Ho! Ho! Ho! December is dé feestmaand bij uitstek. Tussen alle eindejaarsplannen, feestjes, pakjes, wenslijstjes en goede voornemens raakt je sollicitatieplan makkelijk op de achtergrond. Logisch, of toch niet? Want december heeft heel wat potentieel voor jou tijdens je zoektocht naar een nieuwe job.

Is het buiten koud en donker? Nestel je dan gezellig in je luie zetel. Niet alleen om je jaarlijkse portie kerstfilms te verslinden, maar ook om af en toe eens een blik op (online) jobadvertenties te werpen. Want wist je dat je jobkansen in december wel eens een stuk hoger zouden kunnen liggen dan jij vermoedt? Dit is waarom.

5 redenen waarom jij in december meer kans maakt op een job

Minder concurrentie tijdens sollicitaties

Waar rekruteerders soms door de (kerst)bomen het bos niet meer zien, ligt dat tijdens deze eindejaarsperiode helemaal anders. Iedereen is druk bezig met eindejaarsplannen, de jobjacht ligt even stil. En daarom doe jij nu nét het tegenovergestelde. Want met minder jobzoekers in beeld, verdwijnt concurrentie als sneeuw voor de zon en kom jij nog duidelijker in beeld.

Gemoedelijke sfeer

December is de gezelligste maand van het jaar. En dat merk je aan alles. Kantoren en werkruimtes zijn mooi versierd, lichtjes fonkelen vrolijk, medewerkers zijn opvallend goed gezind (nog meer dan anders). En rekruteerders, wel, ook die blijven niet ongevoelig voor de eindejaarssfeer. Een ideaal moment voor een gemoedelijk (sollicitatie)gesprek waarbij je een échte connectie maakt.

Een nieuw jaar, een nieuwe collega

Het nieuwe jaar is in zicht. Ambitieuze plannen komen op tafel, nieuwe budgetten worden vrijgemaakt, iedereen maakt zich op voor een frisse start. En daar hoort misschien wel een nieuwe collega bij. Dit is dus hét moment om je slag te slaan!

Netwerktijd!

Bedrijfsfeestjes? Eindejaarsdrinks? Dit is de ideale periode om te netwerken. Trek je beste outfit aan, leer nieuwe mensen kennen, leg interessante contacten, informeer bij vrienden en kennissen. Opportuniteiten? Je verneemt ze hier vanop de eerste rij. En ook niet onbelangrijk: je geniet intussen zélf ook. Enjoy!

Jobkansen voor helpertjes

Medewerkers die hun laatste vakantiedagen opnemen om de eindejaarsperiode met familie door te brengen, werkgevers die daardoor handen te kort komen: het schept mogelijkheden voor jou. Want misschien kan jij wel dadelijk aan de slag om een vervanging te doen op interimbasis. En maak jij zo’n goede indruk (al was het maar door je motivatie!) dat je na de eindejaarsperiode mag blijven. In het andere geval heb je er een interessante ervaring opzitten, die staat te blinken op je cv.

PS: Nog enkele last minute sollicitatietips nodig? Check ons online sollicitatiedossier.


Wacht niet met die goede voornemens tot het nieuwe jaar. Als iedereen in feeststemming is, blijf jij slim in sollicatiemodus. Zo laat je aan je nieuwe werkgever zien hoe gemotiveerd je wel niet bent en ben je iedereen letterlijk een stapje voor!

Enjoy your Job Search!

Enjoy your (new) Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen