Het is officieel. De beste stageplaatsen in Limburg? Die vind je bij Asap. De HR-groep ontving het prestigieuze Q-Stagelabel van VOKA-KvK Limburg, een kwaliteitslabel voor stagebedrijven.

Kwalitatieve stages realiseren voor studenten

Voka-Kamer van Koophandel Limburg is elk jaar de ‘stage’ voor de uitreiking van de Stage-awards. In samenwerking met het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) en met de steun van Provincie Limburg ontwikkelde initiatiefnemer Voka-KvK een stagelabel voor Limburgse ondernemingen. Doelstelling van dit label? Meer kwalitatieve stages realiseren voor studenten uit het secundair of hoger onderwijs.

Hoe verloopt de kwaliteitsprocedure concreet? Aan de hand van een checklist screenen deelnemende ondernemingen hun stagebeleid. Daarna stellen ze met de hulp van professionals een vragenlijst op. Die dient als basis voor een tevredenheidsmeting bij stagiaires en stagementoren op het einde van het traject. Tijdens het school- of academiejaar wisselen bedrijven en stagementoren voortdurend ervaringen uit en sturen ze direct bij. Werkpunten en suggesties worden optimaal doorgevoerd. Zo garanderen de stagebedrijven een super interessante stageperiode voor Limburgse studenten, die met volle teugen van hun eerste professionele ervaring proeven.

Asap biedt kwalitatieve stages aan

Stagebedrijven, stagiaires en stagementoren reageren alvast positief op het kwaliteitsproject. Het blijkt een inspirerende ervaring, voor alle betrokken partijen. Het sterk doordachte stagebeleid gaat deel uitmaken van de bedrijfsstrategie. Deelnemende ondernemingen kunnen zich hiermee sterk profileren bij laatstejaarsstudenten. Een geducht wapen in de War for Talent – of in het geval van Asap: Love for Talent – op de huidige arbeidsmarkt.

Graag je stage doen bij Asap?

Neem hier een kijkje en stuur je aanvraag door.

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen