Enjoy your Job. Dat doen we bij Asap elke dag. Maar op 1 april toch een beetje extra. Want dan is het officieel Fun @ Work Day. Klaar om ook jouw werkplek extra fungehalte te geven? Met onze originele tips lukt dat zeker! Enjoy the fun!

Verhoog de funfactor op je werk

Een groot deel van je leven breng je door op je werk. Je hebt er dan ook maar beter plezier in. Fun @ Work Day is dé ideale dag om die funfactor de hoogte in te schieten. Vandaag moet je gewoon minstens één leuk ding doen met je medewerkers en collega’s. Wat dat kan zijn? Laat je verbeelding de vrije loop. Je weet vast wel enkele leuke dingen.

Inspiratie nodig? Wat denk je dan van deze ideeën?

 • Breng schattige, gekke of lekker ouderwetse baby- of kinderfoto’s mee naar je werk.
  Verzamel ze op het vergaderbord of in de lunchruimte. En dan maar raden: wie is wie? Zo zag je je medewerkers en collega’s nog nooit!

 • Laat een boeketje over de hele werkvloer toeren.
  Fleur de werkplek van een medewerker of collega op met een boeketje (uiteraard: gele) bloemen, maar slechts voor een half uurtje. Daarna geeft die collega persoon op zijn/haar beurt de bloemen door aan een volgende collegagelukkige. En zo voort. Het boeket maakt zo een hele toer en maakt heel wat mensen happy!

 • Hou een bedrijfsloterij met een originele prijs.
  De winnaar wordt bijvoorbeeld de volgende werkdag van en naar het werk gebracht door de CEO. Of krijgt een (romantisch) etentje aangeboden op kosten van de firma. Of wat dacht je van een gratis huishoudhulp gedurende een half jaar?

 • Maak originele selfies met je team - liefst in een mega orgineel thema - en post die op social media. Vergeet de hashtag #EnjoyYourJob niet.

 • Geniet samen met je collega’s team van een lekkere lunch.
  Bestel pizza’s voor de hele werkvloer. Of laat een heuse frietkraam of originele foodtruck langskomen. Dat wordt smullen!

 • Hou een lunchquiz.
  Wie is de Slimste Collega of het Slimste Team ter Wereld? Zoek het uit in een toffe quiz tijdens je lunchbreak. Kies zelf je format: De Slimste Mens ter Wereld (eventueel via de online app) of Trivial Persuit. Pak het professioneel aan met een echte quizmaster die alles in goede maar vooral leuke banen leidt. En bedenk een originele eerste prijs. Een gênante opdracht voor de verliezer bijvoorbeeld. J

 • Leef je uit met (gele – welke anders?) Post-its.
  Plak een originele boodschap op je deur, raam of muur. En natuurlijk maak je daar dan een competitie van onder collega’s. De mooiste of meest originele creatie wint!

Meer fun = betere resultaten

Oh ja. Vergeet natuurlijk niet je baas op de hoogte te brengen van je initatief. Beter nog. Betrek hem/haar in jullie plannen.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat ondernemingen die fun integreren op de werkplek, daar alleen maar beter van worden. Werknemers hebben een grotere jobtevredenheid en zijn meer gemotiveerd. Het resultaat? Een hogere productiviteit en een lager absentïsme. En dat zal je baas zeker graag horen!

Dus vooruit! Have fun vandaag met je medewerkers en collega’s. En zet die trend vooral enthousiast verder voor de rest van het jaar.

Heb je superleuke ideeën? Hou ons op de hoogte van jullie Fun @ Work Day-belevenissen via marketing@asap.be.

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen