Home / Main / Info / Missie en waarden

Hoe maken wij het verschil voor jou?

We willen de allerbeste partner zijn in het samenbrengen van talent en organisaties door het naadloos organiseren van HR processen, zodat elke betrokken organisatie of individu groeit en zijn doelstellingen met maximale tevredenheid bereikt.

ASAP maakt het verschil in de markt door veel aandacht te besteden aan kwaliteit en familiale waarden. Wij realiseren onze missie en onze objectieven door elke dag onze Enjoy your Job-visie uit te dragen naar alle betrokkenen en te streven naar een steeds hogere performantie. Dat is onze manier om toegevoegde waarde te creëren.

Authentiek

“Bij ASAP kan je 100% jezelf zijn.” 
Enjoy your Job: dat bereiken we door écht in te zetten op talenten en persoonlijkheid. Eerlijk. Integer. En in een warme sfeer. Bij ons ben je helemaal jezelf.

 

Open

“Wij zijn open-minded.” 
Bij ASAP is alles bespreekbaar. Jouw mening telt. Alleen door écht te luisteren naar elkaar leren we waanzinnig veel en verleggen we dagelijks grenzen.  

 

Samen

“Teamwork makes the dream work.” 
Talenten alle kansen geven om helemaal zichzelf te kunnen zijn in hun job: daar gaan we samen voor. Als één team. Met het grootste respect voor elkaar en in alle vertrouwen. 

 

Betrokken

“Wij gaan tot het uiterste.” 

Wij zetten resoluut in op duurzame relaties. Daarvoor gaan we tot het uiterste. Onze persoonlijke betrokkenheid is onze kwaliteitsgarantie. 

 

Enthousiast

“Ons enthousiasme is aanstekelijk.” 
Ons befaamd enthousiasme, onze warme aanpak en positieve vibes in een familiale sfeer bewijzen het keer op keer: Enjoy your Job wérkt echt. 

 

 

Diversiteitscharter

We leven in een diverse en boeiende multiculturele maatschappij. Alle diensten van ASAP HR Group zijn daarin verankerd. Non-discriminatie en diversiteit maken deel uit van onze dagelijkse werking.

Het is een sterk engagement dat we concretiseren met een actieplan en duidelijke objectieven. Een jaarlijkse analyse en eerlijke evaluatie garanderen een optimaal personeelsbeleid. ASAP informeert en sensibiliseert alle medewerkers die betrokken zijn bij het intern personeelsbeheer, de uitzendactiviteit en rekrutering & selectie.

Samen nog beter worden

Bij ASAP luisteren we ook naar en leren we van elkaar. Vanuit de hele organisatie worden feedback en best-practices gedeeld, die we uitwerken tot processen. Op deze manier verzekeren wij zowel naar onze (vaste) medewerkers, uitzendmedewerkers, klanten, leveranciers als aandeelhouders dat wij onze processen voortdurend evalueren en verbeteren.

Veiligheid en kwaliteit

Als snelgroeiend HR bedrijf waarborgen wij al onze processen in een kwaliteitssysteem. Dit kwaliteitssysteem is gebaseerd op 3 pijlers:

  1. ASAP vraagt het engagement van de medewerkers om kandidaten uitsluitend te selecteren op basis van hun competenties en de ASAP-richtlijnen betreffende antidiscriminatie te volgen.
  2. ASAP vraagt het engagement van de medewerkers om de sociale- en arbeidswetgeving strikt te volgen.
  3. ASAP vraagt het engagement van de medewerkers om het preventie en veiligheidsbeleid adequaat te volgen.

ASAP ondersteunt de medewerkers hierin op vlak van kennis, middelen en coaching om zo expert te worden.

Bij ons krijgt iedereen alle kansen om een succesvolle carrière uit te bouwen!