Dat roken verboden is op de werkvloer weten we allemaal. Maar geldt dat verbod ook voor de e-sigaret? In een e-sigaret zit namelijk geen tabak. Er is dus ook geen tabaksrook bij verbanding. Integendeel, de keuze in frisse geuren is enorm. Geen vervelende tabaksrook, dus wél toegelaten op de werkvloer? Of toch niet?

E-sigaret: verboden of niet?

Er heerst heel wat verwarring over de e-sigaret op de werkvloer. De wetgeving is nochtans duidelijk. “Elk element dat tot roken kan aanzetten of laat geloven dat roken toegestaan is, is verboden”. Dus ja: ook het gebruik van de e-sigaret is verboden op de werkvloer.

Gezondheidsrisico’s

Ook over de gezondheidsrisico’s van een e-sigaret bestaat onduidelijkheid. Want de nieuwe sigaret bevat dan wel geen tabak, de stoom bevat wel nicotine en andere chemische stoffen die wél gevaarlijk kunnen zijn.

Hoewel meerdere experten verklaren dat de e-sigaret minder schadelijk is dan de gewone sigaret, is er nog zéér weinig bekend over de risico’s van de e-sigaret, vooral de langetermijneffecten. De beste optie voor je gezondheid – én die van je familie, vrienden en collega’s – is de (e-)sigaret helemaal afzweren.


Wil je stoppen met roken, maar heb je er moeite mee het vol te houden? Of wil je een eerste stap zetten maar weet je niet goed hoe? Check www.tabakstop.be of  praat met een medewerker op het gratis nummer 0800/111 00. Zij helpen je met professionele tips en tricks of zelfs met persoonlijke begeleiding, allemaal kostenloos!


Enjoy your (safe) Job!