clearXperts - het projectsourcingbureau dat gespecialiseerd is in de domeinen finance, HR en sales & marketing - vervoegt de Asap HR Group.

Door deze integratie verstevigt Asap zijn positie als één van de top 10 HR-dienstverleners van het land. Nochtans is groei om de groei absoluut geen doelstelling, verduidelijkt Ruben Peumans (CEO Asap HR Group). Integendeel: “Deze versterking kadert in de uitbreiding van ons dienstenaanbod. Asap staat in de markt vooral bekend als specialist in uitzendarbeid. Daarnaast bieden we ook andere HR-diensten aan. De kennis rond projectsourcing van clearXperts is perfect complementair, en vormt een strategische uitbreiding op ons huidige aanbod.”

Waarom de dienstverlening complementair is? Wel, er is een wezenlijk verschil tussen ‘projectsourcing’ en ‘uitzendarbeid’, legt Ruben uit: “Via ‘uitzendarbeid’ (of ‘interimarbeid’) vul je op een flexibele manier een taak binnen je bedrijf in. Aangezien heel wat uitzendkrachten naderhand in dienst genomen worden, vormt dit ook een opstap naar een vaste job. Bij ‘projectsourcing’ werken hoogwaardige en specifieke profielen op projecten gedurende (middel)lange termijn. Het gaat om externe specialisten die de interne kennis verhogen of opdrachten uitvoeren die niet tot de kernactiviteit van je bedrijf behoren. ClearXperts heeft bewust gekozen voor de niches finance, HR en sales & marketing. Binnen die domeinen heeft het bedrijf op 10 jaar tijd een stevige reputatie uitgebouwd. Momenteel voeren een 100-tal specialisten projecten uit onder de vlag van clearXperts.”

De drie voordelen van een grote groep

Ook vanuit het standpunt van clearXperts heeft de samenwerking niks dan positieve gevolgen. “Voor onze medewerkers en klanten verandert er niks. Zij werken verder voor en samen met clearXperts”, stelt Serge Roofthooft (gedelegeerd bestuurder clearXperts). “Ik zal het bedrijf verder blijven leiden, ook het managementteam blijft intact. Ellen Vanvlasselaer en ikzelf behouden 30% van de aandelen, Asap verwerft 70%.

“Daarnaast genieten we van enkele onmiskenbare voordelen, nu we tot een solide en grote groep toetreden”, vervolgt Serge Roofthooft (gedelegeerd bestuurder clearXperts). “We zijn een nichespeler. Door de samenwerking met Asap kunnen we onze klanten nu ook ondersteunen met andere HR-diensten. Ten tweede vergroot onze talentenpool. Want via Asap stromen ongetwijfeld mensen in die in aanmerking komen om onze projecten uit te voeren. Da’s een belangrijk gegeven, gezien de nakende krapte op de arbeidsmarkt. Ten slotte helpt het Asap-netwerk om onze dienstverlening in de markt te zetten in Franstalig België. Op dit moment zijn we daar nog maar in beperkte mate actief.”

Zakelijke puzzel én menselijke klik

De zakelijke puzzel past dus perfect. Maar ook qua menselijke visie zitten de nieuwbakken partners op dezelfde golflengte, ervaart Ruben Peumans (CEO Asap HR Group): “Onze relatie is gebouwd op gemeenschappelijke waarden. We investeren beiden in de talenten van mensen, en dragen zo bij tot de groei van klanten. ‘Customer delight’ – het overtreffen van de verwachtingen van klanten - is voor ons allebei essentieel.”

Een gevoel dat Ellen Vanvlasselaer (business development director clearXperts) volmondig deelt: "We zijn ambitieus en willen groeien, maar zonder de mensen en onze waarden uit het oog te verliezen. We zullen ongetwijfeld van elkaar leren hoe we nog beter kunnen luisteren naar de noden van onze klanten en hoe we hen nog beter kunnen ondersteunen in hun (groei)ambities."

Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen