Je werknemers doen hun job met hart en ziel. En dat stel jij als werkgever heel erg op prijs. Je wil hen dan ook tonen dat je blij bent met de inspanningen die ze leveren. Het probleem? Je hebt niet het budget om je werknemers zomaar meer loon te geven. Het goede nieuws? Je hebt andere opties om je waardering te laten blijken. Ben je een werkgever en heb je weinig budget voor extra ‘aanmoedigingen’? No worries, ook met een klein budget kun jij je werknemers belonen.

Alternatieve incentives

Werknemers die zich goed voelen en regelmatig ‘beloond’ worden, zijn de beste ambassadeurs voor je onderneming. Ze werken harder, blijven langer in dienst en trekken op hun beurt ook gemotiveerde werknemers aan. Werknemers belonen hoeft geen synoniem te zijn voor bonussen of loonsverhogingen. Ook met kleine of alternatieve incentives (denk aan cinematickets, een after-work,...) kun jij je werknemers aanmoedigen.

Schouderklopjes

Ben je tevreden over het werk van je medewerkers? Geef dan oprechte schouderklopjes. Als werknemers voelen dat hun inspanningen gewaardeerd worden, leveren ze die later met plezier opnieuw. Koppel eventueel nog een ander ‘voordeel’ aan hun prestaties. Maak bijvoorbeeld een zware week met overuren goed met een lunch voor je team. Dat is een kleine moeite én minimale kost met een groot positief effect.

Geef tijd cadeau

Time is money. Ook voor je werknemers. Geef hen daarom eens tijd cadeau. Om met de kinderen naar de tandarts te gaan bijvoorbeeld, of naar de kapper. Een cadeautje dat jou weinig kost maar voor je werknemers als een serieuze bonus aanvoelt. Heeft jouw werknemer een baaldag of voelt hij zich echt niet lekker? Bekijk dan de optie om hem naar huis te laten gaan.

Flexibel werken

Laat je medewerkers geregeld een dagje thuis werken. Ze zullen je vertrouwen niet beschamen, integendeel. Heeft je topmedewerker een ochtendhumeur? Geef hem dan geregeld de ruimte om te werken wanneer hij zich het beste voelt. Wedden dat het zijn productiviteit én zijn waardering bevordert?

Enjoy-ruimte

Teamuitstapjes doen het altijd goed. Zeker als je de organisatie in handen geeft van je medewerkers. Fun én teamwork vóór, tijdens en na de teambuilding! Beperk de gezelligheid niet tot die ene dag op het jaar, maar breng die sfeer ook binnen je bedrijf tot leven. Met een chillruimte waar je even naartoe kunt om bij te tanken bijvoorbeeld. Zo installeerden we in het hoofdkantoor van ASAP in Genk een Enjoy-ruimte. Met een bar/pingpongtafel, een dartsboard, een salonnetje én last but not least, een koffiemachine met echte koffie.

Heb jij nog leuke tips die niet veel kosten? Laat het ons dan zeker weten via marketing@asap.be En in de tussentijd: Enjoy your Job!

Ben jij op zoek naar het ultieme Enjoy your Job-gevoel? Spring dan zeker eens binnen in een van onze ASAP-kantoren!

Enjoy your Job!

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen