent en dit met zeer fijne collega's, Zoek dan niet verder! Voor onze klant, een marktleider in isolatie zijn wij op zoek naar een technisch operator. Als technisch operator ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor het produceren van hoogwaardige isolatie. Hoe ziet je dag eruit? - je bent verantwoordelijk voor het instellen en programmeren van CNC gestuurde machines en randapparatuur; - ten alle tijde bewaak je de kwaliteit van het eindproduct d.m.v. visuele waarnemingen en maatcontroles; - je grijpt in bij eventuele afwijkingen; - je bevestigt nauwkeurig de verschillende bewerkingsstappen in het CRM-systeem. Dit systeem wordt aangeleerd op de werkvloer. Maar we verwachten wel van jou dat je goed met de computer overweg kan.
Turnhout
39
ALLE JOBS BEKIJKEN

Wat doet een operator farmacie (en waarom is dit een droomjob)?

Wat een job als operator farmacie precies inhoudt? Besturing en controle van de procesinstallatie zijn natuurlijk je hoofdtaak. Jij bewaakt vooral de kwaliteit van de resultaten en het verdere verloop.  

Een operator of procesoperator in de farmacie kan onder meer instaan voor de volgende taken: 

 • De productieopdracht nagaan 

 • De productie bewaken 

 • De procesinstallatie besturen 

 • De veiligheid van de procesinstallatie verzekeren 

 • Problemen in de productie opsporen, oplossen én rapporteren 

 • Programmeergegevens instellen of selecteren 

 • Machines bevoorraden 

 • Geautomatiseerde productieapparatuur afstellen 

 • Stalen nemen 

Eventueel, en dan vooral in de rol van operator, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de installaties en de werkpost. 

Welk type operators farmacie zijn er?

Wanneer je een job zoekt in de farmaceutische sector, koppen veel vacatures de termen ‘operator’ of ‘procesoperator’. Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt en lijken de jobbeschrijvingen erg op elkaar. Maar in principe is er wél een verschil.

 • Als procesoperator maak je voornamelijk analyses van fouten, productieverloop, kwaliteitsmetingen, enzovoort.

 • Als operator verzamel je vooral de nodige info om je analyses te kunnen maken en sta je meestal niét zelf in voor het basisonderhoud van de machines.

Check dus goed welke rol een werkgever precies aanbiedt. De vereiste kennis voor de job verschilt immers ook wat.

Een operator heeft een basiskennis van chemie, toegepaste fysica zoals hydraulica, mechanica en elektriciteit, meet- en regeltechniek, … Dat maakt je breed inzetbaar in verschillende soorten bedrijven.

De kennis van een procesoperator is gewoonlijk specifieker gericht op bepaalde processen en technieken. Dat vernauwt de zoekopdracht wat.

Hou dus je ogen en oren goed open! Doorheen je carrière is het goed mogelijk om door te stromen van operator naar procesoperator, doordat je meer vaardigheden en kennis hebt verworven in een specifieke werkomgeving.


Waar kan je als operator farmacie aan de slag?

Operator farmacie en procesoperator in de farmaceutische industrie zijn knelpuntberoepen. De vraag naar dergelijke profielen is dus groot. Natuurlijk kom je sowieso in de farmaceutische industrie terecht. En dat vooral in bedrijven die geneesmiddelen onderzoeken en/of ontwikkelen voor mensen en/of dieren. Heel wat van die farmaceutische bedrijven richten zich op een internationale markt én op een specifieke soort geneesmiddelen voor een bepaalde ziekte of aandoening. 


Wat is het loon van een operator farmacie?

Hoeveel verdient een procesoperator in de farmaceutische industrie? Veel hangt af van je ervaring en opleiding, maar sowieso liggen de salarissen redelijk hoog in deze sector. Meer anciënniteit of een hogere opleiding leveren je een hoger loon op. Als starter, in een 38-uren week, mag je maandelijks zowat 3.118 euro bruto verwachten. Na vijf jaar stijgt dat brutoloon al tot gemiddeld 3.636 euro en na tien jaar tot 3.998 euro

Wat extralegale voordelen betreft, zit je in de farmaceutische sector best goed. Heel wat medewerkers krijgen een eindejaarspremie, pensioenplan, maaltijdcheques, woon-werkvergoeding en soms zelfs een bedrijfsvoertuig, gsm en internetabonnement. Het aantal vakantiedagen is ook de moeite: gemiddeld 32 dagen.  


Achtergrond en opleidingen voor operator farmacie

Het vereiste diploma voor een job als operator of procesoperator in de farmacie is afhankelijk van de precieze functie. Zo kan je in sommige farmaceutische bedrijven aan de slag met een TSO-diploma Chemie, een BuSo-diploma Chemie of Chemische procestechnieken. Ook een diploma Se-n-Se (secundair na secundair) voor Chemische procestechnieken of Productie- en procestechnologie kan volstaan. En ook een opleiding tot Procesoperator Chemie staat goed op je cv. 

Voor functies met meer verantwoordelijkheid verwachten de meeste bedrijven een professioneel bachelordiploma. Denk dan aan: Biochemie, Chemie, Milieutechnologie of Procestechnologie. 

Heb je nog geen opleiding in dit vakgebied maar wil je wel als operator farma of procesoperator in de farmaceutische industrie aan de slag? Aangezien het om een knelpuntberoep gaat, zijn er heel wat opleidingen beschikbaar bij VDAB voor werkzoekenden, en dat op verschillende plekken in Vlaanderen: 

 • Procestechniek: procesoperator (Antwerpen, Wondelgem) 

 • Se-n-se Chemische procestechnieken (Genk) 

 • Se-n-se Productie- en procestechnologie (Antwerpen) 

 • Diploma secundair onderwijs – Procesoperator chemie (Lokeren, Tessenderlo) 

 • Farmabad (Antwerpen, Turnhout) 

Met een diploma of certificaat op zak, vergroot je vanzelfsprekend je kansen op een job als operator of procesoperator in de farmacie! 


Vaardigheden van een operator farmacie

Wil je aan de slag als operator farmacie? Dan zijn dit je sterktes en vaardigheden: 

 • Je weet informatie en inzichten duidelijk, correct en efficiënt over te brengen. 

 • Je bent betrouwbaar en respecteert de opgelegde regels binnen het bedrijf. 

 • Je neemt je verantwoordelijkheid op. 

 • Je houdt rekening met de normen en waarden van je werkgever én collega’s. 

 • Je werkt nauwgezet, hebt oog voor kwaliteit en tracht fouten te vermijden. 

 • Je kent je doelen en werkt resultaatgericht.  

 • Je werkt ook vlot in teamverband. 

 • Je houdt je werkplek steeds veilig, ordelijk en overzichtelijk. 

 • Je houdt alle nodige gegevens netjes bij, voor rapporten, voor je oversten en voor de volgende ploeg. 

 • Je bent opmerkzaam en hebt oog voor detail, afwijkingen gaat niet zomaar aan je neus voorbij. 

Pietje-precies met verantwoordelijkheidsgevoel?

Bij Asap zoeken we naar de perfecte combinatie van het doen- en denkwerk in je nieuwe job als operator farmacie. Laat die zoektocht maar aan ons over.

BEKIJK ALLE VACATURES

Recente vacatures als operator

Operators voeding

Voor een industriele bakkerij zijn we op zoek naar operators in de voeding. Dit zowel om te werken in 2 ploegen als een vaste nachtploeg! Jouw missie : je staat in voor het feilloos verloop van het hele productieproces en focust daarbij op veiligheid, kwaliteit en rendement Jouw werkdomein : na een opleidingstraject ben je inzetbaar op onze 3 productielijnen binnen onze productiesite in Londerzeel – bekroond tot Factory of the Future 2018 Volledig geautomatiseerde productielijnen die vele variëteiten aan artisanale broden en baguettes produceren Een betrokken, hecht en divers team van een 80-tal collega’s Splinternieuwe productieomgeving die kan terugplooien op decennialange ervaringen Een toekomstgerichte werkgever die in België produceert voor onze lokale markt als exporteert – en volop inzet op nieuwe productontwikkelingen Jouw verantwoordelijkheden: Het organiseren van het volledige productieproces – een volledig geautomatiseerd proces van deeg kneden, rijzen, bakken, invriezen tot inpak van onze broden Het uitvoeren van de productieplanning met efficiënt gebruik van grondstoffen, machines en personeel met toepassing van alle geldende normen en kwaliteits- en veiligheidsstandaarden Leiderschap tonen om jouw collega-lijnmedewerkers correct aan te sturen en in te zetten Het bedienen van de verschillende machines, storingen verhelpen en enkele preventieve onderhoudswerkzaamheden uitvoeren onder leiding van de onderhoudstechnieker.
Londerzeel
40

Operator waterzuivering

Ben jij een gedreven professional met een passie voor technisch onderhoud en wil je deel uitmaken van een dynamisch team in de tankcleaning industrie? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou! Taken: Verantwoordelijk voor het algemeen onderhoud van de gebouwen, parking, tankcleaning- en waterzuiveringsinstallaties Verantwoordelijk voor de algemene zaken en problemen op technisch gebied; Herstellingen uitvoeren bij defecte installaties, …. Beheersing van de waterzuiveringsinstallatie. Voorzien aangepast productiemateriaal en onderhoud van gereedschap en machines; Verantwoordelijk voor het tijdig bestellen van producten voor onderhoud;
Lokeren
37

Technisch operator

Kan je reeds een ervaring als operator voorleggen? Op zoek naar een bedrijf waar je echt van tel bent en dit met zeer fijne collega's, Zoek dan niet verder! Voor onze klant, een marktleider in isolatie zijn wij op zoek naar een technisch operator. Als technisch operator ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor het produceren van hoogwaardige isolatie. Hoe ziet je dag eruit? - je bent verantwoordelijk voor het instellen en programmeren van CNC gestuurde machines en randapparatuur; - ten alle tijde bewaak je de kwaliteit van het eindproduct d.m.v. visuele waarnemingen en maatcontroles; - je grijpt in bij eventuele afwijkingen; - je bevestigt nauwkeurig de verschillende bewerkingsstappen in het CRM-systeem. Dit systeem wordt aangeleerd op de werkvloer. Maar we verwachten wel van jou dat je goed met de computer overweg kan.
Turnhout
39
ALLE JOBS ALS OPERATOR BEKIJKEN