Update: 18/03

De situatie in België omtrent COVID-19 verandert voortdurend, de voorzorgsmaatregelen hierrond dus ook. Is dat reden tot paniek? Nee, maar bepaalde hygiënische maatregelen treffen, is wel noodzakelijk om de verspreiding van het virus te beperken. Daarnaast treffen wij ook enkele maatregelen omtrent onze kantoren.

Wat kan jij doen om het Coronavirus te vermijden?

De hygiënische maatregelen zijn dezelfde als de instructies om griep te vermijden:

 1. Vermijd zoenen geven of handen schudden.

 2. Was frequent je handen met zeep en water en/of gebruik een handontsmettingsmiddel.
  De ideale duur om je handen te wassen? Dat is 20 seconden. Lifehack: zing 2x het liedje “Happy Birthday” en je 20sec zijn zo om!

 3. Let erop dat je je mond, neus en ogen niet te vaak aanraakt. Doe je dat toch, was dan daarna je handen.

 4. Hoest of nies je? Doe dat dan in je elleboog of in een zakdoek. Gooi je zakdoek vervolgens meteen weg en was je handen.

 5. Houd ca. 1,5 meter afstand van mensen die koorts hebben of hoesten.

 6. Neem je eigen verantwoordelijkheid en doe aan “social distancing”. Dat wil zeggen dat je (nauw) contact met mensen vermijd. En dan vooral met kwetsbare patiënten, zoals ouderen of mensen met ernstige onderliggende aandoeningen, vooral dan aan de luchtwegen.

Merk je bij jezelf griepachtige verschijnselen op zoals koorts, hoest, kortademigheid of keelpijn? Neem dan telefonisch contact op met je arts om besmetting in de wachtkamer te vermijden.

Welke voorzorgsmaatregelen treffen wij?

Omdat ieders gezondheid ons nauw aan het hart ligt, hebben we onderstaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus te voorkomen:

 • Onze kantoren zijn gesloten & werken enkel op afspraak. We blijven wel beschikbaar voor jullie!

  • Sollicitatiegesprekken en interviews zullen via telefoon of videochat gebeuren.

  • Inschrijven en solliciteren kan steeds via onze website.
    

 • Heb je vragen? Dan kan je steeds je Asap-kantoor bereiken via mail of telefoon.

Het meest recente nieuws over het Coronavirus? Dat vind je op www.info-coronavirus.be/nl/. De adviezen van Cohezio staan hier opgelijst.