Home / Solliciteren / Op sollicitatiegesprek? Start met online research!

Op sollicitatiegesprek? Start met online research!

Een toffe job in het vizier? Maximaliseer dan je kansen om hem aan de haak te slaan. Bereid je persoonlijke kennismaking grondig voor. Je eerste hulplijn? Je computer, ipad of smartphone.

Sollicitatiegesprek? Online research zorgt voor een goede voorbereiding

Een sollicitatiegesprek in het vooruitzicht? Dan doe je er best alles aan om een uitstekende eerste indruk te maken. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. En die was nog nooit zo makkelijk als vandaag. Alle nodige info vind je namelijk online.

De website van de onderneming waar je op gesprek gaat, helpt je in veel gevallen al een eind op weg. Bestudeer ‘m dan ook grondig. Ook Google of social media-kanalen zijn belangrijke bondgenoten. Dankzij je online research ben je zo niet alleen up-to-date met de producten en diensten. Je krijgt ook een goede indruk van de bedrijfscultuur. Welke zijn de waarden waaraan de onderneming belang hecht? Naar welke profielen zijn ze op zoek? Het wordt je direct duidelijk.

Online research biedt je heel wat voordelen tijdens je sollicitatie

De kennis van al die bedrijfsinformatie bied je heel wat voordelen.

 1. Werkgevers houden van gemotiveerde medewerkers.
  Door je op voorhand te informeren over de onderneming, toon je dat je geïnteresseerd bent en de juiste instelling hebt.
   
 2. Je kan jezelf duidelijker profileren.
  Als je weet wat de onderneming zoekt, kan je duidelijk aangeven hoe jij hen kan helpen. Haal relevante ervaringen aan. Zet sterke punten in de spotlight die belangrijk zijn voor de onderneming. Met andere woorden: profileer jezelf als de oplossing waarnaar zij op zoek zijn.
   
 3. Het sollicitatiegesprek wordt direct een stuk persoonlijker.
  Je charmeert je gesprekspartner met je kennis en maakt makkelijker een persoonlijke connectie. Een belangrijke factor als er achteraf moet gekozen worden tussen enkele kandidaten.
   
 4. En tenslotte een niet onbelangrijke: door goed voorbereid op gesprek te gaan, blijf je je zenuwen de baas.
  Je komt zelfzekerder over en maakt een betere indruk.

Een goede voorbereiding geeft je duidelijk een onbetaalbare voorsprong. Dus: zet je snel achter je scherm, doe een online search en kom alles te weten over je (mogelijk) toekomstige werkgever. Veel succes!


 Op sollicitatie bij een ASAP-onderneming? Onze uitzendconsulenten staan je graag bij met professionele tips en advies. Spring binnen in het kantoor in je buurt. En hou zeker ook onze website in de gaten voor nog meer nuttig sollicitatieadvies.


En … Enjoy your (new) Job!

vind jouw droomjob