De Vlaamse overheid heeft een decreet goedgekeurd dat een samenwerking tussen uitzendbedrijven en Vlaamse overheidsinstellingen mogelijk maakt. Dankzij dit decreet zullen ook openbare besturen in de toekomst medewerkers kunnen aanwerven op interimbasis.

Meer mogelijkheden voor overheidsbedrijven

Met dit decreet zet de Vlaamse overheid meer in op een moderne bedrijfsvoering. Zo kan een personeelslid dat tijdelijk afwezig is snel worden vervangen, en pieken in de werkdruk op een afdeling worden opgevangen.

Vlaams minister Liesbeth Homans:

“De uitzendsector is ook een goed kanaal om diversiteit binnen het personeelsbestand te brengen. De Vlaamse overheid maakt via deze maatregel dus ook werk van haar voorbeeldrol.”

De overheid kan de uitzendsector niet inschakelen voor de ‘instroom’ van nieuwe werkgevers. Voor een vaste job bij de Vlaamse overheid zal je dus nog steeds moeten deelnemen aan examens.

Tijdelijke medewerkers nodig?

Asap helpt overheden nu ook aan gemotiveerde uitzendkrachten. Asap kan zowel arbeiders als bedienden inzetten: administratieve medewerkers, onthaalmedewerkers, chauffeurs, techniekers, groen medewerkers, poetshulpen, magazijniers, ... We vinden een plekje voor iedereen.

Enjoy your Job!

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen