Je werknemers even op adem laten komen tijdens een drukke werkdag? Dankzij een korte yogasessie op de werkvloer laden ze hun batterijen snel weer op. En vervolgens gaan ze extra gemotiveerd aan de slag. We zetten de voordelen van yoga op het werk graag even op een rijtje.

Yoga is niet toevallig populair. Het is een ideale vorm van ontspanning, dat is al vaker aangetoond. Yoga verbetert je conditie, vermindert stress, versterkt je immuunsysteem en laat je ’s avonds sneller in slaap vallen. Sterker nog, het biedt ook ontzettend veel voordelen op de werkvloer.

Waarom zou je yoga doen op het werk?

1. Minder kans op burn-outs

Stress: nagenoeg elke medewerker kampt ermee.
Yoga vermindert het en verlaagt ook de kans op een burn-out. Omdat het aanzet tot meer rust én het je leert om naar je lichaam te luisteren. Een wekelijkse sessie bedrijfsyoga is dus een investering die je snel terugverdient.

Lees ook:

2. ​Meer concentratie

Het is wetenschappelijk bewezen. Wie regelmatig yoga beoefent, kan zich beter focussen. En hoe vaker je je ‘concentratiespier’ traint, hoe sterker ze wordt. Yoga bevordert dus het cognitief functioneren van je brein. Hetzelfde geldt voor buikademhalingsoefeningen. Hierdoor breng je meer zuurstof in je bloed en hersenen. Ook dat zorgt voor een frisse geest en betere focus.

3. Hogere productiviteit door yoga

Multitasking is allesbehalve productief. Het put je uit. Een verkwikkende yogasessie verhoogt je productiviteit wel. Je krijgt een heuse energieboost. Bij Google weten ze dat al jaren.

Nog een tip om je productiviteit te verhogen?

4. Minder rug- en nekklachten

Zitten is het nieuwe roken. Wie een hele dag voor een computerscherm zit, krijgt na verloop van tijd last van schouder-, rug- en nekklachten. Enkele ontspannende yoga-oefeningen tussendoor versoepelen de spieren en verlichten de spanning.

Lees ook: Let op je zithouding. Voorkom rugklachten

5. Yoga zorgt voor een hechter team

Een yogasessie bevordert natuurlijk ook de teamspirit op de werkvloer. Het is een ontspannende groepsactiviteit. Bovendien ben je na afloop helemaal zen.

Yoga op de werkvloer: hoe pak je dat aan?

Yoga invoeren in jouw bedrijf? Dat kan zowel tijdens de lunchpauze als na de werkuren. Misschien zit er tussen je medewerkers/collega’s wel een ervaren yogi die een initiatie wil geven. Zo niet, dan zijn er altijd wel professionals die bedrijfsyoga geven. Een aparte ruimte is natuurlijk ideaal, maar je kunt ook aan bureaustoelyoga doen. Er bestaat zelfs 1-minuut-yoga.

Wist je trouwens dat 21 juni Wereld Yoga Dag is? Dat is ongetwijfeld het ideale moment om te starten.

#Enjoyyourjob

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen