Pendel je elke dag naar je werk in Brussel of Antwerpen? Maak na je shift (of tijdens het weekend) eens een tussenstop in Mechelen. Ideaal om te ontspannen na een drukke werkweek want cultuurliefhebbers halen hun hartje op in deze stad aan De Dijle. De beroemde Sint-Romboutstoren en de historische binnenstad zijn absolute must-sees. Maar de stad is ook een trendy hotspot. Ervaar het zélf op onze favoriete adressen.

Supergoods: trendy shoppen zonder schuldgevoel

Er elke dag op je best uitzien op het werk? Je werkplek inrichten met toffe spulletjes? Het is misschien beroepsmisvorming van ons, maar dit is een adres waar je ons dikwijls terugvindt. Zelfs vanuit onze luie zetel. In de online supershop spot je alleen ecologische en eerlijk geproduceerde fashion- en interieurspullen. Duurzaam dus, zo hebben we het graag. Dit is dus écht shoppen zonder schuldgevoel!

Supergoods, Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, 2800 Mechelen, www.supergoods.be

Unwined: aperitieven met kennis van zaken

Een toffe afterwork met collega’s? Of op vrije momenten genieten van echte wijntoppers – met of zonder bubbels – en bijpassende hapjes? Wijnbar Unwined met uitzicht op de Sint-Romboutstoren heeft daarvoor een stevige reputatie opgebouwd. Je kan er zelfs een basiscursus wijnproeven volgen (met internationaal erkend certificaat), zodat je voortaan kan aperitieven als een pro.

Unwined, Steenweg 22, 2800 Mechelen, www.unwined.be

Het Speelgoedmuseum: een topper voor jong en voor niet meer zo jong

Wat was jouw favoriete speelgoed? En waarmee spelen jouw kids het liefst? Wedden dat ze het allemaal hebben in het Mechelse Speelgoedmuseum? In hun gigantische collectie spot je spullen van (heel) vroeger én nu. Het leuke is: het blijft niet alleen bij kijken. Je mag er zelfs spelen met traditionele spelletjes. En je beleeft er historische momenten zoals de Slag bij Waterloo, alsof je er zelf bij was. Hoe cool is dat?

Speelgoedmuseum Mechelen, Nekkerspoelstraat 21, 2800 Mechelen, www.speelgoedmuseum.be

Cultuur, shoppen, een toffe afterwork met collega's, culinair genieten, een originele uitstap met de kids. In Mechelen beleef je het allemaal. Genoten van je dag? Tag ons op Instagram met @asaphrgroup.

Lees meer over onze Enjoy your Breaks


Enjoy your Break! Enjoy your Job!


Vind jouw droomjob!

Ontdek hier

Meer blogartikels lezen