Op 7 september opent in het centrum van Genk een nieuwe stadsgalerij. The-Gallery, een initiatief van Asap Foundation en Stad Genk, stelt op een laagdrempelige manier kunst en ambacht tentoon. De nieuwe galerij pakt meteen uit met een grote naam: kunstfotografe Liesje Reyskens.

Kansen geven aan talent

Talent alle kansen geven om te groeien: dat is waar Asap voor staat. Als toonaangevende werkgever in de uitzendsector én kunstwereld zetten we enthousiast onze schouders onder een project als The-Gallery. De nieuwe Genkse stadsgalerij biedt – naast de officiële ruimtes op C-Mine, in Casino Modern en de Bibliotheek – een goedkope en laagdrempelige exporuimte. Op een bijzonder strategische locatie bovendien: in het voormalige Esprit-pand in de Molenstraat 7 is er ruimte voor maar liefst 250 vierkante meter tentoonstellingen, presentaties en lezingen!

Virtuele/virtuose Liesje Reyskens

De eerste naam op de affiche van The-Gallery is niet de minste. Liesje Reyskens is een Zonhovense kunstfotografe die de voorbije jaren heel wat renommee vergaarde. Kopenhagen, Milaan, Amsterdam, Madrid, Toronte, Los Angeles, … Ze vielen allemaal voor Liesjes vernieuwende beeldtaal waarin extravagante perfectie en kinderlijke naïviteit voortdurend opspelen, zelfs in een virtuele augmented reality.

Onder de noemer ‘Periwinkle decade’ blikt Liesje Reyskens terug op 10 jaar artistieke fotografie en duikt ze daarvoor in haar eigen archief. Daarnaast cureert ze ‘Fairynfluence’, een expo van vier andere kunstenaars die een link hebben met haar persoonlijke oeuvre.

Liesje Reyskens brengt vier kunstenaars samen die ze de afgelopen 10 jaar leerde kennen en die haar inspireren. De expo verruimt zo de blik van fotografie naar schilderkunst, keramiek en video.


Benieuwd naar alle talenten die The-Gallery onder haar hoede neemt? Zelf exposeren of gebruik maken van de magnifieke ruimte? Check www.the-gallery.be voor meer info en volg ons via www.facebook.com/exposeren.

Enjoy your (art) Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek hier