Op zoek naar de job van je leven? Pak je zoektocht slim aan. Schrijf je in bij een interimkantoor, waar deskundige jobspecialisten er alles aan doen je asap aan een job te helpen die je op het lijf geschreven is. Maar hoe kies je nu het ‘juiste’ interimkantoor? Een praktische checklist helpt je op weg.

Solliciteren, het is soms een dagjob. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor. De jobspecialisten in een interimkantoor staan je met raad en daad bij in je zoektocht. Maar hoe weet je nu precies wat het ‘juiste’ interimkantoor is voor jou? Een interimkantoor dat jou de beste job(s) garandeert? Op welke zaken moet je letten, zodat je een weloverwogen keuze kan maken? 

1. Biedt het interimkantoor jobs die je op het lijf geschreven zijn?

Voel je je thuis op een bouwwerf? Heb je logistiek talent? Hou je van techniek? Of kijk je uit naar een uitdagende administratieve job? Kies voor een interimkantoor dat jobs aanbiedt die helemaal in de lijn liggen van jouw talenten en competenties.

2. Zijn de uitzendconsulenten sectorspecialisten?

Goed advies krijg je alleen van mensen die wéten waarover ze spreken. Wat jij nodig hebt zijn uitzendconsulenten met de juiste voeling, kennis en ervaring.

3. Pakt het interimkantoor uit met vacatures in interessante ondernemingen?

Check voor welke ondernemingen het interimkantoor werkt. Zitten daar interessante namen tussen? Gerenommeerde (inter)nationale bedrijven, kleine ondernemingen of vakmensen met een sterke reputatie? Een stabiele werkomgeving is namelijk cruciaal.

4. Kan je vlot en makkelijk online solliciteren?

Beschikt het interimkantoor over een uitgebreid online jobaanbod? Krijg je een duidelijke selectie van vacatures die je op het lijf geschreven zijn? Kan je makkelijk solliciteren, zonder bij elke sollicitatie opnieuw al je gegevens in te vullen en je cv te uploaden? De gebruiksvriendelijkheid van de sollicitatieprocedure is een sterke indicator van een professionele aanpak.

5. Is er een uitzendkantoor in je buurt?

Online solliciteren en communiceren is dan wel super makkelijk. Een persoonlijke kennismaking met de uitzendconsulenten helpt je meteen een stuk verder op weg. Check daarom of er een kantoor in je buurt is. Ook handig als je binnen wil springen met documenten of persoonlijke vragen.

6. Krijg je snel feedback?

Heb je je kandidaat gesteld voor enkele vacatures? Dan weet je graag zo snel mogelijk de stand van zaken. Zit je in de running? Welke zijn de volgende stappen in het proces? Of als het deze keer niet is gelukt: waaraan lag dat dan? Feedback zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en laat je toe te groeien.

7. Hanteert het interimkantoor een persoonlijke aanpak?

Weten de uitzendconsulenten eigenlijk wie jij bent en welke jouw bijzondere talenten zijn? Doen ze moeite om een persoonlijke connectie met je te maken? Alleen een persoonlijke aanpak garandeert je een positief resultaat.

8. Kan je rekenen op individuele begeleiding?

Geloven de uitzendconsulenten in je talenten en capaciteiten? Geven ze je bruikbare tips en advies, aangepast aan je persoonlijke situatie? Doen ze er alles aan om je te helpen de ‘perfecte’ job te vinden? Hun begeleiding laat je toe je zoektocht 100% te optimaliseren.

9. Biedt het interimkantoor interessante (online) informatie?

De arbeidsmarkt is een sterk competitieve markt. Er beweegt heel wat: nieuwe reglementeren, nieuwe technieken, … Up-to-date blijven is de boodschap! En dan liefst via interessante online info, die je kan doornemen wanneer het jou uitkomt..

Asap-TIP

Samenwerken met een interimkantoor is een tweerichtingsverkeer. Hou er rekening mee dat de uitzendconsulenten jouw ticket zijn naar je droomjob. Zij bevelen je aan bij je potentiële nieuwe werkgever. Zorg er dan ook voor dat jij een sterke indrukt maakt. Overtuig hen van je talent en motivatie. Zo haal je het beste uit jullie samenwerking!

Deze checklist laat je toe je interimkantoor aan een kritische blik te onderwerpen. Want jij verdient uitzendconsulenten die jou behandelen als een échte klant. En er alles – alles! - aan doet om voor jou de perfecte match te maken. Zodat jij je binnenkort super in je vel voelt in een nieuwe job die je helemaal ‘fit’!


De proef op de som nemen? Neem Asap eens nader onder de loep en ontdek wat onze uitzendconsulenten kunnen doen voor je carrière. Er is altijd wel een Asap-kantoor in je buurt.


Enjoy your (new) Job!

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen