Je brengt heel wat uren van je leven door op je werk. Genoeg reden om je daar dan ook gelukkig te voelen. ‘Enjoy your Job!’ is niet voor niets ons Asap-motto. Wat daarvoor nodig is? Een job die je op het lijf geschreven is en waarin je jezelf helemaal kan ontplooien. Een tof team dat er samen met jou helemaal voor gaat. En … af en toe een inspirerende break, zodat je je batterijen helemaal kan opladen.

Het is wetenschappelijk bewezen. Regelmatig een pauze inlassen verhoogt je productiviteit. Zeker als je je hoofd even helemaal kan vrijmaken. Als je even heerlijk kan ontspannen en genieten. Zodat je er daarna weer vollenbak in kan vliegen!

6 tips om je werkdag te pimpen

1. Plezant pauzeren

Een lekker tienuurtje? Dat deel je toch gewoon met je team! Trakteer je medewerkers eens op een zelfgemaakte lekkernij. Een (cup)cake, koekjes of andere knabbels. Geen tijd gehad om te kokerellen gisteren? Spring gewoon binnen bij de bakker of chocolatier en laat iedereen genieten van de plaatselijke specialiteit. Of hou het gezond en installeer een fruitmand. Dat wordt (vitaminen) snoepen! Een opsteker voor je energie én je team. Want gaat teamspirit niet door de maag?

2. Lekker lunchen

Je lunch overslaan? Geen goed idee. Laat je werk even rusten en installeer je in de lunchruimte. Even niet aan je werk denken, genieten van verhalen van collega’s en intussen lekker knabbelen: het heeft een stimulerend effect. En wie zegt dat je elke middag binnen moet blijven? Trek er eens op uit naar een gezellig lunchadresje. Zo heb je meteen iets om de hele voormiddag naar uit te kijken én om in de namiddag nog lang van na te genieten.

3. Abnormaal leuk afterworken

Je werkweek op een leuke manier afsluiten? Organiseer eens een afterwork met je team. Zoek een leuk plekje in de buurt waar je met een lekker drankje en knabbels kan keuvelen tot in de vroege uurtjes. Zo leer je je collega’s ook op een andere manier kennen. Misschien ontdek je wel interessante kantjes die je kan inzetten op de werkvloer. En misschien is dit wel de start is van een leuke corporate traditie.

4. Verrassend vergaderen

Wie zegt dat zakelijke afspraken altijd inhouse moeten doorgaan? Laat de deur van de vergaderzaal eens dicht. Deze keer spreek je af met medewerkers en/of klanten in een verrassende omgeving. Een sublieme koffiebar met free wifi. Een gezellig zaaltje boven het museum. Er zijn genoeg originele plekken die jou en je collega’s eindeloos inspireren. Wedden dat er grandioze ideeën opborrelen?

5. Tof ‘teambuilden’

Elke dag ga je tot het uiterste om je job zo goed mogelijk uit te voeren. Maar zonder de steun en versterking van collega’s lukt het niet. Plan daarom van tijd tot tijd een toffe teambuilding in je agenda. Zet de afdeling een (half) dagje on hold en leef je uit tijdens een sportieve en/of (ont)spannende uitstap. Je leert collega’s gegarandeerd op een andere manier kennen. Samenwerken wordt achteraf eens zo leuk!

6. En tenslotte … er eens helemaal tussenuit

De boog kan niet altijd gespannen staan. Jouw brein ook niet. Neem daarom eens een dagje vrijaf. Zomaar. Onverwacht. Ga ontbijten in de stad. Shop till you drop. Trek erop uit in de vrije natuur. Trakteer je jongsten op onvergetelijke momenten. Ontdek plekjes in de buurt waar je nog nooit bent geweest. Zodat je je batterijen helemaal kan opladen en je er morgen (of overmorgen, of de dag erna) weer 100% in kan vliegen!


Genieten van je job? Dat is ook genieten van je break! Wedden dat je productiviteit massaal de hoogte in schiet? Willen je medewerkers er tussen uit? Ben je op zoek naar een tijdelijke vervanging? Contacteer dan het Asap-kantoor in je buurt.


Enjoy your break! Enjoy your job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen