Drie jaar geleden nog studente rechtspraktijk en vandaag al business development manager bij Asap. Het ging allemaal heel snel voor Ellen Jacobs (26) uit Bilzen. “Met dank aan het ontwikkelingsplan van Asap. Ik had het nooit zo durven dromen. De kansen die ik in die korte periode kreeg, typeren dit warme familiebedrijf. Dankzij persoonlijke begeleiding en eerlijke feedback maakte ik niet alleen grote professionele stappen, maar groeide ik ook enorm als persoon.”

Een werkdag in het spoor van business development manager Ellen

Op een notariaat of advocatenkantoor zag Ellen zichzelf niet werken. “Ik wilde een job met veel menselijke interactie. Die vond ik bij Asap. Als HR-consulent kon ik dat sociale luik combineren met een interessant aspect uit mijn studies: sociale wetgeving. En ook als business development manager ben ik vandaag continu bezig met mensen. Intern en extern.”

Hoe ziet Ellens werkdag er dan precies uit?

Zonder koffie functioneer ik niet. Maar eens dat kopje binnen, slaat mijn motor stevig aan. Ik ben verantwoordelijk voor de uitbouw van ons klantenportfolio in drie regio’s, elk met een aantal kantoren. Mijn werkplek verandert dus van dag tot dag. Die planning maak ik al een week voordien. Vandaag trek ik naar mijn hoofdteam in Tessenderlo.

We starten met een ochtendmeeting. Samen met de vier kantoormedewerkers bespreek ik de lopende dossiers. Ik reikte hen de voorbije weken heel wat nieuwe klanten aan en informeer naar een stand van zaken. Tegelijk bekijken we de hot prospects voor de komende periode. Dan gaat het zowel over kmo’s als grotere ondernemingen.

Mijn prospectielijst geeft mij een perfect overzicht van recente vacatures en dus potentiële klanten. Ze wordt deels automatisch gegenereerd via een speciale tool, maar ik zocht zelf ook online. Dit is mijn werkinstrument voor de komende uren. Wanneer ik een opportuniteit tot samenwerking zie, neem ik meteen contact op voor een afspraak.

Na de gezellige lunch op kantoor, maak ik me klaar voor mijn meeting met een potentiële klant. Ik deed vooraf research over het bedrijf zodat ik straks perfect weet met wie ik aan tafel zit. Tijdens dit soort gesprekken ga ik na wat klanten verwachten en hoe ASAP een meerwaarde kan zijn bij de invulling van hun vacatures. Ik leg ook uit hoe wij werken.

Het gesprek verliep super. Ik voelde echt een match. Dit contact laat ik niet koud worden dus ik werk meteen een offerte uit. Dat doe ik trouwens meestal meteen na mijn bezoek. Dan zit alles nog vers in het geheugen. Als het straks tot een akkoord komt, brief ik het kantoor en zet ik de collega’s aan het werk.

De dagtaak zit er nog niet op. Thuis kruip ik achter de computer voor het uitschrijven van vacatures. Vandaag maar liefst vijf. Ik maak er steevast een gezellig momentje van. Met een glaasje wijn. Eens klaar schuif ik een plekje door aan de tafel en overloop ik met mijn vriend de plannen van ons toekomstige huis in Diepenbeek. Dat andere grote avontuur!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod