EPA (Electro Processing & Automatisatie) uit Opglabbeek heeft een toonaangevende reputatie in industriële elektrotechniek, hoogspanning en bliksembeveiliging. Ook schakelkasten en complete datanetwerken hebben geen geheimen voor deze expert. Voor de invulling van een nieuwe innovatieve functie deed EPA beroep op een andere expert, TalentXperts. Een samenwerking die vonken gaf.

Wendy, Financieel en Personeelsverantwoordelijke EPA

“Een jaar geleden gingen wij een eerste samenwerking aan met TalentXperts. Die kwam er eigenlijk vrij toevallig. Tijdens een kennismakingsmeeting met de uitzendcollega’s van TalentXperts, liet ik even een ballonnetje op over een nieuwe functie binnen onze onderneming. Die waren we toen nog aan het vormgeven. Maar TalentXperts beet zich vast in het project. En vond al snel het juiste talent voor de job.

De selectieprocedure verliep heel positief. Bart Geebelen werd uiteindelijk onze Business Development Engineer. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe processen en technologieën in de industriële elektriciteitssector. Op het eerste zicht was Bart geen evidente keuze: net afgestudeerd en zonder echte praktijkervaring. Maar dat maakt hij goed met zijn attitude en werkhouding. Bart past helemaal binnen onze bedrijfsfilosofie. Super dat TalentXperts een scherp oog heeft voor talent en persoonlijkheid.”

Bart, Business Development Engineer

“Nadat ik afstudeerde als industrieel en burgerlijk ingenieur hoogspanning begon ik enthousiast te solliciteren bij grote bedrijven in de energiesector. Het bleken aanslepende selectieprocedures. Tot ik een interessante vacature spotte via TalentXperts. Toen kwam alles in een stroomversnelling."

"Een dag na mijn sollicitatie volgde al een persoonlijke kennismaking en een screening via testen. Het klikte vanaf het eerste moment. TalentXperts begeleidde me dan ook uitstekend. In eerste instantie was ik niet de evidente keuze voor de job die de onderneming (EPA) in gedachten had. Maar na uitgebreide feedback vanuit het eerste gesprek werkten we verder aan een mogelijke andere invulling van de functie. Eentje die me op het lijf geschreven is. Daar heeft TalentXperts een belangrijk steentje aan bijgedragen."

"Achteraf – na 1 maand en na 3 maanden – was er ook een prima opvolging. Kwestie van mijn verwachtingen en vaardigheden af te toetsen aan de werkelijke jobinhoud. Super toch? Dit was zeker geen klassieke sollicitatie. Maar dat is net de kracht van TalentXperts.”

Benieuwd wat TalentXperts kan doen voor je carrière?

Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen