Geef punch aan je cv met persoonlijke verwezenlijkingen | ASAP
Home / Solliciteren / Geef punch aan je cv met persoonlijke verwezenlijkingen

Geef punch aan je cv met persoonlijke verwezenlijkingen

Rekruteerders krijgen honderden cv’s onder ogen. Dat van jou springt er dan ook maar best torenhoog boven uit. Maar hoe doe je dat als je nog maar weinig ervaring kan voorleggen?

Hoe grijp je zonder ervaring de aandacht van je mogelijk nieuwe werkgever ?

Ben je net afgestudeerd? Heb je nog niet veel professionele ervaring of was je jaren werkzaam bij dezelfde werkgever? Dan kan je cv behoorlijk ‘leeg’ lijken. Terwijl dat eigenlijk helemaal niet hoeft.

Want wie zegt dat ‘ervaring’ louter voorbehouden is voor ‘werkervaring’? Ook de dingen die je buiten of binnen je job doet, illustreren je persoonlijkheid en capaciteiten.

Het feit dat je ondernemend bent en zelfstandig kan werken bijvoorbeeld. Dat je een uitgebreid netwerk hebt en uitstekend samenwerkt met mensen om tot goede resultaten te komen. Dat je je ten volle inzet, gemotiveerd bent, flexibel bent en niet snel opgeeft. Allemaal eigenschappen die belangrijk zijn in de ogen van rekruteerders en werkgevers.

Beperk je daarom niet tot de feiten. Graaf wat dieper en ga verder dan een loutere vermelding van je opleiding en werkervaring.

Welke persoonlijke verwezelijkingen vermeld je op je cv?

 • Opleiding
  Vermeld interessante opdrachten, (groeps)projecten, realisaties, awards, je eindwerk, een bijzondere stage, …
   
 • Ervaring
  Vermeld belevenissen en verantwoordelijkheden in de studentenvereniging, jeugdbeweging, sportclub, tijdens je vrijwilligerswerk of studentenjob die relevant kunnen zijn voor je werkgever in spe.
   
 • Hobby’s
  Ben jij sportief? Misschien wel super creatief? Of speel je in een band?

Als je er even over nadenkt is het duidelijk: je hebt meer ervaring dan je denkt! Geef daarom persoonlijkheid aan je cv met extra-professionele ervaringen en bezigheden. Ze blijven gegarandeerd hangen in de hoofden van rekruteerders en zouden wel eens de doorslag kunnen geven in de uiteindelijke beslissing!

Meer tips om een super cv op te stellen waarmee je een sterke indruk maakt, lees je in ons artikel 9 tips voor een succesvol cv.


Alvast veel succes en … Enjoy your (new) Job!

vind jouw droomjob