De meesten onder ons hebben de afgelopen weken kunnen genieten van een (hopelijk) deugddoende vakantie. Maar nu is het back to business.

We geven je graag een aantal tips om terug aan het werk te gaan na jouw (volgende) vakantie.

Maak een planning

Stel een 'to do' lijstje op met zaken die je zeker moet behandelen van zodra je terug op kantoor bent. Best maak je hier een prioriteitenlijstje van met een rangschikking van superdringende en dringende onderwerpen die je moet behandelen.  

Slimme tip: Start op je eerste werkdag 2 uur eerder. Zo kan je rustig de eerste dingen bijlezen.

maak een planning

Neem je tijd

Blokkeer de eerste 2 dagen terug op kantoor in je agenda (als dat kan). Zo plannen je collega’s niet meteen vergaderingen in en kan je gefocust bijwerken.
Praat ook even bij met je collega’s (over hoe lekker die ene cocktail/ de paella wel was) maar ook over wat er op kantoor gebeurd is toen je afwezig was.
Vergeet ook nietvoldoende pauzes tussendoor te nemen: ga een koffietje halen, eet buiten tijdens de middag,...

Vlieg niet meteen in je mailbox

Begin met de meest recente mails. De oudste mails zijn meestal al achterhaald of ondertussen al beantwoord door een collega. Het merendeel van de mails van het begin van je vakantie zal je dus waarschijnlijk kunnen archiveren. Moest je iets dringends over het hoofd gezien hebben, dan kan komt er wel een ‘friendly reminder’.

Slimme tip: Vraag de volgende keer in je ‘Out of Office’ om de mail opnieuw te versturen na je vakantie. Best met een datum 1 à 2 dagen na je terugkeer op kantoor.

Neem voldoende rust

Na een rustige vakantie, moet je je terug aanpassen aan het werkritme. Hou je avonden dus rustig en kom op adem. Het tempo zal de volgende werkdagen al vermoeiend genoeg zijn.

Na de vakantie toch nood aan een nieuwe job?

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen