Leuker aan de slag! Na een ontspannen zomervakantie weer aan de slag gaan: het vraagt een klik in je hoofd. Maak daarom je werk extra leuk. Met deze (na)zomerse tips. Want wie plezier heeft, werkt met de glimlach!

5 tips voor meer plezier op je werk

1. Schep je ideale decor

Eigenlijk is een kantoor of werkvloer net zoals een vakantieoord: je wilt ook een omgeving die je inspireert. Hang daarom leuke foto’s op je werkplek, richt ze in met een kleurtje of zet er wat toffe spullen. Door je plek wat meer ‘jou-gehalte’ te geven, voelt ze meer aan als ‘thuis’. En ben je er liever.

2. Versterk de banden

Een gezellig team: dat werkt veel vlotter. Smeed goede banden met je collega’s. Plan een drink in na het werk, pik samen een filmpje mee of ga eens shoppen. Op die manier relateer je jouw medewerkers niet alleen aan het werk, maar hebben jullie meteen ook andere raakpunten.

Ontdek deze Belgische steden tijdens een leuke teambuilding:

3. Ontspan de boog

Acht uur onafgebroken focussen en zwoegen: het is onmenselijk. Las dus bewust leuke pauzes in: een koffieklets in een – liefst gezellige – coffee corner, frisse lucht happen tijdens een korte wandeling, een kwartiertje yoga in groep … En vergeet niet: niets is zo ontspannend als samen hardop lachen

4. Breek de dag

Lunch: het ideale moment om de batterijen op te laden. Doe het niet in een eenzaam hoekje, maar samen met leuke collega’s. Het breekt je dag, laat je geest even volledig vrij rondzweven en doet de stress wegebben. Zodat je gemotiveerd en vol energie weer aan de slag kunt.

5. Doe eens lekker gek

Dagelijks graaien in een moppentrommel, maandelijks een ander gezelschapsspel spelen, eens gaan paintballen, een gezellige barbecue, een frietkraam op vrijdagmiddag, een project uitwerken op een externe inspirerende locatie (boshut, strandpaviljoen,…), maandelijks cadeautjes geven aan collega’s… Je kunt het zo gek niet bedenken, maar alles wat de sleur breekt en verrast, brengt jobplezier.


En vergeet niet: complimentjes (gegeven of ontvangen) zorgen altijd voor een goede sfeer.

Enjoy your Job

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen