De ene mens heeft er al wat meer last van dan de andere: een ochtendhumeur. Het is allesbehalve fijn om je dag al meteen slechtgezind in te zetten. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kan doen om dat ochtendhumeur resoluut te verjagen. Zodat jij voortaan elke dag met je beste been uit bed stapt en energiek naar je werk vertrekt.

Kruip er op tijd in

Word jij ’s morgens dik tegen je zin wakker door het vervelende geluid van je wekker? Heb je de neiging om eindeloos te snoozen? Dan kom je waarschijnlijk behoorlijk wat slaap tekort. Jezelf uit bed moeten slepen is geen leuke start van je dag. Kruip er daarom vanavond eens op tijd in. Wedden dat je morgenvroeg heerlijk uitgeslapen wakker wordt? Je zal merken dat het ook meteen een stuk makkelijker is om energiek uit bed te stappen.

Plan je ochtend

Niks zo vervelend als je dag in een rush te moeten starten. Die dagelijkse ochtendstress is echt niet bevorderlijk voor je humeur. Doe jezelf een plezier. Zorg ervoor dat je morgenvroeg niet te veel moet nadenken. Bereid vanavond alvast voor wat je kan. Selecteer alvast je favoriete outfit (als er iets last minute gestreken moet worden, heb je daarvoor vanavond nog tijd). Maak je tas al klaar. Zo hoef je je morgenvroeg niet suf te zoeken naar die verdomde sleutels. En ga je zeker niet de deur uit zonder mobiele telefoon. Dek ook alvast de ontbijttafel en prepareer je lunch voor morgen. Zo heb jij je ochtend helemaal onder controle!

Geniet van je ontbijt

Waarom zou je moeten wachten tot het weekend voor een gezellig ontbijt? Zet je wekker iets vroeger en verwen jezelf voortaan élke ochtend. Vervang die voorverpakte ontbijtkoeken door een eitje en vers geperst fruitsap. Geniet van de geur van verse koffie en ovenbroodjes. Met een goede ochtendplanning start jij je dag met een (lekkere) vitamineboost voor je lichaam én voor je humeur!

Maak je lichaam wakker

Verkeert je humeur nog niet in frisse ochtendmodus? Werk dan eerst even aan je lichaam. Een beetje beweging ’s morgens doet wonderen voor je energieniveau. Ga een eindje joggen. Of neem de hond mee voor een blokje om. Klinkt dat té ambitieus? Ook even stevig meedansen op je favoriete muziek of enkele stretchoefeningen maken alle vezels in je lichaam wakker. En daarna een verfrissende douche, heerlijk. Wedden dat jij morgenvroeg de deur energiek achter je dicht klapt?

Brul mee met je favoriete muziek

Niks zo efficiënt om een ochtendhumeur te verdrijven dan een stevig streepje muziek. Laat je wakker maken door je favoriete beats. Zing mee met de radio onder de douche. Wil je je ochtend helemaal vullen met je lievelingssongs? Stel dan een speciale feel-good-ochtendlist samen, vol energieke nummers waarbij je niet anders kan dan meebrullen. Zelfs in de wagen onderweg naar je werk. En laat die andere bestuurders onderweg maar vreemd naar je kijken. Misschien verdrijft je enthousiasme zelfs een beetje hun ochtendhumeur.

Maak een praatje met collega’s

Aangekomen op je werk? Verstop je dan niet meteen op je werkplek. Doe eerst even ‘de ronde’ en begroet je collega’s. Maak een praatje, vertel een grapje, deel eens een complimentje uit. Zo begin je je werkdag op een ontspannen manier.

Enjoy your Job

We zeiden het al eerder. Als je je dag op voorhand plant, verloopt alles zoveel vlotter. Bedenk ’s avonds wat er de volgende dag allemaal op je agenda staat. Welke opdracht ga je morgen zeker aanpakken? Welk persoonlijk doel wil je realiseren? (Hulp nodig? Download snel de Asap Doelstellingenkalender) Door daarover na te denken wéét je wat je te doen staat morgen, maken vervelende tijdrovers geen schijn van kans en heb je gegarandeerd minder last van stress. En last but not least onze ultieme Asap-tip: geloof in jezelf. Vandaag is de dag dat jij alles aankan. Vandaag geniet jij 100% van je job.

Een dijk van een ochtendhumeur? Met bovenstaande tips maakt die voortaan geen schijn van kans meer. Elk spatje slechtgezindheid smelt als sneeuw voor de zon. Voortaan stap jij uit bed met een stralende glimlach op je gezicht. En prijkt die nog op je gezicht op het einde van je werkdag.


Enjoy your Morning.

Enjoy your Job.

Vind jouw droomjob!

Ontdek hier