Hasco Invest in één zin omschrijven? Dat is best wel moeilijk. Wat in 1986 begon als een stookoliebedrijf groeide uit tot een ambitieuze investeringsmaatschappij met vijf business units: Vloeibare brandstoffen, Klimatisatie, Logistiek, Vastgoed en Hernieuwbare energie. Een familiale duizendpoot met een brandende ambitie. Verspreid over ruim 25 filialen zet de groep 650 medewerkers aan het werk. In de war for talent koos Hasco Invest voor ASAP als exclusieve strijdmakker. HR Project Manager Goedroen Osaer verklaart die keuze.

Tender en trouw

“Omdat we actief zijn op zoveel verschillende fronten, hebben we constant zo’n 50 à 60 openstaande vacatures. Dat gaat om de meest uiteenlopende functies: van chauffeurs tot juristen en van marketeers tot techniekers. In de zoektocht naar de beste profielen werkten we vroeger samen met een amalgaam van uitzendleveranciers. Maar al die verschillende contacten en afzonderlijke afspraken vergden enorm veel tijd. Daarom schreven we een tender uit voor een raamcontract met één betrouwbare partner.”

Nationale meedenkers

“Na een strenge selectieprocedure gingen we in zee met Asap. Aangezien de hele operatie ook een besparingsmodel ambieerde, was prijs een bepalende factor. Maar wat ons écht overtuigde waren de flexibiliteit en het meedenkend vermogen van Asap. Dat bleek ook uit de verschillende referentiechecks die we deden. Bovendien wilden we absoluut een partner die ons kon helpen op nationaal niveau. Onze activiteiten in Wallonië vereisen immers een landelijke dekking. Kortom: het plaatje klopte.”

Scherpe oren, sterke ideeën

“Onze vaste recruiters evolueren steeds meer naar volwaardige HR business partners. Daarom vragen we van Asap in de toekomst nog meer ondersteuning op rekruteringsvlak. Dat is een constante oefening. We zien elkaar tweewekelijks voor overleg en op het terrein is er bijna dagelijks contact. De samenwerking verloopt prima. Al zoeken we allebei naar verbetering. Permanent. Daarin schuilt ook de sterkte van de Asap-medewerkers. Ze luisteren heel goed en formuleren gericht voorstellen en ideeën. En dat is precies wat wij van onze partners verwachten.”

Ook voortdurend op zoek naar medewerkers? Met een en dezelfde rekruteringspartner bespaar je tijd én geld. Neem contact op en onze experts vertellen je er alles over.

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen