Pendel je elke dag van en naar je werk en verveel je je soms onderweg? Gebruik dan die dagelijkse trein-, tram- of busritten om eindelijk aan dat boek te beginnen dat al een tijdje op je nachtkastje of tablet wacht. Het is niet alleen een ultieme vorm van timemanagement. Je reistijd vliegt gewoon om! Enkele boekentips die je met een glimlach (of bibber) doen uitstappen? Dit zijn onze favorieten.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins (thriller)

Deze intrigerende whodunit draait rond Rachel die (oh ironie) elke dag naar haar werk in Londen pendelt. Of liever, zogezegd. Want door haar alcoholverslaving verloor ze haar job (én man). Vanuit het treinraam ziet slaat de diepongelukkige Rachel dagelijks een koppel gade. Op een dag merkt ze echter iets vreemd in hun tuin en stapt ermee naar de politie. Maar wie gelooft een vrouw met een curriculum vol dronkenschap en een onbetrouwbaar geheugen?

Geloof ons wél maar. Met ‘Het meisje in de trein’ zou je willen dat je pendelrit nog lánger duurde. De thriller was een hype en werd succesvol verfilmd met Emily Blunt in de hoofdrol.

Het meisje in de trein, ISBN 9789400508040 via A.W. Bruno Uitgevers

It – Stephen King (horror)

Wie is er bang voor horrorclowns? In ‘It’ keren van zeven volwassenen na achtentwintig jaar terug naar hun geboortestadje. Als tiener streden ze er tegen de angstaanjagende clown Pennywise die het voorzien had op jonge kinderen. En opnieuw worden er kinderen ontvoerd en vermoord. Tijd om de duistere demon voor eens en voor altijd te elimineren …

Auteur Stephen King is de absolute godfather van het thrillergenre. Zijn bestseller ‘It’ werd in 2017 voor de tweede keer verfilmd en is wereldwijd een boxoffice succes.

IT, ISBN 9789024577552 via Luitingh Sijthoff

Cécile – Ish Ait Hamou (literaire fictie)

Maak kennis met Djibril, een elfjarige jongen die droomt van de wereld buiten zijn piepkleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en kinderlijke enthousiasme belandt hij in een van de donkerste banlieues van Parijs. Daar maakt hij kennis met de jonge vrouw Cécile. De duistere kwellingen van de Française houden hem hopeloos in haar ban. Ziet de jongen ooit nog zijn thuis en familie terug?

Creatieveling Ish Ait Hamou is van vele markten thuis. Als hij niet op de dansvloer staat, schrijft hij (onder andere) heerlijke fictie, zoals dit boek.

Cécile, ISBN 9789022330494 via WPG Uitgevers

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr (literaire fictie)

Frankrijk, WOII. De geallieerden staan op het punt het Bretonse stadje Saint Malo in te nemen. De zestienjarige blinde Marie-Laure verschanst er zich in een herenhuis nadat ze met haar vader vluchtte uit Parijs. Enkele straten verder spoort de achttienjarige Duitse soldaat Werner Pfennig geheime zendapparatuur op in de stad. Dit meesterwerk tekent in flashbacks beide zijden van de oorlog, tot op de ultieme Bevrijdingsdag in augustus 1944.

Oorlogstaferelen, bombardementen, wetenschap en techniek: dat is het decor voor deze oorlogsroman. Bestsellerauteur Anthony Doerr deed er 10 jaar over én won er de prestigieuze Pulitzerprijs mee in 2015.

Als je het licht niet kunt zien, ISBN 9789044351538 via The House Of Books

Voor jou – Jojo Moyes (liefdesverhaal)

Louisa neemt een baan aan als verzorgster van Will, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit. Louisa en Will zijn elkaars absolute tegenpolen. Maar dan ontdekt zij wat hij voor ogen heeft. Louisa besluit alles op alles te zetten om Will zoveel mogelijk van het leven te laten genieten. Maar haar eigen jeugdtrauma speelt haar daarbij parten. Dit is een liefdesverhaal vol intensiteit, ontroering, humor en morele kwesties.

Game of Thrones’ Emilia Clarke en Sam Claflin (The Hunger Games) tekenden voor de verfilming van deze internationale bestseller.

Voor jou, ISBN 9789026141461 via De Fontein Romans & Spanning


Genoten van onze boekentips? Laat ons even weten wat je ervan vond op Facebook. Of geef je persoonlijke favorieten door die ab-so-luut niet van ons pendellijstje van en naar het werk mogen ontbreken!

Enjoy your Ride!

Enjoy your Job!


Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen