Ohlala, Brussel, hoofdstad van België én Europa. De historische Grote Markt, Manneken Pis, het Atomium en het Koninklijk Paleis zijn verplichte stops. En dan hebben we het nog niet over de vele kleurrijke Brusselse wijken. De Zavel met z’n kunstgaleries, couturiers, chocolatiers en hippe terrasjes. Of de Marollen met z’n volkscafés en brocante markt. Maar je een dag helemaal onderdompelen in authentiek Brussel? Dat doe je op deze bijzondere plekken.

Theatre Toone: op en top Brusselse ambiance

Wie zegt dat poppentheater alleen voor kinderen is? Op de Grasmarkt dompelt Toone je helemaal onder in folkloristische Brusselse ambiance. Marionetten spelen klassiekers als Romeo en Julia voor volwassenen, in diverse talen én doorspekt met humor. Héél veel humor. Nagenieten kan met een Geuze in een typische Brusselse staminee.
Toone, ingang via Impasse Sainte Petronille, Grasmarkt 66, 1000 Brussel, www.toone.be

Ter Kamerenbos: zuurstof voor je brein

Brussel is dan wel een bruisende wereldstad. Ze heeft ook een groene ontsnappingsroute. In het 24 hectare grote Ter Kamerenbos vergeet je écht alle drukte. Trek erop uit op twee wielen of in galop. Maak een boottochtje in New York-style. Of geniet van een theatervoorstelling, concert of gezellig etentje met afsluiter in één van de vele bars.

Ter Kamerenbos, ingangen via de Louizalaan, Waterloosesteenweg, Franklin Rooseveltlaan en Terhulpensesteenweg, www.visitbrussels.be

Goulip le Fol: borrelen in een vintage decor

Je trip aan Brussel afsluiten doe je in Goulip le Fol, een traditioneel café dat verborgen ligt achter een curieuze gevel. Vintage vinylhoezen van Brel en co, oude Tintin-tijdschriften, verbleekte portretten van Franse en Belgische staatshoofden, Franstalige chansons, comfortabele zetels en speciaalbieren brengen je helemaal in de mood!

Goupil le Fol, Violetstraat 22, 1000 Brussel, www.goupillefol.com

De boog kan niet altijd gespannen staan. Op deze adresjes laad je je batterijen gegarandeerd terug op. Genoten van je trip? Tag ons in je leuke foto’s op Instagram met @asap_hr_group of #ASAP.

Lees meer

Enjoy your Break!

Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen