slachtoffer. Met het pestgedrag proberen pesters hun eigen onzekerheid te camoufleren en indruk te maken op hun omgeving.

De jonge garde heeft het niet altijd makkelijk op de werkvloer waar de nodige ervaring regeert. Maar toch hebben jonge medewerkers héél wat te bieden. Reden genoeg om hen op Youth Day (en alle andere dagen van het jaar) uitgebreid kansen te bieden!

De resultaten van ons grootschalige Enjoy your Job-onderzoek liegen er niet om (lees hier de belangrijkste conclusies en resultaten). Jongeren hebben het een stuk moeilijker om het enjoy-gehalte in hun job te realiseren dan hun oudere collega’s.

De idealistische verwachtingen rond loon, werkomgeving en flexibiliteit worden niet altijd even succesvol ingevuld. Bovendien ontbreekt de nodige ervaring en routine om een stabiel jobgevoel te realiseren. De eerste jaren op de werkvloer zijn dan ook een ware zoektocht. Maar vergis je niet. Jongeren vormen een belangrijke waarde voor ondernemingen!

Waarom zijn jonge werknemers een belangrijke waarde voor je onderneming?

Jonge medewerkers hebben een frisse blik

Ondernemingen werken soms jarenlang routineus, steeds op dezelfde manier. Omdat ze dat nu eenmaal zo gewoon zijn. Maar marktbehoeften en klanteneisen veranderen razendsnel. Misschien zijn er wel andere, meer efficiënte manieren om de dingen intern aan te pakken? Of komen er door het doorbreken van de routine wel interessante opportuniteiten voor de onderneming in het zicht? Hoe dan ook, jongeren laten met hun frisse blik en oplossingsgerichte manier van denken een nieuwe wind waaien over de werkvloer.

Jonge medewerkers hebben een up-to-date vakkennis

Met de opleiding nog vers in het geheugen, brengen jonge medewerkers heel wat nieuwe kennis in de onderneming. Ze zijn op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen en mogelijkheden in hun vakgebied. Bovendien groeiden ze op met nieuwe technologieën en zijn ze helemaal mee met alle online mogelijkheden en social media. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage aan de versteviging van de concurrentiepositie van de onderneming!

Jonge medewerkers zijn leergierig en enthousiast

Weinig of geen ervaring? Dat is ook goed nieuws. Want dat betekent dat er heel wat groeipotentieel is. Hun gebrek aan ervaring maken de juniors op de werkvloer ruimschoots goed door hun enthousiasme, bruisende energie, hun werklust en leergierigheid. Het komt er dan ook op aan hen te blijven prikkelen, stimuleren en de nodige uitdagingen te bieden.

De onderneming helemaal klaar maken voor de toekomst? Dat doe je met een ideale mix van oudere, ervaren werknemers en jonge frisse talenten. Door de inbreng van jonge collega’s te appreciëren en hen volop kansen te geven, loopt gegarandeerd het hele team met een brede glimlach op de werkvloer rond.

Asap-tip: proeven van de arbeidsmarkt via uitzendarbeid

Nog niet helemaal zeker wat je wil? In welke sector of job je voor de rest van je leven wil werken? Proef dan met volle teugen van de arbeidsmarkt via uitzendarbeid. Door voor kortere periodes in de beste ondernemingen te werken, doe je niet alleen onbetaalbare ervaring op. Je krijgt daardoor ook meer voeling met je eigen capaciteiten en wensen. Check daarom snel het gespecialiseerde jobaanbod op onze uitgebreide jobsite. Of spring binnen in een Asap-kantoor in je buurt.

Vind jouw droomjob!

Ontdek hier