Een nieuwe collega in je team? Maak dan even extra tijd vrij. Verwelkom de nieuwkomer, maak hem/haar wegwijs op de werkvloer en geef de nodige (veiligheids)informatie. Neem je nieuwe collega meteen op in de groep, zodat hij/zij zich snel op het gemak voelt. Want een goede start zorgt niet alleen voor een fijne samenwerking. Het draagt ook bij tot een veilige werkvloer voor iedereen.

Je collega's: een bron van steun

Een gezonde werksfeer is super belangrijk. Als je goed overeenkomt met je collega’s kom je ook zoveel liever werken. Hoe je bouwt aan die fijne sfeer? Door open en respectvol met elkaar om te gaan, te luisteren naar elkaar en behulpzaam te zijn. Maak een nieuwe collega wegwijs binnen het bedrijf, geef vanuit je ervaring interessante tips en tricks om de opdracht efficiënt aan te pakken, ...

Het is belangrijk te weten dat je kan steunen op je collega’s. Want dagelijkse doelstellingen, quota of resultaten haal je samen, als één team. Bovendien zorgt een goede samenwerking en respect voor elkaar voor minder werkstress én daalt het risico op pesten.

Pesten? Doe er iets aan!

Merk je dat een nieuwe collega het moeilijk heeft om opgenomen te worden in de groep? Of erger nog: wordt hij/zij niet correct behandeld? Grijp dan meteen in. Spreek je collega’s erover aan. Of vraag advies aan je leidinggevende, veiligheidsadviseur of ombudsman. Zo kan er ook echt actie ondernomen worden om een goede werksfeer te behouden. Want iedereen komt toch graag met een glimlach werken?


Heb je vragen? Wil je ergens over praten? Neem contact op met je preventieadviseur.

Enjoy your (safe) Job!