In onze drukke wereld is het balanceren van werk en privé een constante uitdaging. Gelukkig zijn er nu meer mogelijkheden voor ouders om tijd te nemen voor wat echt belangrijk is: hun gezin. Steeds meer ouders, vooral vaders en meeouders, maken gebruik van ouderschaps- en geboorteverlof. Waarom is dit zo populair en wat moet je weten als je zelf overweegt deze regeling te gebruiken? Laten we erin duiken! 

Wat is Ouderschapsverlof? 

Ouderschapsverlof geeft je de kans om tijdelijk minder of niet te werken, zodat je meer tijd kunt doorbrengen met je kinderen. Tijdens deze periode ontvang je een uitkering van de RVA, afhankelijk van je gezinssituatie en het soort verlof dat je opneemt. Dit verlof moet beginnen voordat je kind 12 jaar wordt en geldt ook voor adoptiekinderen. 

Geboorteverlof: Een Vliegende Start als Ouder 

Sinds 2023 hebben vaders en meeouders recht op 20 dagen geboorteverlof. Deze periode geeft kersverse ouders de kans om volop te genieten van hun pasgeborene en de moeder te ondersteunen in de eerste weken. Je kunt deze 20 dagen flexibel opnemen binnen de eerste vier maanden na de geboorte, zodat je het verlof kunt afstemmen op de behoeften van je gezin. 

De Opkomst van Vaders en Meeouders

Meer en meer vaders nemen ouderschapsverlof. Eind maart 2024 maakten bijna 100.000 ouders gebruik van deze regeling, waarvan 37% door vaders. Dit aantal groeit sneller dan bij moeders, wat aantoont dat steeds meer vaders bewust kiezen voor een actieve rol in de opvoeding van hun kinderen. 

Financiële Ondersteuning 

Tijdens het ouderschapsverlof ontvang je een uitkering van de RVA, die een deel van je loon vervangt en varieert afhankelijk van je gezinssituatie. In het Vlaams Gewest is er bovendien een extra aanmoedigingspremie beschikbaar, zodat het financieel haalbaar blijft om meer tijd met je kinderen door te brengen. 

Praktische Tips voor het Aanvragen van Verlof 

  • Voorwaarden: Zorg dat je minstens 12 maanden in dienst bent bij je huidige werkgever in de afgelopen 15 maanden. 

  • Aanvraagproces: Informeer je werkgever tijdig over je verlofplannen. Voor geboorteverlof dien je een kopie van de geboorteakte in te leveren; voor ouderschapsverlof is een aanvraag bij de RVA vereist. 

  • Uitkering: Tijdens geboorteverlof ontvang je de eerste drie dagen je volledige loon, daarna krijg je een uitkering van het ziekenfonds die 82% van je brutoloon bedraagt. Voor ouderschapsverlof krijg je een vaste uitkering per dag van de RVA, eventueel aangevuld met een aanmoedigingspremie als je in het Vlaams Gewest werkt. 

Waarom Kiezen voor Ouderschapsverlof? 

Ouderschapsverlof biedt meer dan alleen financiële ondersteuning; het geeft je de kans om belangrijke mijlpalen in het leven van je kinderen niet te missen. Het is een investering in je gezin en jezelf. Door tijd door te brengen met je kinderen, leg je een sterke basis voor hun toekomst en versterk je de band met je partner. 

Meer Weten? 

Bij Asap staan we altijd klaar om je te helpen met vragen over ouderschapsverlof of andere HR-gerelateerde onderwerpen. Onze focus ligt op jou en jouw welzijn, zowel op werk als thuis. Want bij Asap geloven we dat je alleen kunt schitteren in je job als je ook thuis helemaal jezelf kunt zijn. 

Wil je meer informatie of persoonlijk advies?

Neem gerust contact op met ons team. We helpen je graag verder!

NEEM CONTACT OP