1 April, één van de leukste dagen van het jaar. Want vandaag mag je ongestraft je collega’s beetnemen. Het is een eeuwenoude traditie die wij graag in ere houden. Want humor is één van onze wapens om van je werkplek een leuke plek te maken. Wil je origineel uit de hoek komen? Een grap uithalen die jullie je nog lang zullen herinneren? Hierbij alvast enkele écht leuke grappen ter inspiratie.

7 leuke grappen voor op kantoor

1. ‘Buiten dienst!’

Vervelend. Toekomen op het werk en dan vaststellen dat er een briefje ‘Buiten Dienst’ op de liftdeur hangt. Dat wordt trappen maken … Gelukkig kan jij je naar adem happende collega’s glunderend meedelen - als ze eenmaal boven zijn natuurlijk - dat de lift helemaal niet buiten dienst is. Een leuke grap om de dag al meteen goed mee in te zetten.

2. ‘Juist geverfd!’

Je lift-grapje naar een hoger niveau brengen? Hang de dag ervoor al een briefje dat de trap ’s nachts een verfbeurt of behandeling krijgt. Niemand kijkt dan vreemd op van het briefje ‘Pas Geverfd’ vandaag en de papieren die om de twee treden links en rechts liggen en dienen als stapstenen. De vreemde kapriolen van je collega’s om boven te raken zijn gegarandeerd Oscar-materiaal.

3. Bereleuk!

Was je collega even afwezig? Maak dan snel een telefoonnota met de boodschap om meneer De Leeuw terug te bellen. Natuurlijk op het nummer van … de Zoo van Antwerpen. Een beestig leuke grap. Dat wordt brullen.

4. Mierenzoete humor

Dé 1 april-grap bij uitstek, maar nog steeds een goeie: de suiker in de suikerpot vervangen door zout. En dan genieten van het gezicht van je collega als hij of zij een flinke slok koffie of thee naar binnen giet. Brrr.

5. Een spetterende mop

Ook de waterfontein mag eraan geloven vandaag. Prik met een dunne naald enkele gaatjes in de wegwerpbekertjes. Dat wordt druppen. Of doe alsof je net bent gaan bijtanken en laat je bekertje straal over je collega vallen (leeg natuurlijk). Lachen!

6. Behaard bezoek

Nog een golden oldie. Verstop een plastic spin tussen de documenten op het bureau van je collega. Of installeer een muis op de werkplek. Wedden dat je heel wat collega’s (en nee, niet alleen de vrouwelijke!) op de kast jaagt?

7. Computerhumor

Een computer onbewaakt achterlaten is vandaag geen goed idee. Enkele ideetjes?

  • Maak een printscreen van het bureaublad van je collega en open die full screen als foto. Je collega zal het verschil niet merken en zich doodergeren aan het feit dat het scherm niet meer reageert.

  • Draai het computerscherm ondersteboven met de toetsencombinatie ctrl-alt-pijltje. Je collega zal heel wat tijd nodig hebben om dat raadseltje te ontcijferen!

  • En een laatste om het af te leren: plak een papiertje over het rode lampje onderaan de computermuis van je collega. De muis werkt niet – de grap wel.

Met deze ideetjes wordt de dag gegarandeerd nog meer fun dan anders. Het enige wat jij nu nog  moet doen, is je gezicht ernstig in de plooi houden. En zelf ook een beetje op je hoede zijn. Want voor je het weet hebben jouw collega’s jou vandaag zelf liggen!

Enjoy your 1st of April! #EnjoyyourJob! 

Vind jouw droomjob

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen