De zomer nadert met rasse schreden. Iedereen kijkt halsreikend uit naar een zomerbreak van enkele weken rust, zon, zee, strand, bergen of spannende citytrips. Alhoewel, iedereen? Misschien ben jij – buiten een verlengd weekendje hier en daar – wel voltijds present op je werk deze zomer?
En dat is misschien niet eens zo’n slecht idee …

6 voordelen van werken in de zomer

Als je er zo over nadenkt, werken tijdens de zomermaanden heeft wel iets. Niet alleen bruis je door het goede weer van de energie. Er zijn nog heel wat andere voordelen waar je intens van kan genieten. Zoals bijvoorbeeld van …

1. Vrolijke gezichten

Valt het je ook op hoe een streepje zon iedereen dadelijk goedgezind maakt? Werken tijdens de zomermaanden is zoveel aangenamer. Iedereen bruist van de energie. Klanten en collega’s zijn extra vriendelijk. Problemen zijn opeens een stuk minder erg. Zalig.

2. Een outdoor lunch

Je lunchpauze is zoveel leuker tijdens de zomermaanden. Binnen 4 muren blijven? Vergeet het. ’s Middags breek jij uit en smul jij in de buitenlucht. Op een terrasje of een bankje in het park. Tijdens een gezellige picknick met collega’s. Of gewoon op je bureaustoel die voor de gelegenheid mee naar buiten mag.

3. Een verfrissend ijsje

Het hoofd koel houden? Dat lukt zoveel beter met af en toe een lekker ijsje. Een telefoontje is voldoende voor een verfrissend bezoekje van een ijskar en te smullen van een zoete zonde met collega’s.

4. Een gecontroleerde planning

De rest van de wereld is in vakantie. Dat betekent dat er automatisch minder werk jouw richting uit komt. De ideale gelegenheid om je achterstand gezwind weg te werken. Om eindelijk die dingen te doen, waar je al een hele tijd niet aan toekwam. Of om dat schitterende idee in detail uit te werken en je baas te imponeren. Na zijn vakantie uiteraard.

5. Een rustige trip van en naar het werk

Op het werk geraken is zoveel makkelijker tijdens de zomermaanden. Eindelijk een comfortabele plek op het openbaar vervoer. Files zijn in geen kilometers te bespeuren. Je kan dus heerlijk relaxt ontbijten. Of net lekker vroeg op je werk arriveren en straks eerder vertrekken. En wat het leukst van al is én bovendien super gezond: deze maanden ga jij zoveel mogelijk met de fiets naar het werk!

6. Een budgetvriendelijke vakantie buiten het seizoen

Terwijl de rest van de wereld op vakantie is, geniet jij niet alleen van een toffe tijd op je werk. Jij kan je intussen zelf al voluit verheugen op jouw vakantie, buiten het seizoen. Geen druktes op de luchthaven, snelwegen naar het zuiden, hotels of terrasjes voor jou! Jij geniet van een échte ontspannende vakantie, tegen de meest interessante prijzen. Wedden dat je collega’s stikjaloers op je zijn?

Werken tijdens de zomermaanden terwijl iedereen geniet van een jaarlijkse break? Het blijkt zo erg nog niet te zijn. Integendeel. Met een toffe tijd op het werk én een uitgestelde vakantie heb jij twee keer fun!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen