Als ondernemer (en je medewerkers daardoor ook) streef je elke dag naar een zo groot mogelijk marktaandeel. Maar ook in je vrije tijd kan je daar naar op zoek. Het enige wat je moet doen is naar Sint-Niklaas gaan. Want de hoofdstad van het Waasland pronkt met de allergrootste Grote Markt van België. Niet voor niets spelen deze unieke 3,19 hectare (!) een rol in een Jommeke-strip (Het zevende zwaard) en het tweede album van Nero (het B-Gevaar). Wat dacht je van een food/culturele teambuilding? Ontdek zeker deze topadressen!

Brainfreeze coffee & comics: koffie en strips in de mix

Start je dag met een superervaring! Al vanaf 7 uur kan je binnenspringen bij koffiebar Brainfreeze. Het is meteen duidelijk: barista Steven Claes is een rasechte comics- en popcultuuraddict. Tijdens je koffie geniet je van strips en originele (film)collectables. Alles heeft hier een Amerikaanse twist. Bagels, muffins en donuts verdringen traditionele koffiekoeken. Ook de lokaal gebrande koffiecreaties zijn Amerikaans getint en geïnspireerd op superhelden, of wat dacht je anders? Een superstart in Sint-Niklaas? Die maak je hier.

Brainfreeze Coffee & Comics, Nieuwstraat 13, 9100 Sint-Niklaas, www.brainfreeze.be

Sint-Niklaas: wandelen door een rijke geschiedenis

Sint-Niklaas écht leren kennen doe je tijdens een uitgestippelde wandeling door het stadscentrum. Ontdek memorabele bouwwerken in art deco, de Cipierage, het Oud Parochiehuis, de Sint-Nicolaaskerk, het neogotische Stadhuis, het Moelandkasteel, waterburcht Kasteel Walburg, wandel in de Elisabethwijk in het spoor van Tom Lanoye, etc. Of stap met een wandelgids langs alle textielhotspots (met gratis toegang tot het brei-atelier van museum het SteM). Oh ja, en vergeet onderweg niet te genieten van de trendy shops en gezellige cafeetjes! J

Toerisme Sint-Niklaas, Grote Markt 45, 9100 Sint-Niklaas, www.sint-niklaas.be

Crèmerie François: ice ice baby!

Even afkoelen van een actief dagje? We zijn niet helemaal zeker of dat lukt. Want bij het zien van alle heerlijke ijscreaties van Crèmerie François krijg je het gegarandeerd warm. Het romige schepijs, shakes, yoghurts, ijscoupes en ijstaarten zijn om te watertanden. Wedden dat je kapoenen al met hun ogen smullen van de speelse kids-themataarten? Enjoy!

Crèmerie François, Ankerstraat 34, 9100 Sint-Niklaas, www.cremerie-francois.com

De grootste Grote Markt? Sint-Niklaas is duidelijk van álle markten thuis! Genoten van je trip? Tag ons op Instagram met @asap_hr_group en #EnjoyYourJob.

Lees meer Enjoy your Breaks

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen