Werkgeversorganisatie VKW Limburg publiceerde onlangs in primeur de nieuwe Top 500 van Limburgse bedrijven. De 31ste editie van deze indicatieve analyse op basis van de jaarcijfers 2015 van de grootste ondernemingen in de provincie toont heel wat interessante resultaten. Ook voor ASAP!

Het is intussen een jaarlijkse traditie: de ranking die VKW Limburg toekent aan de grootste Limburgse ondernemingen. Die ranking gebeurt op basis van omzet, maar ook andere belangrijke parameters worden in rekening gebracht. De resultaten zijn dan ook een betrouwbare waardemeter voor de economische conjunctuur in de provincie. En die blijkt overtuigend positief, net als het jaar ervoor.

Positieve resultaten van de top 500

De cijfers van twee opeenvolgend interessante boekjaren spreken voor zich.

  • De TOP 500 realiseerde een gemiddelde omzetstijging van 4%. (317 van de 500 grootste Limburgse ondernemingen kenden een omzetstijging, in 2013 waren er dat 275.)

  • De 500 grootste ondernemingen creëerden maar liefst 7500 nieuwe jobs.

VKW-voorzitter Bas van de Kreeke licht de cijfers tevreden toe: “2014 was al een uitstekend jaar. De winsten die toen werden geboekt, zijn in 2015 duidelijk aangewend voor nieuwe investeringen, zowel in personeel als andere aspecten met een focus op groei. De financiële crisis en de sluiting van Ford Genk behoren daardoor helemaal tot ons verleden.”

Opmerkelijke groei voor ASAP HR Group

Nog een opvallend resultaat: onze eigen ASAP HR Groep maakte één van de grootste sprongen in de economische analyse, met een beweging van de 38ste plaats in 2015 naar de 31ste plaats in 2016. En daar zijn we best trots op. Want deze cijfers bevestigen dat onze aanpak wérkt.

‘Enjoy your Job’: het biedt je de best mogelijke ROI!

Een belangrijk punt om te onthouden. Want de economische analyse van VKW Limburg toont ook een minder positieve conclusie: de personeelskosten stegen in verhouding tot de omzet. Ook de rendabiliteit van de grootste ondernemingen gaat erop achteruit.

Gelukkig biedt ASAP ook daarvoor een antwoord. Want onze gespecialiseerde talenten versterken ondernemingen tijdelijk, wanneer het nodig is: in drukke periodes, bij vervangingen of in geval van opportuniteiten. Zonder daarbij druk te zetten op de vaste personeelskost. En met succes!


Zo werken wij niet alleen aan onze eigen groei, maar ondersteunen we onze meer dan 2900 trouwe klanten in hun ambitieuze ondernemingsplannen. En daar blijven we elke dag voor gaan. Zodat we ook volgend jaar positieve cijfers kunnen noteren.


Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen