Machines bedienen en instellen, kleine storingen oplossen en tussendoor manueel inspringen, producten minutieus controleren die voorbij komen: als operator is het he-le-maal jouw ding. Je waakt over de kwaliteit van alle producten die buiten gaan in de onderneming.

Daniel schetst zijn werkdag als operator bottelarij via Asap

Daniel (56) kwam via Asap terecht bij de Brugse familiebrouwerij De Halve Maan. Hij werkt er als operator bottelarij. Het bruist in brouwerij De Halve Maan. Sinds 1856 brouwen al zes generaties hier authentieke Brugse bieren van superieure kwaliteit. Door Asap maakt Daniel sinds kortook deel uit van het (vaste) team.

De wekker gaat: opstaan! Deze voormiddag ben ik vrij, ik word pas om 12 uur op het werk verwacht. Ik werk in 2 ploegen. De ene week doe ik de vroege shift, de volgende week de late. Op het programma vandaag? Rustig ontbijten, boodschappen en wat klusjes doen en mijn middageten prepareren. Dan heb ik daar straks geen werk meer aan.

Etenstijd. Ik lunch vandaag al vroeg. Om 11.30 vertrek ik namelijk richting m’n werk.

M’n collega’s en ik zijn er klaar voor. Met 3 bedienen we de volledige lijn van de bottelarij. Die ligt op meer dan 3 km afstand van de brouwerij zelf. Het artisanale bier stroomt via een bierpijleiding vanuit het centrum van Brugge tot bij ons. Een unieke constructie! In de bottelarij gaat het bier in flesjes met kroonkurken en labels. Als operator is het mijn job de hele lijn te volgen, visuele controles uit te voeren en bij te sturen waar nodig.

Tijd voor een pauze! Tussen 17.00 en 18.30 uur nemen we elk om beurten een half uur pauze. Tijdens deze uren staan we er dus even met 2 voor. Maar dat is geen probleem. We kennen de volledige lijn door en door. Iedere dag nemen we namelijk een ander deel voor onze rekening. Dat zorgt voor afwisseling in de job én maakt ons polyvalent inzetbaar. In totaal zijn we met 9 operatoren. Om de paar maanden wisselen onze teams van 3 van samenstelling. Zo leert iedereen elkaar goed kennen.

Na 10 uur zit onze job erop. In de late shift werken we langer: van 12 tot 22 uur. OK, dat zijn best lange dagen. Maar het voordeel van die langere late shift is dat ik vrij ben op vrijdag. Om de andere week duurt mijn weekend dus 3 dagen!

Nous supervisons toute la ligne de mise en bouteille à trois opérateurs. Nous nous chargeons d’une partie différente tous les jours. De quoi diversifier les tâches !

Daniel

Vind jouw job als operator!

Ontdek ons aanbod