Voor velen onder ons is het dagelijkse kost. Na enkele uren geconcentreerd werken, ‘snak’ je naar een korte pauze. Inclusief een, jawel, suikerrijke snack. Kan je die tussendoortjes echt niet laten?

Snoep dan tenminste slim: doe het Asap-style ;) 

vers fruit met yoghurt

1. Yoghurt met vers fruit

Een potje fruityoghurt uit de supermarkt? No way. Jij maakt voortaan je eigen versie. Eentje die niet alleen veel lekkerder en gezonder is, maar er bovendien geweldig uitziet! Dit is yoghurt met een beetje meer.

Dit heb je nodig: seizoensfruit: appels, peren, aardbeien, frambozen, bessen, kiwi’s, bananen, … kaneelpoeder gemberpoeder natuurlijke yoghurt

Zo maak je het: Meng enkele grote eetlepels yoghurt met een afgestreken theelepel gemberpoeder en een afgestreken theelepel kaneelpoeder. Was het fruit en snijd het in stukjes. Meng de yoghurt eronder.

Tip: Heb je een stevig hongertje? Garneer je yoghurt dan met noten naar smaak. bron: Pascale Naessens

appel-kiwi smoothie

2. Een appel-kiwi smoothie

Smoothies zijn snel klaar en supergezond. Een perfect tussendoortje dus. Maak meteen 2 porties, zo geniet je er alvast van bij het ontbijt.

Dit heb je nodig (2 porties): 1 appel 2 kiwi’s ½ dl kokosmelk ½ limoen enkele takjes verse munt 50 g ijsblokjes 1 eetlepel honing

Zo maak je het: Schil de appel en de kiwi’s. Snijd ze in stukken. Giet de kokosmelk in de blender en doe er de appel en kiwi bij. Voeg daarbij het sap van ½ limoen. Doe de muntblaadjes en ijsblokjes in de blender en mix tot een smoothie. Zoet eventueel met wat honing.

home made mueslirepen

3. Home made mueslirepen

Suikervrije, glutenvrije home made mueslirepen. Klinkt geweldig toch? Vergeet die voorverpakte spullen uit de supermarkt. Voortaan ga jij zélf aan de slag met verse ingrediënten.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 6 repen):
130 gram havervlokken
60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad, …)
75 gram ontpitte dadels
2 theelepels geraspte schil van een biologische citroen
1 eetlepel kaneel
70 gram honing
2 eetlepels water
2 eetlepels olie

Zo maak je het: Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie. Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is. Doe dan de olie en het water erbij. Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt. Bekleed een klein bakblik, een kleine ovenschaal of brownieblik met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover. Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte. Is jouw schaal groter en wordt je plak dunner? Vul dan gewoon bijvoorbeeld 2/3 van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek. Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het geheel mooi bruin kleurt, maar niet donkerbruin. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken. Het mengsel mag nog een klein beetje zacht zijn, het verhardt vanzelf tijdens het afkoelen. Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen. Tip: Maak voldoende repen in één keer en vries ze per stuk in. Stop ‘s morgens een bevroren reep in je tas: hij is heerlijk ontdooid en vers zodra je toe bent aan je tussendoortje. bron: Chicks Love Food

volkoren crackers

4. Volkoren crackers

Slim, snel en gezond snacken? Met een zakje crackers heb je altijd een ideaal tussendoortje bij de hand. Zin in een extraatje? Pimp je cracker dan met gezond beleg.

Dit heb je nodig: volkoren crackers magere smeerkaas radijsjes verse bieslook ruw gemalen peper.

Zo maak je het: Besmeer je crackers met de magere smeerkaas. Snij de radijsjes in fijne plakjes en leeg ze over de smeerkaas. Kruid af met vers gesnipperde bieslook en peper.

Zin in een kraakverse job?

Ontdek ons aanbod