Eén procent. Amper één procent van alle arbeiders op de Belgische werven zijn vrouwen. Dat is de huidige (en bedroevende) marktsituatie. Volgens de Confederatie Bouw een situatie die toe is aan een grondige renovatie. Als trouwe partner draagt onze gespecialiseerde bouwdivisie Asap Construct daaraan graag een steentje bij. Hoe? Dat lees je hier.

‘It’s a man’s world.’ De woorden van de legendarische James Brown-klassieker die door de boxen op de werf weerklinken, hebben hier meer dan ergens anders betekenis. Want de cijfers liegen er niet om. Op de Belgische werven werken 143 475 mannen samen met 1277 vrouwen. De bouwsector is daarmee écht een man’s world. Hoog tijd dus voor verandering.

Vrouwelijke instroom voor vacatures in de bouw stimuleren

Belangenvereniging Confederatie Bouw nam een eerste opmerkelijke initiatief met de aanstelling van een vrouwelijke coach. Haar missie? Meer vrouwen en meisjes overtuigen om te kiezen voor praktijkgerichte opleidingen voor de bouw. Want dáár liggen de fundamenten voor een meer vrouwelijke instroom in de sector.

De opleidingscentra worden dus aan een grondige analyse onderworpen.

Meer vrouwelijk talent selecteren voor jobs in de bouw

Maar er blijkt nog een bijkomend probleem. Niet alleen stappen weinig vrouwelijke kandidaten in de opleiding. Van die weinige vrouwelijke studenten stoten er ook nog maar een beperkt deel door tot de werf! Jammer. Zoveel potentieel aan bouwtalent dat verloren gaat.

Gelukkig is er Asap Construct. Als partner van de Confederatie Bouw focussen wij op kwaliteit. Onze gespecialiseerde divisie selecteert de beste bouwtalenten, ongeacht hun sexe. Zodat er binnenkort heel wat meer vrouwelijk geweld op de Belgische werven rond loopt. Uitzendkrachten kunnen rekenen op een vakkundige opleiding en begeleiding van onze jobprofessionals die helemaal thuis zijn in de sector.

Vind jouw job in de bouw!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen