'Enjoy your job' is niet voor niets het motto van Asap. Hier moet iedereen 100% zichzelf kunnen zijn. Enkel als je goed in je vel zit, kan je je talent ontplooien en groeien als mens. Vandaag is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie, en is onze missie relevanter dan ooit.

Waarom is 21 maart de internationale dag tegen racisme en discriminatie?

Deze gedenkdag is er om ons te herinneren aan de tragische gebeurtenissen in Sharpeville, Zuid-Afrika. Dit is niet alleen een moment van herdenking, maar ook een oproep tot actie. Het bloedbad op 21 maart 1960, waarbij 69 mensen omkwamen tijdens een vreedzame demonstratie tegen apartheid, herinnert ons aan de schrijnende realiteit van raciale ongerechtigheid. Dit is een oproep aan iedereen om waakzaam te zijn voor én in actie te komen tegen discriminatie!

Zoveel meer dan een jaarlijkse herdenking

Bij Asap erkennen we dat de strijd tegen racisme en discriminatie niet beperkt kan en mag blijven tot één dag per jaar. Het is een doorlopende missie die verweven is met onze dagelijkse werking en waarden. Racisme en discriminatie ondermijnen niet alleen de groeikansen van talent, maar ook de collectieve kracht van onze samenleving. Wij willen dat iedereen zich gewaardeerd voelt en de kans krijgt om te 'shinen'.

Onze rol en verantwoordelijkheid

De complexiteit van racisme en discriminatie vereist een doortastende aanpak. Van structurele en institutionele vormen, tot subtiele vooroordelen en stereotypen.

Bij Asap zetten we alles op alles om deze barrières te doorbreken. We doen dit door voortdurend in te zetten op opleiding, dialoog en het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit op alle niveaus. Zo krijgt iedereen die bij Asap start een uitgebreide opleiding over discriminatie: 'Hoe herken je het, hoe kan je het melden, hoe kan je hiertegen in actie komen?' Wij geloven dat verandering begint bij onszelf en bij onze organisatie!

Doe jij mee?

Sluit jij je ook aan in de strijd voor een rechtvaardigere wereld? Samen kunnen we een omgeving creëren waarin iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging, 100% zichzelf kan zijn. In z'n job en daarbuiten.

Wil je meer informatie hierover, of heb je nog vragen?

Onze Asap-experten helpen je graag verder!

Neem contact op