Wil je als organisatie een goede eerste indruk maken? Dan heb je communicatieve talenten nodig die contactvaardig zijn en commerciële feeling hebben. Op die vaardigheden screenen we én op snelheid van geest. Want ook dat laatste is nodig om anderen telefonisch te woord te staan en te overtuigen. Onze gemotiveerde Customer Contact consulenten spelen razendsnel in op je vraag.

Asap Customer Contact in cijfers

Onze kennis, ervaring en expertise op het gebied van customer contact medewerkers in één oogopslag.

0Asap-kantoren in België

Onze gemotiveerde Asap-consulenten vind je in 63 kantoren in België. Waarvan 17 on site vestigingen bij industriële bedrijven.

0 Asap-consulenten

Het dedicated customer contact team telt 8 personen. Jouw SPOC is er één van, klaar om je te helpen met personeelszaken.

0Sollicitaties per vacature

Zoveel personen solliciteerden er gemiddeld op een customer contact vacature in 2020. Van callagent tot teamcoach.

0Maanden in dienst

Zo lang houden we een opstartende uitzendmedewerker binnen customer contact gemiddeld aan de slag.

Ask them

Over onze samenwerking met Asap kan ik niks anders zeggen dan dat wij zeer tevreden zijn. Het is leuk om met zo een leuk energiek, dynamisch en creatief team samen te werken. We merken dat onze missie en visie overeen komt waardoor we elkaar constant motiveren. Wekelijks tot dagelijks is er contact met onze vaste contactpersonen waardoor de communicatie top verloopt

Stefanie Bormans - Call-IT Belgium

Niet enkel over de duidelijke en efficiënte communicatie ben ik zeer tevreden. Ik zou Asap ook bij andere bedrijven aanraden omwille van het aangename en correcte contact met de kandidaten zelf. Tenslotte is het van belang dat ook zij onze bedrijfsvisie uitdragen en dat is absoluut het geval. Momenteel werken er vijf interimkrachten bij ons via Asap. De contracten, de betalingen, de planning, … we hoeven er ons geen zorgen over te maken. Alles wordt piekfijn voor ons geregeld.

Patrick Put - De Stroomlijn

Personeelsuitdagingen in customer contact?

Continu voldoende instroom genereren voor vacatures voor customer contact medewerkers? Het blijft moeilijk.

CONTACTEER ONS

Reputatie

Over customer contact jobs hangt onterecht een negatief beeld. Contact centers hebben zo helaas hun reputatie tegen. Voor hen is het moeilijk om vanuit een sterke eigen employer branding voldoende instroom te generen. Daarom zijn ervaren externe partners die hen helpen onmisbaar. Partners zoals Asap.

Retentie

Gemotiveerde kandidaten vinden voor een contact center job? Dat is vaak al een uitdaging. Hen vervolgens zolang mogelijk bij jou aan de slag houden, is nog een pak lastiger. Tenminste als je niet weet hoe je dit moet aanpakken. Met een goede retentiestrategie slagen we erin customer contact medewerkers gemiddeld 6 maanden in dienst te houden.

Planningen

Typisch aan contact centers is hun relatief hoge rotatiegraad. Alle vacatures elke week opnieuw ingevuld krijgen? Het is geen pretje. Ondersteuning krijgen van een uitzendpartner die beschikt over een brede pool aan kandidaten? Dat is een geschenk uit de hemel.

Contacteer ons

Asap Customer Contact in actie

Als betrouwbare en ervaren hr-partner geloven we dat we elke uitdaging aankunnen. Ook die van jou.

Daar doen we het voor

Al meer dan 3.000 tevreden kandidaten deden de moeite ons een review te geven. Deze gemiddelde score geeft ons vleugels.

Let's talk Contact

We komen graag bij jou op de koffie of ontmoeten elkaar gezellig online.

CONTACTEER ONS