Al vele jaren doet Cummins nv in België beroep op de expertise van Asap voor de aanwerving en selectie van nieuw talent. Die samenwerking verloopt uitstekend. Dat getuigt ook Véronique Garcet, hr-manager bij deze multinationale onderneming.


Wat zijn volgens haar de belangrijkste troeven van het partnership met Asap?

Even voorstellen

De naam Cummins klinkt niet iedereen bekend in de oren. Nochtans is dit Amerikaanse bedrijf – opgericht in 1919 – een van de grootste producenten van diesel- en aardgasmotoren. Wereldwijd telt de organisatie 78.600 werknemers in ruim 190 landen.

Wij produceren diesel- en aardgasmotoren voor onder meer vrachtwagens, bussen, mijnbouw-, scheepvaart-, spoorweg-, olie- en gas-, defensie-, landbouw- en bouwmachines”, legt Véronique uit. “We bieden ook oplossingen voor de stroomopwekkingssector voor stand-by, mobiele en gedistribueerde stroomopwekkingsoplossingen in de hele wereld. De laatste jaren zetten we ook voluit in op het ontwerpen en produceren van nieuwe en alternatieve energiebronnen en technologieën, waaronder geëlektrificeerde energie en brandstofcel- en waterstoftechnologieën voor schoolbussen, transitbussen, lichte bedrijfsvoertuigen, middelzware vrachtwagens, treinen, off-highway-toepassingen en waterstofproductietechnologieën.

“In België hebben we twee vestigingen: onze site in Rumst en in Oevel. Ons personeelsbestand telt hier zo’n 700 werknemers, waarvan 70 procent in loondienst werkt. De resterende 30 procent is op interim- en contractbasis aan de slag”, aldus Véronique.

Asap levert niet enkel inhoudelijk sterk werk, ook het  persoonlijke contact met de Asap-collega’s verloopt steeds in een aangename en constructieve sfeer”, besluit Véronique. “We zitten regelmatig samen om eventuele actiepunten te evalueren en bij te sturen. Op die manier spelen we kort op de bal bij mogelijke knelpunten. En dat lukt steeds prima!

Asap als vakkundige rekruteringspartner

In een snelgroeiend bedrijf als Cummins is er voortdurend nood aan nieuw talent, in diverse domeinen.

Véronique:

Van magazijnier tot onderhoudsmedewerker en van kwaliteitscontroleur tot customer support analyst: onze lijst van vacatures is lang. Om deze zoektocht in goede banen te leiden, hebben we met Asap gelukkig een professionele partner in huis. En dat mag je vrij letterlijk nemen, met een eigen kantoor in onze vestiging in Rumst. De Asap-collega’s leveren dagelijks fantastische inspanningen om de beste werknemers, interimkrachten en studenten op te sporen en over de streep te trekken om bij ons te komen werken.

Lees meer over onze on-site dienstverlening

Sterk werkgeversmerk

Tijdens dit selectieproces verwijzen de Asap-medewerkers graag naar de vele troeven die Cummins nv in België als werkgever aanbiedt.

Binnen ons bedrijf zetten we hard in op onze waarden zoals diversiteit en inclusie, en ook op teamwerk, uitmuntendheid en het ‘caring’ aspect. Op onze site werken zo’n 50 verschillende nationaliteiten. Ook vrouwelijk talent krijgt bij ons een extra duwtje in de rug. Daarnaast investeren we maximaal in een veilige en aangename werkomgeving. We bieden ook een waaier aan opleidingen voor ons personeel.

Last but not least focussen we op een sterk communitygevoel. Zo kunnen onze medewerkers, tijdens de werkuren, jaarlijks minstens vier uur van hun tijd  besteden aan vrijwilligerswerk bij onze talrijke community partners.

Perfect op elkaar ingespeeld

Véronique is vol lof over de ondersteuning en adviesverlening die Asap op dit vlak biedt.

Omdat ze al zo lang onze rekruteringspartner zijn, kunnen hun experten perfect inschatten welke profielen we nodig hebben en welke vaardigheden per profiel vereist zijn. Bovendien kennen ze hun vak als geen ander. Zo geven ze ons waardevolle info over nieuwe sociale wetgeving binnen het interimgebeuren die een impact kan hebben op ons tewerkstellingsbeleid. En niet te vergeten: ze denken proactief mee met de vele hr-uitdagingen waarmee we dagelijks mee te maken hebben. Ze betrekken bijvoorbeeld actief interimkrachten bij referral programma’s en ze werken samen met andere agentschappen die in onderaanneming meehelpen in de zoektocht naar nieuwe werknemers.

Enkele collega's die Cummins dagelijks bijstaan

Els Van Hecke

Regional Business Manager XL

Lynn Lefever

Business Expert

Iris Van Hoeck

Advanced Consultant

Maïté De Laet

Consultant

Ben jij ook op zoek naar extra ondersteuning?

Doe zoals Cummins en vertrouw op een volwaardig inhouse Asap team om jouw HR-afdeling te ondersteunen.

Contacteer ons