Het bruist in brouwerij De Halve Maan. Sinds 1856 brouwen al zes generaties er authentieke Brugse bieren van superieure kwaliteit. ASAP-uitzendmedewerker Daniel is hier aan de slag. Tot tevredenheid van productieplanner Bernard, die blij is met de snelle invulling van de vacature door de efficiënte screening van ASAP.

Operatoren bottelarij: technische én sociale competenties

Bernard: “In onze bottelarij staat een team van 9 operatoren in voor het bottelen, afsluiten met kroonkurken, labellen en verpakken van onze artisanale bieren. Best een verantwoordelijke job. De juiste profielen daarvoor vinden is dan ook geen sinecure. Want zij zijn degenen die de allerlaatste blik werpen op ons product. Onze operatoren volgen in 2 ploegen de hele lijn, voeren visuele controles uit en sturen bij waar nodig. Ze moeten feeling hebben met de machines, vlot overweg kunnen met de heftruck en voortdurend alert zijn in functie van onze (hoge) kwaliteitsnormen.”

“En niet alleen die technische competenties zijn belangrijk. Vooral ook persoonlijkheid en attitude wegen door. Alle collega’s zijn er voor elkaar, het moet écht klikken binnen het team. Die teamspirit bepaalt alles: de productie gaat beter, de communicatie verloopt vlotter, eventuele problemen raken snel opgelost.”

“Niet alleen technische competenties zijn belangrijk. Vooral ook persoonlijkheid en attitude wegen door. Het moet écht klikken binnen ons team. Ook op die aspecten screende ASAP perfect.”

“Best een moeilijke combinatie van kwaliteiten. Al jaren werken we met een vast team, waarin zich weinig verschuivingen voordoen. Maar de functie van operator bleek voor ons een moeilijk vindbaar profiel.”

Gelukkig niet voor ASAP, die daarvoor beroep doet op een professioneel netwerk van jobspecialisten en resoluut inzet op innovatieve screeningtechieken.

De juiste ingrediënten voor het team: specialistenwerk

Bernard: “Ons huisbier mag dan wel Brugse Zot heten, wij zijn dat zelf allesbehalve. Overspoeld worden met sollicitaties en gesprekken zien wij echt niet zitten.”

“De (voor)selectie van medewerkers die perfect in ons familiebedrijf passen, laten we dan ook maar al te graag over aan professionals. Daarvoor werken we samen met enkele Brugse interimkantoren. ASAP is er een van, maar wat voor eentje. Ook een familiebedrijf, dat de teamwaarden die wij hanteren helemaal begrijpt.”

“Voor onze vacature van operator bottelarij stuurde ASAP dan ook meteen het perfecte profiel. Wat kan ik zeggen? Het klikte gewoon. ASAP-uitzendmedewerker Daniel past in ons team. Zo goed, dat hij intussen deel uitmaakt van onze ‘familie’ met een vast contract. Top! Een bruisende samenwerking, daar gaan we voor!”


Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod