Als heftruckchauffeur werk je in een productieomgeving of magazijn. Je vervoert allerlei producten van A naar B en helpt indien nodig met laden en lossen. Toeval bestaat niet. Peter en Hilde werden verliefd tussen de koffiebonen en zijn dat vandaag nog steeds. Op elkaar, maar ook op hun job. Ze werken als heftruckchauffeur bij Beyers, één van de belangrijkste koffiebranders in Europa.

De wekker gaat. Best wel vroeg, maar dat ben ik gewoon vanuit mijn vroegere job bij de post. Ik vertrek deze week al om 5 uur voor mijn ochtendshift. Dit is mijn favoriete week. Vooral in de zomer doe ik liever de vroege. Omwille van het mooie weer en de vrije namiddag.

Na amper 12 km fietsen ben ik al bij Beyers. Zalig, zo dichtbij huis werken. Hilde pakt meestal de wagen. Het eerste agendapunt? Koffie natuurlijk! Eens omgekleed, vlieg ik er meteen in. De dagtaak start steevast met het leegmaken van de vuilnisbakken in de productieafdeling.

De reachtruck van het magazijn heb ik intussen geruild voor de heftruck van de productie. Ik vervoer karton, filterpapier en verpakkingen naar de productielijnen. Soms laad ik ook vrachtwagens in. Meer variatie? Niet nodig! Ik voel me hier als een vis in het water. En dat is bij Hilde precies zo.

“Net een leuke break gehad met de collega’s. Wat een toffe bende! Voor corona gingen we weleens een pint drinken. Het personeelsfeest moeten Hilde en ik als uitzendmedewerkers missen. Maar daar komt weldra verandering in. Een vast contract na onze interimperiode! We zijn zó blij.

Bij de postenwissel kruis ik Hilde. Heel kort, maar altijd even leuk. In het weekend zijn we samen thuis en ook ons verlof plannen we gelijk in. En vanavond zie ik haar weer. Eerst nog een potje golfbiljart spelen met vrienden. Even traditioneel als koffie. Al ga ik nu wel voor een biertje.

Na de sluiting van de branderij waar we elkaar leerden kennen, kwamen we via Asap terecht bij Beyers. Diezelfde avond nog mochten we samen starten. Dankzij onze ervaring! Goed gezien van Asap…

Lees ook: Werken als orderpicker in de voedingssector zoals Kofi?

Zin om net als Peter & Hilde te zorgen voor ons dagelijkse kopje koffie?

Vind jouw droomjob!

Ontdek hier