Sinds enkele jaren schakelt Covetrus, groothandel in diergeneeskundige producten, Asap in voor de aanwerving en selectie van uitzendkrachten en studenten.

Hr-manager Mandy Wouters is zeer tevreden over de proactieve en oplossingsgerichte aanpak van Asap-medewerkster Evi.

We vroegen haar wat de belangrijkste troeven van deze samenwerking zijn.

Even voorstellen

Bij het grote publiek zijn we niet echt bekend, maar dat zijn we des te meer bij dierenartsen”, legt Mandy uit. “Voor hen zijn we een vertrouwde partner voor de levering van diergeneeskundige producten, technologieën en diensten. Dagelijks verzorgen onze chauffeurs meer dan duizend leveringen in België. Zij werken nauw samen met onze orderpickers en ‘problem solvers’, zodat elke klant snel en foutloos zijn of haar bestelling ontvangt. In ons magazijn van 10.000m² is er plaats voor een assortiment van liefst 23.000 referenties.

Een interview met Covetrus

Uiteenlopend takenpakket

Mandy startte in september 2022 als hr-consultant bij Covetrus. In januari 2023 schoot ze als hr-manager uit de startblokken. Haar takenpakket is erg gevarieerd.

Als hr-manager moet ik vele bordjes hooghouden. Zo sta ik mee in voor de administratieve verwerking van arbeidscontracten, faciliteer ik opleidingstrajecten voor collega’s, voer ik rekruterings-, functionerings- en evaluatiegesprekken, coördineer ik medische onderzoeken en leid ik hr-acties voor meer welzijn op het werk in goede banen.

Exclusieve samenwerking met Asap

Binnen Covetrus zijn diverse profielen aan de slag.

Bij onze bedienden zijn dat onder meer inkopers, boekhouders, klantendienstmedewerkers en administratieve collega’s, terwijl we voor het uitvoerend werk continu op zoek zijn naar gemotiveerde orderpickers, magazijniers en chauffeurs.

De zoektocht naar nieuw talent – gemiddeld zo’n twintig FTE’s per maand – is niet eenvoudig, maar gelukkig kunnen we rekenen op de expertise en ervaring van Asap-medewerkster Evi van ons XL kantoor. Sinds de zomer van 2022 is zij twee dagen per week op onze site in Beringen aanwezig om ons te helpen. Via een zogenaamde XL-werking werken we trouwens exclusief met Asap samen.

Dankzij die aanwezigheid op kantoor, kan Evi kort op de bal spelen om uitzendkrachten op te roepen en op korte termijn in te plannen”, bevestigt Mandy. “En dat is nodig, want we kampen vaak met drukke momenten en snelle wijzigingen in onze planning. Bovendien kunnen we ook op haar rekenen voor het onthaal en bedrijfsrondleidingen van nieuwe uitzendkrachten en studenten. Hierdoor heb ik zelf meer tijd om te focussen op mijn kerntaken als hr-manager.

Oplossingsgericht meedenken

Mandy is erg enthousiast over de ondersteuning en adviesverlening die Asap biedt.

Omdat Covetrus en Asap al vele jaren samenwerken, zijn we uitstekend op elkaar ingespeeld. Die stabiele samenwerking zorgt voor wederzijds vertrouwen. Ik apprecieer het enthousiasme en het proactief, oplossingsgericht meedenken van Evi. Vandaag moeten we omgaan met heel wat hr-uitdagingen. Het zorgt voor extra gemoedsrust en comfort om een extra expert aan boord te hebben die ons adviseert.”

Dankzij de in-house aanpak kunnen we onze samenwerking trouwens nog een pak efficiënter maken”, zegt Mandy. “Door enkele dagen per week bij ons aanwezig te zijn, kan Evi de komende maanden onze firma nog beter leren kennen. Dit zal de nu al uitstekende dienstverlening van Asap ongetwijfeld nog een niveau hoger tillen!

Enkele collega's die Covetrus dagelijks bijstaan

Evi Vanderverken

Inhouse consulent Covetrus

Willem Herbots

Business Manager XL Limburg

Kelly Wilms

Regional Administration specialist

Ben jij ook op zoek naar extra ondersteuning?

Doe zoals Mandy en vertrouw op een inhouse Asap consulent om jouw HR-afdeling te ondersteunen.

Contacteer ons